FOTO UN VIDEO

18. Aprīlis 2024 / 09:23

Seko līdzi "Latvijas Vēstneša" saturam par Tavu pašvaldību e-pastā!
Attēls: Latvijas Vēstnesis

Vai Tu seko līdzi tam, kas notiek pašvaldībā? Vai zini, kādi ir jaunākie pašvaldības saistošie noteikumi? Vēlies pieteikties izsolēm konkrētā apdzīvotā vietā? Interesē, kas notiek citās pašvaldībās? Oficiālais izdevums "Latvijas Vēstnesis" (vestnesis.lv) piedāvā iespēju katram iedzīvotājam e-pastā saņemt paziņojumu par interesējošo publikāciju tūlītēji pēc tās publiskošanas. Ērti un vienkārši — pakalpojums SEKO LĪDZI nodrošina plašas atlases iespējas atbilstoši individuālajai vajadzībai vai iestādes, uzņēmuma informatīvajai interesei.  

"Pakalpojums SEKO LĪDZI ir ļoti pieprasīts, un tas ikvienam interesentam ir pieejams bez maksas. Nodrošinām plašas izvēles iespējas, uz kādu informāciju pieteikties vietnē vestnesis.lv, lai operatīvi saņemtu par to paziņojumu e-pastā. Tā kā "Latvijas Vēstnesī" ir pieejami visu pašvaldību saistošie noteikumi, aicinām pieteikties arī uz tiem," skaidro "Latvijas Vēstneša" Tiesību aktu publikācijas daļas vadītāja Agija Kalme.  

Kas var noderēt tieši pašvaldībām (to darbiniekiem) un iedzīvotājiem, kuri vēlas laikus uzzināt par savu vai citu pašvaldību "Latvijas Vēstnesī"? Turpinājumā soli pa solim — kā izmantot savām profesionālajām vai privātajām vajadzībām divas galvenās iespējas. Var pieteikties arī detalizētam informācijas pieprasījumam.  

Saistošie noteikumi: kā pieteikties?  

Viena no iespējām ir saņemt jaunumus par  pašvaldības tiesību aktiem: saistošajiem noteikumiem un lēmumiem, t. sk.  teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem. Kā to izdarīt?   

  • Pirmais solis. Vietnē vestnesis.lv atvērt  konkrētai pašvaldībai veltītu sadaļu (kopumā ir 43 pašvaldību sadaļas). Piemēram "Dienvidkurzemes novads": https://www.vestnesis.lv/ta/pasvaldibas/dienvidkurzemes-novada-dome 
  • Otrais solis. Izlemt, uz ko vēlaties pierakstīties: visiem tiesību aktiem vai tikai, piemēram, saistošajiem noteikumiem (attiecīgi uzklikšķināt uz izvēli: saistošie noteikumi). Piemērs ar novadu: https://www.vestnesis.lv/ta/pasvaldibas/dienvidkurzemes-novada-dome/saistosie-noteikumi 
  • Trešais solis. Rīku joslā izvēlēties iespēju SEKO LĪDZI un uzklikšķināt, lai pieteiktos jaunumu saņemšanai. Tālāk jāseko norādēm ekrānā. Rezultātā savā e-pastā saņemsi informāciju par jaunu publikāciju un saiti dienā, kad tā būs publicēta.  

Lietotājiem ar padziļinātām prasībām. Vietne ir draudzīga arī specifiskākiem pieprasījumiem, piemēram,  konkretizēt  izvēli tikai uz tādiem dokumentiem, kas satur noteiktu atslēgvārdu vai frāzi, piemēram, "pirmsskolas", "pabalsti", "sociālie pakalpojumi" u.tml.  Kā to izdarīt? 

 2. solī, kad atrodies izvēlētās pašvaldības  sarakstā, lokālajā sadaļas meklētāja logā, kas atrodas tieši virs saraksta, ieraksti izvēlēto atslēgvārdu vai frāzi; saraksts saruks atbilstoši meklētajam. Var sašaurināt prasību, lai atslēgvārds ir "Tikai nosaukumā". Tad veic 3. soli — spied rīku joslā SEKO LĪDZI un pieraksties uz  šo konkretizēto atlasi nākotnē! 

