FOTO UN VIDEO

6. Septembris 2024 / 09:33

Jauno tiesnešu ievaddienas Tiesu administrācijā
Foto no Latvijas tiesu portāla tiesas.lv arhīva

5. septembrī Tiesu administrācijā noslēdzās Jauno tiesnešu ievaddienas, kas norisinājās no 3. līdz 5. septembrim. Šogad tiesneša pienākumus sākuši pildīt deviņi jaunie tiesneši. Tiesu administrācijas pārstāvji tiesnešiem sniedza ieskatu tiesu darbam nepieciešamajās sistēmās, E-apmācību CloudStady platformā, darbam aktuālajās tīmekļvietnēs, personas datu aizsardzības, kā arī personāla jautājumos.

Tiesnešiem bija ekskluzīva iespēja pārrunāt aktualitātes, jauninājumus un nākotnes vīzijas par dažādām platformu funkcijām, piemēram, jautājumus par jauno Tiesu informatīvās sistēmas (TIS2) lietvedības moduli, anonimizēšanas rīka uzlabojumiem, kļūdu pieteikšanas platformu, kā arī apspriest potenciālos uzlabojumus un izrunāt jau līdzšinējā praksē konstatētos problēmjautājumus darbā ar izstrādātajiem rīkiem. Sarunas laikā Tiesu administrācijas pārstāvji stāstīja un rādīja paraugdemonstrējumus arī zināmajās un ilgus gadus funkcionējošajās platformās.

Sindija Zemīte, Rīgas rajona tiesas tiesnese: “Šīs mācību dienas bija ļoti vērtīgas, jo varējām nostiprināt gan jau esošās zināšanas, gan noskaidrot atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem, kā arī uzzināt aktuālo informāciju. Mācībām ir ļoti trāpīgs nosaukums – ievaddienas. Šajās dienās tikām ievesti amata pienākumu izpildei nepieciešamo rīku dzīlēs, kas ļāva izprast to lietojumu un atklāt jaunas šķautnes. Paldies par veltīto laiku, zināšanām un domu apmaiņu!”

Personālvadības nodaļas pārstāvji tiesnešus informēja par pienākumiem, kādus veic šīs nodaļas speciālisti – nodrošina personālvadību un personāllietvedību tiesnešiem un tiesu darbiniekiem, sagatavo dokumentus un veic pasākumus, kas saistīti ar tiesnešu iecelšanu un apstiprināšanu amatā, atstādināšanu, atbrīvošanu un atcelšanu no amata, sagatavo rīkojumus par tiesnešu atvaļinājumiem, komandējumiem un mācībām, kā arī risina citus jautājumus. 

Tiesneši uzklausīja, kāda ir Tiesu administrācijas un Tiesu namu aģentūras loma tiesu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzturēšanā un attīstībā, pieejamie risinājumi tiesnešiem un tiesu darbiniekiem videokonferenču izmantošanā. 

Datu aizsardzības speciālists tiesnešiem skaidroja vērtīgu un noderīgu informāciju par fizisko personu datu aizsardzību, normatīvajiem aktiem un to datu apstrādi, vērsa uzmanību iespējamiem personas datu pārkāpumiem, kā arī izklāstīja aktualitātes par īpašo kategoriju jeb sensitīvajiem datiem. Savukārt Finanšu nodaļas vadītāja informēja par pašapkalpošanās platformas HOP vides izmantošanu, kura paredzēta darbiniekiem.

Ievaddienas Tiesu administrācijā noslēdza Valsts drošības dienesta eksperta stāstījums tiesnešiem par dažādiem ārvalstu radītiem apdraudējumiem.

Jauno tiesnešu ievaddienas organizēja Tiesu administrācija projekta (Nr. 6.2.1.3.i0/1/22/I/TM/001) “Tieslietu akadēmija” ietvaros.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
13. Septembris / 13:44
Turpinās darbs pie Tieslietu akadēmijas izveides
13. Septembris / 10:29
Valdības pirmā darba gada laikā būtiski pastiprināta kriminālatbildība par vardarbības un valsts drošības noziegumiem
12. Septembris / 16:06
LU Juridiskajā fakultātē aizvadīts pasākums par starptautisko tiesību aktualitātēm un apbalvots K. Krūmas piemiņas stipendijas stipendiāts
12. Septembris / 16:04
Ceļu satiksmē Latvijā liegs piedalīties Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem
12. Septembris / 15:15
Tieslietu padome skatīs jautājumu par Tieslietu akadēmijas projekta virzību
AUTORU KATALOGS