AFIŠA

5. Septembris 2024 / 14:00

KNAB aicina piedalīties mācībās par korupcijas risku novēršanu publiskajos iepirkumos

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aicina publisko iepirkumu komisijas locekļus un citus valsts un privātajā sektorā nodarbinātos 18. septembrī no plkst. 10.00 līdz 13.00 piedalīties bezmaksas tiešsaistes mācībās par to, kā atpazīt un novērst korupcijas riskus publiskajos iepirkumos.

Neviena nozare vai darbības joma nav pilnībā pasargāta no korupcijas riskiem, tostarp darbinieku amata pienākumu veikšanas tā, lai radītu priekšrocības sev, citai personai vai personu grupai. Īpaši publiskajos iepirkumos aizvien novērojami vieni no augstākajiem korupcijas riskiem. Šī iemesla dēļ aktualitāti nezaudē jautājums, kā panākt, lai valsts un pašvaldību budžets, kas ir visas sabiedrības finanšu resursi, tiktu izlietoti lietderīgi, godprātīgi un iedzīvotāju interesēs.

Korupcijas riskus iepirkumos ietekmē dažādi apstākļi, tostarp kontroles trūkums un iepirkumu speciālistu ilggadēja darbība vienā institūcijā un samērā ciešas personiskās attiecības ar piegādātāju pārstāvjiem. Sistemātisks darbs ar korupcijas riskiem ir būtisks, jo to apzināšana un novēršana ir viens no organizācijas sekmīgas funkcionēšanas priekšnoteikumiem. Tāpēc ir svarīgi savlaicīgi radīt efektīvu sistēmu, kas novērš gan iespējamus interešu konfliktus amata pienākumu vai funkciju izpildē, gan citus korupcijas riskus, un vienlaicīgi veicina nodarbināto ētisku un godprātīgu rīcību.

Lai stiprinātu iepirkumu komisijas locekļu un citu sabiedrības grupu zināšanas un prasmes atpazīt korupcijas riskus publiskajos iepirkumos, kā arī sniegtu praktiskus ieteikumus korupcijas un interešu konflikta pārkāpumu risku novēršanai, KNAB aicina publisko iepirkumu komisijas locekļus un citus valsts un privātajā sektorā nodarbinātos 18. septembrī no plkst. 10.00 līdz 13.00 piedalīties tiešsaistes mācībās. Lai tām pieteiktos, līdz 16. septembrim jāreģistrējas elektroniskajā anketā, kas pieejama KNAB tīmekļvietnē.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
13. Septembris / 13:44
Turpinās darbs pie Tieslietu akadēmijas izveides
13. Septembris / 10:29
Valdības pirmā darba gada laikā būtiski pastiprināta kriminālatbildība par vardarbības un valsts drošības noziegumiem
12. Septembris / 16:06
LU Juridiskajā fakultātē aizvadīts pasākums par starptautisko tiesību aktualitātēm un apbalvots K. Krūmas piemiņas stipendijas stipendiāts
12. Septembris / 16:04
Ceļu satiksmē Latvijā liegs piedalīties Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem
12. Septembris / 15:15
Tieslietu padome skatīs jautājumu par Tieslietu akadēmijas projekta virzību
AUTORU KATALOGS