ŽURNĀLS

5. Novembris 2002 /Nr.22 (255)

Par īres līgumu atzīšanu par spēkā neesošiem un izlikšanu no dzīvojamām telpām

Par īres līgumu atzīšanu par spēkā neesošiem un izlikšanu no dzīvojamām telpām

Augstākās tiesas Senāta spriedums

Lieta Nr.SKC— 382

2002. gada 11. septembrī

 

Jebkura tiesība jārealizē likumā noteiktajā kārtībā

Latvijas Republikas Augstākās tiesas Senāts šādā sastāvā: sēdes priekšsēdētājs senators Z.Gencs, senatori O.Druks–Jaunzemis un R.Saulīte, piedaloties Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūras prokurorei D.Kalniņai un zvērinātai advokātei A.Osmanei, 2002. gada 11. septembrī izskatīja atklātā tiesas sēdē atbildētāja Jura Eihmaņa, Sandras Eihmanes un Krista Eihmaņa kasācijas sūdzību par Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas 2002. gada 21. marta spriedumu Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūras prasībā pret Juri Eihmani, Sandru Eihmani, Kristu Eihmani, Rīgas domi, namu pārvaldi “Rīgas centrs”, SIA “Aģentūra “Immobile”” par īres līgumu atzīšanu par spēkā neesošiem un izlikšanu no dzīvojamām telpām.

Noklausījies senatora R.Saulītes ziņojumu, atbildētāja J.Eihmaņa pārstāvja zv.advokātes A.Osmanes, prokurores D.Kalniņas, Rīgas domes pilnvarotā pārstāvja un namu pārvaldes “Rīgas centrs” pilnvarotā pārstāvja paskaidrojumus, Latvijas Republikas Augstākās tiesas Senāts

 

konstatēja:

Pamatojoties uz dzīvojamās telpas īres līgumu, Juris Eihmanis ar sievu Sandru Eihmani un dēlu Kristu Eihmani aizņem 7 istabu dzīvokli nr.6 Ģertrūdes ielā 16, Rīgā.

Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūra cēlusi tiesā prasību par īres līguma uz minēto dzīvokli atzīšanu par spēkā neesošu un Eihmaņu ģimenes izlikšanu no dzīvokļa. Prasībā norādīts, ka Rīgas domes Dzīvojamo telpu izīrēšanas komisija 1997. gada 19. septembrī pieņēmusi lēmumu par strīdus dzīvokļa izīrēšanu Jura Eihmaņa ģimenei, pārkāpjot likuma “Par valsts un pašvaldību palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” 1., 6. un 10.pantu. Jura Eihmaņa ģimene bijusi nodrošināta ar labiekārtotu četristabu dzīvokli Rīgā, bet strīdus dzīvoklī dzīvojošo īrnieku izmitināšanai izlietoti četri labiekārtoti dzīvokļi no Rīgas domes dzīvojamā fonda.

Pēc Jura Eihmaņa iesnieguma Dzīvojamo telpu izīrēšanas komisija 1998. gada 27. martā pieņēmusi lēmumu par dzīvokļa statusa maiņu, noformējot to kā LR Zemessardzes štāba dienesta dzīvokli, un par dienesta dzīvokļa īres līguma noslēgšanu ar Juri Eihmani.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Jānis Maršāns
Par jauno uzņēmumu maksātnespējas administrēšanā
Par Valsts prezidentes apžēlotajiem
Andrejs Judins
Par kriminālsodu sistēmas pilnveidošanu
Par 2002.gada juristu dienām
Diskusijā par nosacīti notiesātajiem
AUTORU KATALOGS