JAUNUMI

20. Augusts 2019 / 14:12

Bīstamajās glābšanas zonās pretsāpju līdzekļus cietušajiem sniegs VUGD amatpersonas

Otrdien, 20. augustā, Ministru kabinets pieņēma noteikumus (Grozījums Ministru kabineta 2016. gada 17. maija noteikumos Nr. 297 “Kārtība, kādā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests veic un vada ugunsgrēku dzēšanu un glābšanas darbus”), kas paredz, ka no 2020. gada 1. janvāra glābšanas darbu laikā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonas notikuma vietas bīstamajā zonā pēc ārsta lēmuma varēs ievadīt cietušajam pretsāpju līdzekli, lai mazinātu personas dzīvības apdraudējuma risku.

Noteikumi paredz, ja ilgstošu glābšanas darbu laikā cietušajam, kas atrodas notikuma vietas bīstamajā zonā, pastāv būtisks veselības bojājuma vai dzīvības apdraudējuma risks un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadības ārsts ir pieņēmis lēmumu izsniegt pretsāpju līdzekli VUGD amatpersonai, tad minētā amatpersona to ievada cietušajam.

Tādējādi tiek risināts jautājums par medicīniskās palīdzības sniegšanu cietušajam notikuma vietas bīstamajā zonā, jo neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu personāls darbojas tikai ārpus notikuma vietas bīstamās zonas.

Lai sagatavotu VUGD amatpersonas šī uzdevuma veikšanai, paredzēts veikt apmācību. Ar atbilstošu apmācību tiks papildināta arī Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas pirmās palīdzības mācību programma.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
26. Aprīlis / 16:44
Rīgas tiesu apgabala tiesneši kopīgā sanāksmē pārrunā aktualitātes krimināltiesību jomā
26. Aprīlis / 16:43
Saeimas Valsts pārvaldes komisija darba grupā spriedīs par mākslīgā intelekta regulējuma izveidi
26. Aprīlis / 10:00
Stājas spēkā notiesājošs spriedums par nelikumīgu senlietu glabāšanu
25. Aprīlis / 16:46
Maksātnespējas procesa administratori kārto kvalifikācijas eksāmenu
25. Aprīlis / 15:56
Tiesai no jauna jāskata lieta par pašvaldības rīkoto apbūves tiesību izsoli
AUTORU KATALOGS