FOTO UN VIDEO

9. Maijs 2022 / 16:28

VIDEO: Diskusija “Karš Ukrainā. Taisnīguma atjaunošana un starptautiskās tiesības. Krievijas atbildība”

9. maijā, Ukrainas kara upuru piemiņas dienā, Rīgas pilī notika saruna par jau veikto un vēl sniedzamo atbalstu Ukrainai, par Krievijas agresijas pret Ukrainu starptautiski tiesisko novērtējumu, par politiskiem, krimināltiesiskiem un starptautiski tiesiskiem līdzekļiem tiesiskuma un taisnīguma atjaunošanai.

NATO un Eiropas Savienības valstis, tai skaitā Latvija ir sniegušas un turpinās sniegt visu iespējamo atbalstu Ukrainai. Starptautiskās organizācijas un valstis ar lielu nopietnību izturas pret Krievijas pastrādātajiem noziegumiem – ir uzsāktas tiesvedības starptautiskajās tiesās. Tomēr Ukrainai būs nepieciešams atbalsts arī turpmāk − gan valsts aizsardzībā pret agresoru, gan centienos kļūt par Eiropas Savienības dalībvalsti, gan valsts atjaunošanā pēc kara postījumiem.

Par šiem un citiem jautājumiem diskusijā “Karš Ukrainā. Taisnīguma atjaunošana un starptautiskās tiesības. Krievijas atbildība” domām apmainījās Valsts prezidents Egils Levits, Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis, zvērināta advokāte Jūlija Jerņeva, Tieslietu ministrijas parlamentārā sekretāre Ilona Kronberga, Eiropas Savienības Vispārējās tiesas tiesnese (2004−2020) Ingrīda Labucka, Latvijas pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās Kristīne Līce un ģenerālprokurors Juris Stukāns. Sarunu vadīja Valsts prezidenta padomnieku biroja vadītāja Sarmīte Ēlerte.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
28. Marts / 14:19
Senāts vērtē: vai dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana ir radījusi būtisku kaitējumu
27. Marts / 16:59
Senāts skaidro ceļu satiksmes negadījumā cietušajam radītā morālā kaitējuma atlīdzības piedziņas kārtību
27. Marts / 15:40
Lietā par dižkoka nozāģēšanu stājas spēkā notiesājošs spriedums
27. Marts / 14:30
Senāts skaidro, kas ir dome un kas ir administrācija
27. Marts / 14:15
Saeimas Juridiskā komisija neatbalsta ģenerālprokurora piedāvātos grozījumus Krimināllikumā saistībā ar aizliegtu vienošanos publiskā iepirkuma procedūrā
AUTORU KATALOGS