ŽURNĀLS Redaktora sleja

4. Oktobris 2016 /Nr.40 (943)

Lapkritis un cenkritis

Cienījamais lasītāj!

Kaut arī astronomiskā 2016. gada beigas vēl tālu, preses izdevumi, dzīvodami pēc sava specifiskā kalendāra, jau šobrīd atskatās uz aizvadīto gadu un uzrunā lasītājus sadarbībai arī turpmāk. Tā darām arī mēs – vienīgais nacionāla mēroga juridiskais žurnāls Latvijā "Jurista Vārds".

Ar pateicību varam atskatīties uz šo gadu, kad savu uzticību "Jurista Vārdam", to abonējot un lasot, ir apliecinājusi – pēc mūsu aprēķiniem – Latvijas tiesībnieku saimes lielākā daļa. Tāpat, pāršķirstot šī gada žurnāla lappuses, uzdrošināmies secināt, ka kopā ar "Jurista Vārda" ārštata autoriem un ekspertiem esam spējuši veidot daudzpusīgu un interesantu žurnāla saturu, kas atbilst mūsu ilggadējam mērķim – veicināt Latvijas juristu profesionālu diskusiju par mūsu tiesību un tieslietu sistēmai aktuāliem jautājumiem.

Vairāk nekā līdz šim "Jurista Vārds" ir koncentrējies uz tematisko laidienu veidošanu, tādā veidā vienkopus apvienojot dažādus viedokļus un lielu informācijas daudzumu par noteiktu problēmu vai tiesību jautājumu. Tā šogad pie lasītājiem ir devušies speciālie laidieni par Rail Baltica projekta juridiskajiem aspektiem, judikatūras vietu tiesību avotu saimē, Stambulas konvenciju, nāvessodu, advokatūru, tiesu runu, starptautiskajām tiesībām u.c. tematiem. Ar Rio olimpiādei pieskaņoto žurnālu, kas pilnībā tika veltīts sporta tiesībām, pēc dažu lasītāju domām, esam pat likuši pamatus līdz šim Latvijā neapzinātai tiesību apakšnozarei. Savukārt šodienas žurnāls veltīts mūžam aktuālajām darba tiesību problēmām.

Paralēli tematiskajiem laidieniem mūsu autori, protams, ir fokusējušies arī uz atsevišķiem, konkrētiem, aktuāliem tiesību jautājumiem – gan no tiesību zinātnes, gan no prakses skatpunkta. Tādas šogad ir bijušas publikācijas par apbūves tiesībām, nekustamā īpašuma nodokļa administrēšanu, cēlonisko sakarību civiltiesībās, tiesību normas atpakaļejoša spēka izpratni, fiktīviem īres līgumiem, maksātnespējas procesa regulējuma izmaiņām un daudziem citiem tematiem.

Tāpat žurnālā "Jurista Vārds" un portālā juristavards.lv Latvijas tiesībnieki ir varējuši sekot norisēm gan Latvijas tieslietu un tiesu sistēmas, gan likumdevēja darbā.

Visos šajos virzienos "Jurista Vārds" strādās arī nākamajā – 2017. gadā. Un tāpat kā līdz šim redakcija sadarbosies ar iespējami plašu Latvijas tiesībnieku loku, meklējot dažādus viedokļus un skatpunktus uz mūsu tiesību sistēmai aktuāliem jautājumiem.

Turklāt nākamais būs arī lielās jubilejas gads – 2017. gada nogalē "Jurista Vārds" pie lasītājiem dosies jau 1000. reizi! Sagaidīsim šo jubileju kopā!

Oktobrī esam sarūpējuši īpaši izdevīgu piedāvājumu: abonējot "Jurista Vārdu" visam nākamajam gadam, mūsu lasītāji saņems 10 eiro atlaidi. Vairāk informācijas – tīmeklī (lv.lv/abonesana), pa e-pastu (abonenti@lv.lv) vai pa bezmaksas tālruni (80006000).

Uz tikšanos nākamgad!

ATSAUCE UZ ŽURNĀLU
Gailīte D. Lapkritis un cenkritis. Jurista Vārds, 04.10.2016., Nr. 40 (943), 2.lpp.
komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Sannija Matule
Numura tēma
Darba tiesību aktualitātes un normu piemērošanas izaicinājumi
Kā secināts šajā numurā publicētā rakstā, darba tiesības ir nozare, kas bieži piedzīvo normatīvo aktu izmaiņas, un, apkopojot datus, redzams, ka pēdējo desmit gadu laikā grozījumi Darba likumā ir veikti teju ik gadu. Arī šobrīd ...
Nataļja Mickeviča, Kaspars Rācenājs
Numura tēma
Darba likuma grozījumi: sociālie partneri atkal pie sarunu galda
Raksta mērķis ir sniegt pārskatu par atsevišķiem Darba likuma grozījumu jautājumiem, kuri ir un būs diskusiju darba kārtībā un kuru izskatīšana raisīs spraigas sociālo partneru debates, kā arī piedāvāt autoru redzējumu par šo ...
Vineta Čukste-Jurjeva, Normunds Orols
Numura tēma
Atlīdzības apmērs par neizmantoto atvaļinājumu pirms un pēc 2015. gada 1. janvāra
Saskaņā ar Darba likuma grozījumiem, kas stājās spēkā 2015. gada 1. janvārī, tika grozīta Darba likuma 149. panta piektā daļa, skaidri nosakot, ka darba tiesisko attiecību izbeigšanas gadījumā darba devējam ir pienākums izmaksāt ...
1 komentāri
Kitija Bite
Numura tēma
Atsevišķi darba uzskaites un samaksas jautājumi summētajā darba laikā
Rakstā autore analizē praksē aktuālus summētā darba laika problēmjautājumus, ja darbiniekam iestājas pārejoša darbnespēja darba grafikā noteiktās atpūtas dienās.
Kristīne Markus, Aleksandra Bazarova
Numura tēma
Darbinieka tiesības uz privāto dzīvi Eiropas Cilvēktiesību tiesas skatījumā
Raksta mērķis ir aplūkot Eiropas Cilvēktiesību tiesas (turpmāk – ECT) praksi jautājumā par darbinieka tiesībām uz privāto dzīvi un analizēt, vai spriedums lietā "Barbulescu pret Rumāniju", kas guva plašu rezonansi ...
2 komentāri
AUTORU KATALOGS