JAUNUMI

22. Oktobris 2024 / 11:47

Saeimas Juridiskā komisija atbalsta Jura Jurisa kandidatūru Satversmes tiesas tiesneša amatam
Foto: Ieva Ābele, Saeima

Saeimas Juridiskā komisija otrdien, 22. oktobrī, lēma virzīt izskatīšanai Saeimā lēmuma projektu par Jura Jurisa apstiprināšanu par Satversmes tiesas tiesnesi.

J. Juriss ir Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas apkarošanas koordinācijas nodaļas virsprokurors. J. Jurisam ir Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē iegūts tiesību doktora zinātniskais grāds krimināltiesībās. Tāpat viņš darbojies kā docētājs vairākās Latvijas augstskolās, kā arī ir zinātnisku publikāciju autors.

Jauns tiesnesis ir jāapstiprina, jo septembra sākumā pilnvaru termiņš beidzās tiesnesim Artūram Kučam, kurš turpmāk strādās Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesneša amatā.

Satversmes tiesā ir septiņi tiesneši, un saskaņā ar Satversmes tiesas likumu tiesnešus amatā apstiprina Saeima. Trīs Satversmes tiesas tiesnešus apstiprina pēc ne mazāk kā desmit Saeimas deputātu priekšlikuma, divus – pēc Ministru kabineta priekšlikuma un vēl divus – pēc Augstākās tiesas plēnuma priekšlikuma. Satversmes tiesas tiesneša pilnvaru termiņš ir desmit gadi.

Plānots, ka komisija aicinās parlamentu lēmuma projektu skatīt 31. oktobra Saeimas sēdē, informē komisijas priekšsēdētājs Andrejs Judins.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
25. Oktobris / 12:13
Apkopotas Senāta atziņas Saeimas vēlēšanu lietās
25. Oktobris / 09:57
Iekšējās drošības akadēmija pirmajos divos gados veido stabilu pamatu ilgtermiņa attīstībai
24. Oktobris / 20:02
Eiropas Cilvēktiesību tiesa pasludina spriedumu lietā “Sprūds un citi pret Latviju”
24. Oktobris / 20:00
Lietā “Timofejevs pret Latviju” Eiropas Cilvēktiesību tiesa konstatē tiesību uz personisko brīvību pārkāpumu
24. Oktobris / 19:57
Eiropas Cilvēktiesību tiesa pasludina spriedumu lietā “Rutule pret Latviju”
AUTORU KATALOGS