ŽURNĀLS Informācija

30. Maijs 2006 /Nr.21 (424)

Precizēs pabeigtas zādzības definējumu
1 komentāri

Precizēs pabeigtas zādzības definējumu

Aizvadītajā nedēļā Iekšlietu ministrija piedāvāja grozīt Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtības likumu, lai precizētu pabeigtas zādzības definējumu, kas ļautu saukt pie atbildības personas par nelielām zādzībām no tirdzniecības vietām.

komentāri (1)
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Andris
2. Jūnijs 2006 / 13:26
0
ATBILDĒT
Ka tik nesanāk, ka no viena grāvja iekļūstam otrā grāvī! ja agrāk vismaz bija skaidrs, ka ar lietu rīkoties kā ar savu var brīdi, kad ir tikts garām kasēm, jo līdz tam nevar noteitk personas nodomu (persona staigājot pa veikalu var gribēt, vai negribēt samaksāt par attiecīgo lietu), tad tagad tagad viss būs atkarīgs no subjektīvās puses? kā gan citādi varēs izvērtēt, vai persona, kurai nemaz nav iespējas rīkoties ar lietu gribēja vai negribēja to nozagt... nedomāju, ka tas ir izsvērts lēmums pieņemt šādus grozījumus.
visi numura raksti
Sergejs Rudāns
Skaidrojumi. Viedokļi
Nekustamā īpašuma labticīga iegūšana
Persona, kura, saņemot lietu savā valdījumā vai turējumā, zināja, ka lietas nodošana notikusi bez īpašnieka piekrišanas, apzināti ir piedalījusies īpašnieka tiesību aizskārumā un tāpēc nav pelnījusi likuma aizsardzību.
Marija Eksta
Akadēmiskā dzīve
Topošie juristi piedalās šķīrējtiesas procesa sacensībās
1 komentāri
Dina Gailīte
Informācija
Juridiskās palīdzības administrācija jaunās telpās
Kristīne Jarinovska
Skaidrojumi. Viedokļi
Augstskolu jaunais tiesiskais stāvoklis
Šī raksta mērķis ir īsumā ieskicēt notikušo pārmaiņu tiesiskās sekas un raksturot jauno tiesisko stāvokli, kādā atbilstoši pēdējiem grozījumiem Augstskolu likumā ir nonākušas valsts dibinātas augstskolas
1 komentāri
Informācija
Nepilngadīgo interešu aizstāvībai
AUTORU KATALOGS