ŽURNĀLS Redaktora sleja

22. Decembris 2009 /Nr.51/52 (594/595)

Mirklis pirms svētkiem

Kārtējais gads strauji tuvojas noslēgumam. Droši vien jautrās noskaņās jau aizvadītas tradicionālās darbavietu ballītes, bet mājās parādījušās smaržīgas piparkūkas, izkrāšņotas eglītes un apcerīgs svētku noskaņojums. Šajā otrdienā pie lasītāja ir atnācis arī pēdējais šā gada “Jurista Vārda” numurs.

Mēs apzināmies, ka gadu mijas divkāršie svētki ir tas brīdis, kad pat viszvērinātākajā juristā pamostas cilvēks, kuram ierasto tiesas nolēmumu un kolēģu skaidrojumu vietā kārojas iegremdēties laimes liešanā, ģimeniskā ikdienā un mazliet aizmirst par darbiem. Tādēļ arī mēs šodien šim gadam pieliekam punktu, lai tiktos atkal jau janvāra pirmajā otrdienā. Lai tiktos Jaunajā gadā.

Taču pirms tam vēlamies teikt lielu paldies ikvienam lasītājam par uzticību un mīlestību, kādu viņa profesionāļa dvēselē ir izpelnījies “Jurista Vārds”. Mēs ticam, ka otrdienas rīts lasītājam sākas ar kārtējā numura atvēršanu gan papīra formātā, gan elektroniskās pasaules versijā. Un bez mums otrdienas rītā lasītājam kaut kā būtiska pietrūktu.

Šā gada laikā mēs esam mainījušies – gan formas un stila ziņā, gan arī saturiski. Šķiet, šīs pārmaiņas ir pamanītas un pozitīvi novērtētas. Gan redakcijas sleja, kurā kāds no žurnāla veidotāju komandas aicina domāt par kādu aktuālu tēmu, gan lasītāju sadaļa, kurā publicējam lasītāju komentārus, publicētā vērtējumus un vēstules, gan arī nedēļas jurista rubrika, kad kolēģu vērtējumam tiek nodots kāda jurista momentuzņēmums.

Mūs priecē bieži vien asās domu apmaiņas, kas žurnāla interneta versijā aizsākas īsi pēc tam, kad žurnāla jaunais numurs elektroniskā formā kļuvis pieejams, un turpinās visas nedēļas garumā. Tas nozīmē, ka mūsu mājaslapā lasītājs iegriežas ne tikai otrdienās, ka “Jurista Vārds” ir noderīgs ik dienas.

Nākamais gads solās būt gana interesants juridiskās teorijas un prakses ziņā. Jurisprudence nekad nav pabeigta un pilnīga. Tiesībās vienmēr notiek kas negaidīts. Turpināsim likt šajā skaistajā un vilinošajā mozaīkā arvien jaunus gabaliņus, veidojot jaunas līnijas un likumsakarības un jaucot ārā jau iepriekš gadsimtiem izveidotās. Darīsim to kopā 2010. gadā. Tāpat kā līdz šim otrdienās – mūsu tikšanās dienās – un visu gadu!

Priecīgus Ziemassvētkus un Laimīgu Jauno 2010. gadu, lasītāj!

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Anita Kovaļevska
Skaidrojumi. Viedokļi
Tiesības uz atbilstošu dzīves līmeni
To, ka tiesības uz atbilstošu dzīves līmeni ir cilvēktiesības, apliecināja to iekļaušana ANO Vispārējā cilvēktiesību deklarācijā 1948. gadā. Satversmē šādas tiesības nav minētas expressis verbis. Līdz ar to aktuāls ir ...
Viola Supe
Skaidrojumi. Viedokļi
Pārstāvniecības jēdziens, vēsturiskā attīstība un aktuālās problēmas
Pēdējā laikā Latvijā ir aizsāktas diskusijas par nepieciešamību izdarīt grozījumus Saeimas vēlēšanu normatīvajā regulējumā. Kā galvenā problēma, kuras dēļ šie grozījumi nepieciešami, tiek minēta vēlētāju neuzticēšanās ...
Inga Kačevska
Skaidrojumi. Viedokļi
Konvencijas "Par starptautiskajiem preču pirkuma un pārdevuma līgumiem" piemērošana
1980. gada ANO Vīnes Konvencija par starptautiskajiem preču pirkuma un pārdevuma līgumiem (turpmāk tekstā – Konvencija) stājās spēkā 1998. gada 1. janvārī, un tā ir ļoti populāra pasaulē – tai ir pievienojušās 73 valstis.1 ...
4 komentāri
Juris Rozenbergs
Nedēļas jurists
Jānis Rozenbergs
Līga Fjodorova
Skaidrojumi. Viedokļi
Starptautiska preču pirkuma līguma forma
Lai veicinātu 1980. gada Vīnes konvencijas “Par starptautiskajiem preču pirkuma un pārdevuma līgumiem” (turpmāk tekstā – Konvencija) piemērošanu Latvijā, ir jāprecizē likums1 un jāatsauc atļauja pusēm pašām izvēlēties gribas ...
AUTORU KATALOGS