JAUNUMI

26. Septembris 2024 / 15:25

Satversmes tiesas tiesneša amatam virzīs virsprokuroru Juri Jurisu

Šodien, 26. septembrī, Tieslietu ministrija iesniegusi izskatīšanai Ministru kabinetā lēmuma projektu par Jura Jurisa virzīšanu par Satversmes tiesas tiesneša amata kandidātu. Par kandidāta virzīšanu apstiprināšanai Saeimā Ministru kabinets varētu lemt 1. oktobra sēdē. 

Saskaņā ar Satversmes tiesas likuma 4. panta pirmo daļu Juris Juriss tiek izvirzīts vakantajam Satversmes tiesas tiesneša amatam, jo saistībā ar stāšanos Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesneša amatā 2024. gada 2. septembrī beidzās pilnvaru termiņš Artūram Kučam, kuru Saeima bija apstiprinājusi Satversmes tiesas tiesneša amatā pēc Ministru kabineta priekšlikuma. 

Satversmes tiesas tiesneša amata kandidāts Juris Juriss ir augstas raudzes jurists, kurš savu kompetenci un profesionalitāti ir pierādījis virsprokurora amatā. Šobrīd Juris Juriss ir Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas apkarošanas koordinācijas nodaļas virsprokurors. 2013. gadā Juris Juriss ieguvis tiesību doktora zinātnisko grādu krimināltiesībās Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē. 

Jura Jurisa zināšanas un kompetenci apliecina arī viņa ilggadējais darbs akadēmiskajā vidē, strādājot par docētāju dažādās Latvijas augstskolās, tai skaitā Latvijas Universitātē, Ekonomikas un kultūras augstskolā un Biznesa augstskolā "Turība". Juris Juriss ir vairāku zinātnisku publikāciju autors un uzstājies vairākās zinātniskās konferencēs krimināltiesību jomā, kā arī organizējis un kā lektors vadījis mācības par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas novēršanu un izmeklēšanu tiesnešiem, tiesu darbiniekiem, tiesneša amata kandidātiem, prokuroriem un izmeklētājiem. 

Juris Juriss ir piekritis kandidēt Satversmes tiesas tiesneša amatam un apliecinājis, ka uz viņu neattiecas likuma “Par tiesu varu” 55. pantā minētie ierobežojumi. Juris Juriss atbilst visām Satversmes tiesas likuma 4. panta otrajā daļā noteiktajām Satversmes tiesas tiesneša amata kandidāta prasībām. 

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
26. Septembris / 16:34
Tieslietu padomē ievēlēts tiesnesis Juris Siliņš un Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijā senatore Indra Meldere
26. Septembris / 15:25
Satversmes tiesas tiesneša amatam virzīs virsprokuroru Juri Jurisu
26. Septembris / 15:16
Tiesībsargs: cilvēkiem ar invaliditāti ievērojami mazinājusies vēlme cīnīties par savu tiesību ievērošanu
26. Septembris / 14:30
Stājas spēkā notiesājošs spriedums par cilvēku sašaušanu skolas salidojumā
25. Septembris / 14:02
Augstākā tiesa videostāstos iepazīstina ar senatora palīga un zinātniski analītiskā padomnieka amatiem  
AUTORU KATALOGS