BIBLIOTĒKA Prakses materiāli

2. Februāris 2021 12:02

Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas vadlīnijas

“Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas vadlīnijas” sagatavojusi Tieslietu ministrijas pastāvīgā darba grupa dokumentu izstrādāšanas jautājumos, un to  mērķis ir skaidrot  normatīvajos  aktos  noteiktās  prasības dokumentu, tostarp   elektronisko,  izstrādāšanai un noformēšanai, sniedzot piemērus šo prasību piemērošanai.

Mūsdienās ikvienam ir jāprot sagatavot tādu dokumentu,   kuram  ir  juridisks  spēks,  jo  tikai dokuments ar juridisku spēku nodrošina iespēju to izmantot  savu  tiesību  īstenošanai  vai  likumisko interešu   aizstāvībai. Tiesiskajās   attiecībās dokumenta noformēšanas prasību izpildei ir tikpat liela, bet dažkārt pat lielāka nozīme nekā dokumenta teksta saturam. Vadlīniju  mērķauditorija  ir  ikviena  organizācija  un  fiziskā  persona,  kurai  ir  nepieciešama palīdzība dokumenta noformēšanā.

Vadlīnijas  izstrādātas  atbilstoši  spēkā  esošajiem  normatīvajiem  aktiem  un  labās  prakses piemēriem to sagatavošanas laikā (2020. gada janvārī, bet vadlīnijas aktualizētas - 2021. gada maijā), tādēļ dokumentu izstrādē un noformēšanā jāņem vērā vadlīnijās minēto normatīvo aktu aktuālās redakcijas. Tāpat šīm vadlīnijām nav saistoša rakstura, ar tām nav obligāti jāiepazīstas un jāievēro, bet gan var izmantot kā palīglīdzekli dokumentu noformēšanai, ja tāds nepieciešams. Visas dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas obligātās prasības ir noteiktas normatīvajos aktos.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
vēl bibliotēkā
Periodika
Avots: Finanšu izlūkošanas dienests
Finanšu izlūkošanas dienesta informatīvais izdevums Nr. 5
Grāmatas
Avots: Tiesu namu aģentūra, 2024
Tiesnešu ētikas komisijas atziņu krājums 2017–2023
Prakses materiāli
Avots: Latvijas Nacionālā standartizācijas institūcija SIA "Latvijas standarts”, 2020
Vadlīnijas atsauču veidošanai uz standartiem publiskajos iepirkumos
Prakses materiāli
Avots: Tieslietu ministrija, 2023
Tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna sagatavošanas vadlīnijas
Kaspars Rācenājs
Lekcijas
Avots: Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība, 2023
LBAS priekšlikumi Darba likuma grozījumiem  
AUTORU KATALOGS