ŽURNĀLS Informācija

15. Septembris 2009 /Nr.37 (580)

Kas notiks ar Policijas akadēmiju
5 komentāri

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija 8. augustā aicināja Ministru prezidentu izvērtēt valdības pieņemtā lēmuma par Latvijas Policijas akadēmijas (LPA) likvidēšanu juridisko pusi un tā atbilstību Latvijas Republikas tiesību aktiem, informēja Saeimas preses dienests.

komentāri (5)
5 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
janka
15. Septembris 2009 / 12:52
0
ATBILDĒT
Likvidējot LPA valsts pierādīs, ka tā nedomā tālredzīgi. Šāda mācību iestāde noteikti būs vajadzīga jebkurā laikā (gan krīzē, gan ziedu laikos). Šaubos, ka LU varēs piedāvāt sekojošu mācību kursu klāstu. Tāpēc - cerēsim uz to, ka LPA neaiztaisīs ciet, bet klusībā jau gatavosimies šim "pasākumam."
Vērotājs
15. Septembris 2009 / 12:02
0
ATBILDĒT
Pilnīgi pamatoti Jurista Vārds uzdod jautājumu -kas notiks ar PA? Informācijā Dalbiņa teiktais trāpījis naglai pa galvu, kurš uzskata, ka pēc kāda laika nāksies no jauna dibināt kaut ko līdzīgu PA. Vispirms nepārdomāti likvidē, pēc tam domās kā atjaunot. Valdībai/ām/ tā nav pirmā reize šādu nepamatotu lēmumu pieņemšanā arī citās sfērās, piem., Latvijas cukurfabriku likvidēšana. Varbūt Saeima vēl var apturēt/apstādināt PA izvazāšanu? Jautājums uzdots tiem, kas pieņem lēmumus.
cits lasītājs
15. Septembris 2009 / 11:07
0
ATBILDĒT
Ar kreiso kāju no gultas esi izkāpis?

Bezjēdzīga ir LPA likvidācija (un Tu acīmredzot esi sāpīgi iesaistīts), nevis Jurista vārda informācija par to, ka Saeima to apspriež.

Kas notiks ar LPA, šobrīd skaidri droši vien nezina pat Linda...

Nošaut ziņnesi par sliktu ziņu - tas nav nekāds stils!
interesents
15. Septembris 2009 / 10:27
0
ATBILDĒT
Lomatj, ne stroitj. Izlietu ūdeni būs grūti sasmelt.

Beidzot arī politiķi aizdomājušies par savārītām ziepēm, diemžēl tikai augstākajā līmenī un par vēlu. Studējošie jau psiholoģiski ir nobrieduši meklēt citu augstskolu, un daudzi jau atraduši. Atsevišķas augstskolas pat dod priekšroku LPA studentiem savās studiju programmās. Bet līgums ar LU, ko noslēdza māte ar meitu pārkāpjot jebkurus šāda rakstura dokumentu noslēgšanas kārtību un procedūru, ir pupu mizas. Lai tikai nāk, iemaksā studiju naudu LU budžētā, bet studijas varēs turpināt zemākos kursos, studiju kursi būs jānoklausās atkārtoti, bet daudzi kursi vispār netiks docēti, jo LU nav šada profila pasniedzēji, īpaši maģistrantūras programmā. Ar vecajiem LPA pasniedzējiem līgumus šaubos vai slēgs, tieši LU augstprātības un principa pēc.

Esmu pārliecināts, ka tagad atbrīvosies no vecajiem un neērtajiem kadriem (kas neklausīja politiķu iegribas), tad LPA darbu turpinās. Tā kā studenti pacietieties.

Lai pastāv tas kas mainīsies!
lasītājs
15. Septembris 2009 / 09:43
0
ATBILDĒT
Nu un kur atbilde uz virsrakstā norādīto jautājumu? Par ko jūs naudu prasāt, ja saturs ir absolūti bezjēdzīgs, vairs šo žurnālu pat neskatīšos.
visi numura raksti
Ginta Sniedzīte
Skaidrojumi. Viedokļi
Tiesnešu tiesību konstitucionālais pamats
Rakstā analizēti tiesnešu tiesību tiesiskuma priekšnoteikumi, tiesu varas un politiskās varas attiecības, varas dalīšanas principa īstenošana kontekstā ar tiesas tiesībām identificēt tiesību normas un tiesnešu tiesību kontroles ...
1 komentāri
Ārija Meikališa, Kristīne Strada-Rozenberga
Skaidrojumi. Viedokļi
Pārmaiņu laiks kriminālprocesā turpinās
1 komentāri
Notikums
Pierādi sevi Latvijas jauno juristu vidū
Jau ceturto gadu tiek izsludināts "Jurista Vārda" rīkotais pētniecisko darbu konkurss. Šī konkursa mērķis ir veicināt juristu diskusiju par tiesību teoriju un praksi Latvijā, tajā iesaistot jaunos juristus, kā arī atbalstīt Latvijas ...
Kalvis Torgāns
Nedēļas jurists
Kalvis Torgāns
Gatis Litvins
Diskusija
Priekšvēlēšanu aģitācijas regulējums izturējis pārbaudi
Latvijas partiju finanšu un priekšvēlēšanu aģitācijas regulējums ir tapis ilgi un pakāpeniski. Šī regulējuma galvenais mērķis ir mazināt naudas ietekmi uz politiku. Saeima 2008. gadā un 2009. gada sākumā pieņēma vairākus ...
AUTORU KATALOGS