JAUNUMI

25. Februāris 2020 / 11:27

K. Misāni nodos Latvijai kriminālvajāšanas veikšanai līdz 4. martam

Šodien, 25. februārī, Ģenerālprokuratūra saņēmusi Dānijas kompetento iestāžu sniegto informāciju, ka nolemts izdot Kristīni Misāni Latvijas Republikai kriminālvajāšanas veikšanai un faktiskajai nodošanai jānotiek līdz š.g. 4. martam.

Informācija nodota arī Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokuroram, kas veic pirmstiesas kriminālprocesu lietā, kurā K. Misāne atzīta par aizdomās turēto un viņai piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. 18. februārī viņa atzīta par aizdomās turēto par nolēmuma par aizgādības, aprūpes un saskarsmes tiesībām ar bērnu nepildīšanu, par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu, iznīcināšanu, bojāšanu vai nelikumīgu izmantošanu un dokumenta, zīmoga un spiedoga viltošanu un viltota dokumenta, zīmoga un spiedoga realizēšanu un izmantošanu, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā, proti, pēc Krimināllikuma 168. panta, 193. panta otrās daļas un 275. panta otrās daļas.

Kā jau iepriekš ziņots, 18. februārī Ģenerālprokuratūra pieņēma Eiropas apcietinājuma lēmumu, kas ir pamats, lai cita dalībvalsts izdotu personu kriminālvajāšanas veikšanai vai ar brīvības atņemšanu saistīta soda izpildīšanai.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
26. Aprīlis / 16:44
Rīgas tiesu apgabala tiesneši kopīgā sanāksmē pārrunā aktualitātes krimināltiesību jomā
26. Aprīlis / 16:43
Saeimas Valsts pārvaldes komisija darba grupā spriedīs par mākslīgā intelekta regulējuma izveidi
26. Aprīlis / 10:00
Stājas spēkā notiesājošs spriedums par nelikumīgu senlietu glabāšanu
25. Aprīlis / 16:46
Maksātnespējas procesa administratori kārto kvalifikācijas eksāmenu
25. Aprīlis / 15:56
Tiesai no jauna jāskata lieta par pašvaldības rīkoto apbūves tiesību izsoli
AUTORU KATALOGS