ŽURNĀLS Redaktora sleja

29. Augusts 2017 /Nr.36 (990)

Ar entuziasmu uz rudens pusi

Rudens būs – meteorologi ir daudz pārliecinātāki, nekā šajā pavasarī prognozējot vasaru (kuru tomēr uz neilgu mirkli izdevās sagaidīt). Faktiski tas jau ir gandrīz iestājies, un mūsu ziņā ir to ar prieku sagaidīt un cienīgi aizvadīt līdz pat eventuālajai ziemai, par kuras atnākšanu meteorologi gan nav pārāk droši.

"Jurista Vārda" lasītājiem, autoriem un redakcijai no gada tumšā gala noteikti nav ko bīties! Vairs tikai pāris mēneši atlikuši līdz patiešām "episkam" brīdim, kad 7. novembrī iznāks "Jurista Vārda" 1000. laidiens, kura tapšanā jau šobrīd iesaistījušies vairāki desmiti Latvijas tiesību zinātnieku un praktiķu un kas solās būt interesanta, pārdomājama un, jācer, arī Latvijas juridiskajā sabiedrībā plaši rezonējoša lasāmviela.

Dažas dienas pēc tam, 10. novembrī, visi mūsu lasītāji tiks laipni gaidīti uz "Jurista Vārda" autoru un lasītāju forumu, kas notiks Latvijas Universitātes Lielajā aulā un kura mērķis būs kopīgi identificēt un apspriest Latvijas tiesiskās sistēmas problēmas, uzdevumus un attīstības virzienus, valstij iesoļojot otrajā simtgadē. Plašāka informācija par pasākuma norisi sekos drīzumā, bet jau šobrīd sirsnīgi aicinām mūsu uzticamos lasītājus rezervēt šo novembra piektdienu savos kalendāros – saturīgai domu apmaiņai un vērtīgam izziņas procesam ar nelielu svētku noti noslēgumā (modes frāzēm runājot: save the date!).

Visticamāk, tieši žurnāla 1000. laidiena noskaņās tiks arī paziņoti ikgadējā, jau divpadsmitā "Jurista Vārda" studentu pētniecisko dabu konkursa rezultāti. Sacensību nolikums tiek publicēts šajā žurnālā, darbu iesniegšanas termiņš – 1. oktobris. Vairākas jurisprudences zvaigznītes, kas savulaik uzmirdzējušas pirmajos "Jurista Vārda" konkursos, pašlaik ir Latvijas tiesību sistēmas Zvaigznes – ar lielo "Z"! Varam no sirds priecāties, ja esam līdzējuši šo tiesībnieku ieiešanai un pamanīšanai Latvijas juristu saimē. Pilnīgi noteikti šādi talanti ir arī starp šobrīd profesionālo ceļu sākušajiem jauniešiem. Tāpēc, jaunie juristi, esiet drosmīgi un uzņēmīgi un piesakieties konkursam! Pieredzējušie augstskolu mācībspēki un praktiķi, esiet tālredzīgi un mudiniet jums līdzās esošos talantīgos jaunos kolēģus parādīt savus sasniegumus plašākai auditorijai!

Jau tuvākajos žurnāla laidienos, kopīgi sagaidot Latvijas valsts simtgadi, sāksim arī rakstu sēriju par izciliem Latvijas tiesībniekiem, kuru devums pirms gadsimta bija principiāli izšķirošs gan jaunās valsts, gan tās tiesību sistēmas izveidē. Mums ir ļoti daudz iemeslu lepoties ar saviem amata brāļiem, jo var pamatoti teikt, ka bez juristu profesionālā devuma un pilsoniskās drosmes Latvijas Republika nebūtu nodibināta tāda, kāda tā ir (bet varbūt pat nebūtu nodibināta vispār).

Lūk, kādi gaiši punktiņi jau iezīmējušies mūsu šī rudens kalendārā. Nekādām skumjām par aizejošo vasaru lai nepaliek vietas!

ATSAUCE UZ ŽURNĀLU
Gailīte D. Ar entuziasmu uz rudens pusi. Jurista Vārds, 29.08.2017., Nr. 36 (990), 2.lpp.
komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Sandijs Statkus
Skaidrojumi. Viedokļi
Samērīguma otrais elements – pamattiesību ierobežojuma nepieciešamība
Šajā nelielajā Satversmes tiesas prakses apkopojumā hronoloģiskā secībā tiks norādīts uz, autora ieskatā, būtiskākajām Satversmes tiesas atziņām par pamattiesību ierobežojuma samērīguma izvērtējuma otro elementu – ...
Jurista Vārds
Informācija
Tiek izsludināts divpadsmitais žurnāla “Jurista Vārds” pētniecisko darbu konkurss
Jurista profesija ir aizraujoša, personību bagātinoša un intelektuāli izaicinoša, ja studiju gados tam ir ielikti labi pamati un prasmes. Turklāt, kā mūsu žurnāla sadaļā "Jurista vizītkarte" atzīts, tad šajā profesijā netrūkst ...
Gatis Bārdiņš
Skaidrojumi. Viedokļi
Par terminiem “uzticība” un “uzticēšanās”
Latviešu valodā ir divi līdzīgi termini – "uzticība" un "uzticēšanās". Tie bieži vien tiek lietoti kā sinonīmi, lai gan to saturs ir atšķirīgs. Raksta mērķis ir izpētīt minētos terminus un to lietojumu Satversmes tiesas praksē.
Andris Melkers
Skaidrojumi. Viedokļi
Jauni izaicinājumi Latvijas nacionālajam ieroču aprites tiesiskajam regulējumam
Eiropas Savienības (turpmāk – ES) tiesībās nav atrodamas tiesību normas, kas garantētu ES pilsoņiem tiesības uz ieročiem, kā, piemēram, tas ir noteikts ASV konstitūcijas 2. labojumā "Tiesības nēsāt ieroci", kas tika ieteikts 1789. ...
Valsts prezidenta kanceleja
Tiesību politika
Prezidents rosina Saeimai uzlabot likumdošanas procesu
Valsts prezidents Raimonds Vējonis šī gada 18. augustā nosūtīja Saeimas Juridiskajai komisijai vēstuli "Par likumprojektu "Grozījumi Saeimas kārtības rullī"" – priekšlikumus likumdošanas procesa pilnveidošanai, kuru mērķis ir celt ...
AUTORU KATALOGS