ŽURNĀLS

5. Novembris 2002 /Nr.22 (255)

Par jauno uzņēmumu maksātnespējas administrēšanā

Par jauno uzņēmumu maksātnespējas administrēšanā

Jānis Maršāns, valsts aģentūras “Maksātnespējas administrācija” direktors, — “Latvijas Vēstnesim”
MARSANS.JPG (9906 bytes)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Pirms nedēļas, 29.oktobra Ministru kabineta sēdē, valdība apstiprināja “Maksātnespējas procesa administratoru apmācības un sertificēšanas kārtību” un “Maksātnespējas procesa administratoru apmācības programmas”. Šo normatīvo aktu nepieciešamību noteica likuma “Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju” grozījumi, kas no nākamā gada 1.janvāra paredz daudz stingrākas prasības maksātnespējas procesa administratoru kvalifikācijai un uzraudzībai. Ar likumu noteikts, ka no 2003.gada 1.janvāra par maksātnespējas procesa administratoru var tikt iecelta tikai fiziska persona, kurai ir administratora kvalifikāciju apliecinošs sertifikāts. Administratoru apmācību un sertifikāciju veiks valsts aģentūra “Maksātnespējas administrācija”, kura, sākot ar nākamo gadu, arī ieteiks administratorus apstiprināšanai maksātnespējas procesos tiesās.

Kā tiks realizētas likumā un Ministru kabineta noteikumos izvirzītās prasības un kā tiks organizētas maksātnespējas procesa administratoru mācības, eksaminēšana un sertifikātu piešķiršana, kā “Maksātnespējas administrācija” plānojusi veikt sertificēto administratoru darbības uzraudzību un kontroli — “Jurista Vārda” saruna ar valsts aģentūras “Maksātnespējas administrācija” direktoru Jāni Maršānu.

 

— Kāda ir tikko pieņemto normatīvo aktu būtība?

— Ar šo Ministru kabineta noteikumu pieņemšanu visbeidzot ir noteikti stingri kritēriji to personu kvalifikācijai, kas nodarbojas ar uzņēmumu maksātnespējas procesu, — administratoriem.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Par Valsts prezidentes apžēlotajiem
Andrejs Judins
Par kriminālsodu sistēmas pilnveidošanu
Par 2002.gada juristu dienām
Par Latvijas un tās Satversmes nākotni
Diskusijā par nosacīti notiesātajiem
AUTORU KATALOGS