ŽURNĀLS Tiesību prakse

17. Maijs 2005 /Nr.18 (373)

Par pašvaldības lēmumu apstrīdēšanu

Par pašvaldības lēmumu apstrīdēšanu

Administratīvā procesa likuma 278. panta 1. punkts

Pašvaldība ir atvasināta publiska persona, kuras vārdā rīkojas tās iestādes, kas nodrošina likumos noteikto funkciju, uzdevumu, kā arī pašvaldības brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, turklāt tās rīkojas attiecīgās   pašvaldības vārdā, līdz ar to nav būtiski, vai iesniegums tiek adresēts konkrētam pašvaldības institūcijas departamentam, tā amatpersonai vai pašvaldībai kopumā.

AT Senāta Administratīvo lietu departamenta lēmums
Lieta Nr. SKA – 265

2004. gada 23. novembrī

Latvijas Republikas Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departaments šādā sastāvā: V.Jonikāns, J.Briede, I.Skultāne, piedaloties sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Namsainieks R” pārstāvei Sanitai Strakšei un Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pārstāvim Agrim Bitānam, 2004.gada 23.novembrī atklātā tiesas sēdē Rīgā, Brīvības bulvārī 36, izskatīja sabiedrības ar ierobežotas atbildības “Namsaimnieks R” blakus, sūdzību par Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas 2004.gada 7.jūnija lēmumu, ar kuru atstāts bez izskatīšanas sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Namsaimnieks R” pieteikums par Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora rīcību.

Aprakstošā daļa

[1] Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Namsaimnieks R” (turpmāk – “Namsaimnieks R”) 2002.gada 11.martā vērsusies ar iesniegumu Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta (turpmāk – Attīstības departaments) Arhitektūras pārvaldē (turpmāk – Arhitektūras pārvalde) par tirdzniecības centra būvniecību. Arhitektūras pārvalde 2002.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Informācija
Tiesneši pulcējas gadskārtējā konferencē
Piektdien, 13. maijā, notika gadskārtējā Latvijas tiesnešu konference, kurā ziņojumus par tiesu sistēmas attīstību sniedza tieslietu ministre Solvita Āboltiņa un Augstākās tiesas priekšsēdētājs Andris Guļāns.
Anrijs Kavalieris
Skaidrojumi. Viedokļi
Vai kriminālistika ietilpst juridiskajā zinātnē
Latvijā, tāpat kā praktiski visās Austrumeiropas valstīs1 kriminālistika mūsdienās tiek gandrīz viennozīmīgi uzskatīta par vienu no juridiskās zinātnes apakšnozarēm. Pie tam mūsu valstī šādam uzskatam ir pat tiesisks pamats, jo ...
Jānis Pleps
Informācija
Iemūžina norises Juridiskajā koledžā
Jānis Neimanis
Skaidrojumi. Viedokļi
Teleoloģiskā redukcija
Teleoloģiskā redukcija ir konstitucionāli tiesisks, metodisks līdzeklis aizklāto robu konstatēšanai un aizpildīšanai.2 Aizklāts likuma robs ir likuma nepilnība, kas izpaužas kā tiesību normas teksta vārdiskās izpausmes neatbilstība ...
3 komentāri
Māris Baltais
Skaidrojumi. Viedokļi
Iestādes rīcības brīvība un lietderības apsvērumi
4 komentāri
AUTORU KATALOGS