Oficiālajā izdevumā publicē visu 43 pašvaldību lēmumus un saistošos noteikumus likumā "Par pašvaldībām" noteiktajā apjomā. Tas nozīmē, ka vestnesis.lv vienuviet var apskatīt visas pašvaldības un katrai ir sava strukturēta sadaļa ar "Latvijas Vēstnesī" publicētajiem dokumentiem. 

Izsoles pašvaldībā: kā pieteikties?  

Mājas, dzīvokļi, zeme, automašīnas u.c. — vietnē vestnesis.lv pieejami arī šādi oficiālie paziņojumi. Uz izsoli, kurā piedāvā iegādāties nekustamo vai kustamo īpašumu un kurā minēts interesējošais atslēgvārds vai frāze, var pieteikties, izmantojot pakalpojumu SEKO LĪDZI. Kā to izdarīt?  

  • Pirmais solis. Vietnē vestnesis.lv atvērt sadaļu "Izsoles", kurā zvērināti tiesu izpildītāji, maksātnespējas administratori un publiskas personas publicē paziņojumus par nekustamo īpašumu vai kustamās mantas publiskām izsolēm: https://www.vestnesis.lv/oficialie-pazinojumi/izsoles 
  • Otrais solis. Izlemt, uz kādu atslēgvārdu vai frāzi vēlaties parakstīties: piemēram, "Durbe". Meklētāja logā, kas atrodas tieši virs saraksta, ierakstiet izvēlēto atslēgvārdu vai frāzi; saraksts saruks atbilstoši meklētajam. 
  • Trešais solis. Rīku joslā izvēlēties iespēju SEKO LĪDZI un uzklikšķināt, lai pieteiktos jaunumu saņemšanai. Tālāk sekot norādēm.  Rezultātā savā e-pastā saņemsi informāciju par jaunu publikāciju un saiti uz to dienā, kad tā tiks publicēta. Svarīgi zināt: šāds scenārijs nozīmē, ka pieraksties uz konkrēto atslēgvārdu, ko satur paziņojuma teksts; tas nozīmē, ka ne vienmēr "Durbe" ir minēta kā nekustamā īpašuma atrašanās vieta, bet paziņojuma tekstā ir minēta citā kontekstā. 

Citas praksē noderīgas iespējas 

Atslēgvārds vai frāze, paziņojumu grupa, tiesību aktu veids vai cits konkrēts meklēšanas kritērijs: iespēju klāsts ir gana plašs un piemērots ļoti atšķirīgām vajadzībām un dzīves situācijām. Trīs populārākās iespējas, lai izmantotu funkciju SEKO LĪDZI, ir šādas:   

  1. meklēšanas rezultātu skatā (pieejama šeit) — sakombinēt pieprasījumu un uz to pierakstīties,  
  2. publikāciju sarakstos (izmantot jau gatavo sarakstu un uz to pierakstīties vai sašaurināt un konkretizēt izvēli, meklētājā ierakstot atslēgvārdu vai frāzi),  
  3. ieklikšķināt oficiālo paziņojumu publikāciju atvērumos, piemēram, izsolēs, aktīvo saišu izvēlnēs (izmantot jau gatavu meklēšanas pieprasījumu un uz to pierakstīties, lai saņemtu nākotnē atbilstošās publikācijas e-pastā).  

SEKO LĪDZI nodrošina 24/7 režīmā piegādi uz norādīto e-pasta adresi, tiklīdz oficiālajā izdevumā ir publicēta informācija, kas atbilst lietotāja izvēlētajiem informācijas atlases kritērijiem. 

Videogids: Seko līdz e-pastā Tev atlasītam "Latvijas Vēstneša" saturam! 

"Latvijas Vēstnesis" ir valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platforma (vestnesis.lv, likumi.lv, lvportals.lv, žurnāls "Jurista Vārds" / juristavards.lv). 

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
30. Aprīlis / 15:30
Tiesai no jauna jāskata krimināllieta par dienesta viltojumu
29. Aprīlis / 14:33
Finanšu izlūkošanas dienests publisko 2023. gada darbības pārskatu
29. Aprīlis / 14:23
Ar svētku pasākumu administratīvā tiesa atzīmē savu divdesmitgadi
29. Aprīlis / 14:04
Valsts svētku noskaņā – grāmata "Gunārs Astra. Pēdējais Vārds"
29. Aprīlis / 10:05
Noskaidroti Tiesībsarga tiesas procesa izspēles cilvēktiesībās 2024 uzvarētāji
AUTORU KATALOGS