ŽURNĀLS Tiesību prakse

6. Februāris 2001 /Nr.2 (195)

Augstākās tiesas Senātā

Augstākās tiesas Senātā

Augstākās tiesas Senāts

Lieta Nr. SKC–538

2000. gada 29. novembrī

Spriedums

Par līguma izpildīšanu uz zaudējuma atlīdzību

Līguma pusēm ir savstarpējas prasījuma tiesības

kā uz līguma izpildīšanu, tā arī uz zaudējumu atlīdzību

Latvijas Republikas Augstākās tiesas Senāts šādā sastāvā: sēdes priekšsēdētājs senators R.Namatēvs, senatori M.Zāģere un I.Fridrihsons, piedaloties Rīgas domes Latgales priekšpilsētas izpilddirekcijas pārstāvei S.Bērziņai, 2000. gada 29. novembrī atklātā tiesas sēdē Rīgā izskatīja civillietu sakarā ar prasītāja Alekseja Korobenko kasācijas sūdzību par Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas 2000. gada 7. septembra spriedumu Alekseja Korobenko prasībā pret Rīgas domes Latgales priekšpilsētas izpilddirekciju par Ls 8 039,30 piedziņu.

Noklausījies senatora R.Namatēva ziņojumu, atbildētāja pārstāves S.Bērziņas paskaidrojumu, ka spriedums atstājms negrozīts, Latvijas Republikas Augstākās tiesas Senāts

konstatēja:

prasītājs A.Korobenko cēlis prasību par Ls 8039,30 piedziņu, norādot, ka 1995. gada novembrī noformējis dzīvojamās platības apmaiņu ar J.Ļeonovu un V.Preisu. Apmaiņas rezultātā vajadzēja saņemt īres tiesības uz dzīvokli J.Vācieša ielā 6, dzīv. 28, Rīgā.

Apmaiņas gaitā pārdevis sev piederošo dzīvokli Maskavas ielā 427, dzīv. 37, Rīgā, kas tika novērtēts par Ls 5896. Taču minēto sumu nav saņēmis un tā palika pircēja rīcībā kā kompensācija par viņa atstāto dzīvokli Matīsa ielā 43, dzīv. 11, kurā īres tiesības vajadzēja saņemt V.Preisa ģimenei. Dokumenti iesniegti Rīgas domes Latgales priekšpilsētas pašvaldībai, kura devusi piekrišanu apmaiņai. Taču V.Preisa ģimene dzīvokli Matīsa ielā bija spiesta atbrīvot, jo šajā dzīvoklī ir pierakstīts P.Circāns, kurš šo dzīvokli arī saņēmis apmaiņas ceļā, iesniedzot dokumentus Rīgas domes Nekustamā īpašuma pārvaldē. Līdz ar to nav varējis pārcelties uz dzīvokli J.Vācieša ielā 6, dzīv. 28, kur palikusi dzīvot V.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Juristu likteņi
Par laimi, kas paša pelnīta sava mūža gados
Juristu likteņi
Par kolēģi, kam svarīgs godaprāts
Informācija
Par tiesu darbu pērn un izredzēm nākotnē
Uldis Krastiņš
Skaidrojumi. Viedokļi
Par krimināltiesībām, kas prasa diskusiju
Satversmes tiesa
Satversmes tiesas reglaments
AUTORU KATALOGS