ŽURNĀLS Skaidrojumi. Viedokļi

17. Aprīlis 2007 /Nr.16 (469)

Juridiskā palīdzība un tieslietu sistēma
1 komentāri
Juris Jansons
tiesībsargs 

Valsts nodrošinātā juridiskā palīdzība ir ļoti būtisks indivīda tiesību aizsardzības nosacījums, tādēļ uz to nedrīkst raudzīties atrauti, it kā nesais­tīti ar Latvijas tieslietu sistēmu. Turklāt valsts kavēšanās vai nespēja kvalitatīvi nodrošināt cilvēktiesību principu īstenošanu pilnā apjomā, piemēram, aizstāvību kriminālprocesā, met negatīvu ēnu pār Latviju, radot augsni šaubām par tās kā tiesiskas valsts pastāvēšanu.

Juridiskā palīdzība un tieslietu sistēma

Valsts nodrošinātā juridiskā palīdzība ir ļoti būtisks indivīda tiesību aizsardzības nosacījums, tādēļ uz to nedrīkst raudzīties atrauti, it kā nesaistīti ar Latvijas tieslietu sistēmu. Turklāt valsts kavēšanās vai nespēja kvalitatīvi nodrošināt cilvēktiesību principu īstenošanu pilnā apjomā, piemēram, aizstāvību kriminālprocesā, met negatīvu ēnu pār Latviju, radot augsni šaubām par tās kā tiesiskas valsts pastāvēšanu.

komentāri (1)
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Largo
19. Aprīlis 2007 / 20:15
0
ATBILDĒT
Paldies par interesanto rakstu!

Viens lūgums autoram: vai Jūs, lūdzu, nevarētu pastāstīt par esošo statistiku pārrobežu lietās, resp., par juridiskās palīdzības pieteikumu iesniegšanu/apmierināšanu pārrobežu strīdos un tur, kur pieteicējs ir ārzemnieks?

Jau iepriekš pateicos!

visi numura raksti
Gunārs Kūtris
Skaidrojumi. Viedokļi
Noziedzīgi iegūta manta: tiesiskais regulējums un problemātika
Mūsdienās noziedzīgo nodarījumu galvenais mērķis lielākoties ir materiālo labumu iegūšana. Ja valstij izdodas radīt efektīvu mehānismu šo labumu izņemšanai no noziedznieka īpašuma vai valdījuma, zūd arī noziedzīgās darbības ...
Informācija
Aicina aktīvāk pieprasīt kompensāciju
Sergejs Rudāns
Skaidrojumi. Viedokļi
Vai var ierobežot pilnvarotāja tiesības atsaukt pilnvarojumu
Ikvienam juristam ir labi zināms, ka saskaņā ar Civillikumu pilnvarotājs var jebkurā laikā atsaukt savu pilnvarojumu. Šāda regulējuma pamatotība neizraisa šaubas, ka pilnvarnieks darbojas vienīgi pilnvarotāja interesēs. Taču praksē ...
1 komentāri
Linda Neivalde
Skaidrojumi. Viedokļi
Abonents elektronisko sakaru pakalpojuma sniedzēja slazdā
Pretenzijās visbiežāk norādīts, ka nav bijusi nodrošināta sniegto pakalpojumu atbilstība Līgumā noteiktajiem nosacījumiem, kā arī Līgumā nav iekļauta normatīvajos aktos noteiktā informācija.
Dina Gailīte
Juridiskā literatūra
Kā kvalificēt noziedzīgu nodarījumu
AUTORU KATALOGS