ŽURNĀLS Tiesību prakse

8. Februāris 2005 /Nr.5 (360)

Par faktisko situāciju konstatējošo administratīvo aktu

Par faktisko situāciju konstatējošo administratīvo aktu

APL 1.panta 3.daļa

Neskatoties uz to, ka atbilstoši likumam “Par Valsts kontroli” tiesā var pārsūdzēt tikai uz revidējamo vienību attiecošos Valsts kontroles padomes lēmumu, arī Valsts kontroles struktūrvienībaslēmums, kas attiecas uz privātpersonu, konstatējot tās nenokārtotās saistības ar revidējamo vienību, kā faktisko situāciju konstatējošais administratīvais akts var tikt pārsūdzēts tiesā.

AT Senāta Administratīvo lietu
departamenta lēmums
Lieta Nr. SKA–249

2004.gada 26.oktobrī

Latvijas Republikas Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departaments šādā sastāvā: V.Jonikāns, J.Briede, I.Skultāne, piedaloties pieteicējam Jānim Matulim, 2004.gada 26.oktobrī atklātā tiesas sēdē Rīgā, Brīvības bulvārī 36, izskatīja Jāņa Matuļa blakus sūdzību par Administratīvās apgabaltiesas 2004.gada 21.septembra lēmumu, ar kuru atstāts negrozīts Administratīvās rajona tiesas tiesneses 2004.gada 8.jūlija lēmums par atteikšanos pieņemt pieteikumu.

Aprakstošā daļa

[1] Pamatojoties uz 2004.gada 9.februāra revīzijas uzdevumu, Valsts kontroles Pašvaldību revīzijas departaments veica revīziju Kuldīgas rajona Rendas pagasta pašvaldībā. Tās rezultātā 2004.gada 27.aprīlī tika sastādīts Valsts kontroles revīzijas atzinums un pieņemts Valsts kontroles Revīzijas departamenta kolēģijas lēmums Nr.5.1-2-24/2004. Atzinumā cita starpā konstatēts, ka bijušais Rendas pamatskolas direktora pienākumu izpildītājs J.Matulis laika posmā no 2002.gada 15.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Dina Gailīte, Solvita Āboltiņa
Intervija
Tiesu varai pašai jāspodrina savs gods
1 komentāri
Informācija
Aiztur trīs maksātnespējas administratorus
Informācija
Reģistrē sūdzību par ilgu tiesāšanos
Informācija
No apgabaltiesas uz Augstāko tiesu
Informācija
Administratīvās tiesas: pirmais gads
2 komentāri
AUTORU KATALOGS