ŽURNĀLS Tiesību prakse

6. Novembris 2007 /Nr.45 (498)

Par apdrošinātāja regresa prasību

Par apdrošinātāja regresa prasību

 

Augstākās tiesas Senāta Civillietu departamenta spriedums

Lietā Nr.SKC-174

2007.gada 28.martā

Sauszemes transportlīdzekļu apdrošinātāja tiesības iesniegt regresa prasību pret personu, kas zaudējumus nodarījusi ar nodomu vai aiz rupjas neuzmanības, nevar tulkot paplašināti un tās nav attiecināmas uz transportlīdzekļa vadītāju, kas noslēdzis apdrošināšanas līgumu (1997.gada 13.marta Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likuma 40.panta pirmās daļas 3.punkts un 2004.gada 7.aprīļa likuma 41.panta pirmās daļas 4.punkts).

 

Latvijas Republikas Augstākās tiesas Senāts šādā sastāvā: sēdes priekšsēdētājs senators R.Namatēvs, senatori I.Z.Šepteris un M.Zāģere, piedaloties apdrošināšanas a/s “Baltikums” pārstāvei N.I. un atbildētāja V.I. pārstāvei G.V., izskatīja atklātā tiesas sēdē atbildētāja V.I. kasācijas sūdzību par Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas 2006.gada 16.oktobra spriedumu apdrošināšanas akciju sabiedrības “Baltikums” prasībā pret V.I. par Ls 1605 piedziņu.

Noklausījies senatora R.Namatēva ziņojumu, atbildētāja V.I. pārstāves G.V. paskaidrojumu, ka spriedums atceļams un tiesvedība lietā izbeidzama, apdrošināšanas a/s “Baltikums” pārstāves N.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Dina Gailīte
Notikums
Darvas karote medus mucā: vai ir griba un spēks to izsmelt
Pagājušajā piektdienā, 2. novembrī, uz konferenci, kas ir tiesu varas pašpārvaldes institūcija, pulcējās lielākā daļa Latvijas Republikas tiesnešu - pasākumā piedalījās gandrīz 400 no kopumā 520 Latvijas tiesnešiem. Ētika un ...
Notikums
Tiesnešu konferences rezolūcija
Kristīne Jarinovska
Diskusija
Tautas ierosināta Saeimas atlaišana: mūslaiku "tiesības uz revolūciju"
Par spīti klasiskajai prognozei, ka vienkāršojušos valsti varēs vadīt ikkatra ķēkša (vai, teiksim, ikkatrs slaucējs), valsts pārvalde tomēr kļūst arvien sarežģītāka. To nosaka vairāki faktori, tostarp tas, ka, pieaugot sociālās ...
2 komentāri
Jānis Pleps
Juridiskā literatūra
Kas vieno konstitucionālās tiesas
Informācija
Izvēlies savus autorus!
AUTORU KATALOGS