ŽURNĀLS Akadēmiskā dzīve

16. Augusts 2005 /Nr.30 (385)

Augstskolu akreditētājiem likums nav rakstīts
4 komentāri

Ministru kabineta noteikumi Nr.442 "Augstākās izglītības iestāžu un studiju programmu akreditācijas noteikumi" paredz, ka divu gadu laikā pēc studiju programmas uzsākšanas augstskola iesniedz studiju programmu Izglītības un zinātnes ministrijā akreditācijai.

Augstskolu akreditētājiem likums nav rakstīts

Valdis Cielava, Sociālo tehnoloģiju augstskolas Tiesību zinātņu programmas direktors
CIELAVAVALDIS.JPG (11214 bytes)
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

“Visām valsts un valdības iestādēm jābūt sevis cienīgām, taisnīgām un patiesām, kurām rūp tikai valsts labums. Mūsu ierēdniecībai jābūt augstākā mērā patiesi godīgai, bet arī nepiekļāvīgai, un tāpēc vietas un amati jādod tikai cilvēkiem, kuriem sirds un rokas ir šķīstas un tīras.”

(Jānis Čakste. Taisnība vienmēr uzvarēs, 48.lpp.)

Ministru kabineta noteikumi Nr.442 “Augstākās izglītības iestāžu un studiju programmu akreditācijas noteikumi” paredz, ka divu gadu laikā pēc studiju programmas uzsākšanas augstskola iesniedz studiju programmu Izglītības un zinātnes ministrijā akreditācijai.

komentāri (4)
4 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Anonīms lietotājs
16. Augusts 2005 / 15:10
0
ATBILDĒT
Ļoti labs raksts!
Anonīms lietotājs
16. Augusts 2005 / 11:59
0
ATBILDĒT
Diemžēl dažādas privātās augstskoliņas Latvijā joprojām vairāk nodarbojas ar diplomu pārdošanu nevis zināšanu sniegšanu. Izskatās, ka tas attiecas arī uz augstskolu, kuras aizstāvībai veltīts šis raksts.
Anonīms lietotājs
16. Augusts 2005 / 10:05
0
ATBILDĒT
Rokas nost no Osipovas! Viena no nedaudziem pasniedzējiem ar izteikti taisnīgu un vienlīdzīgu pieeju studentiem gan mācību laikā, gan eksamenos, gan aizstāvēšanā.

Students
16. Augusts 2005 / 09:10
0
ATBILDĒT
Dazi macibspeki LU JF tiesham uzspele savu lielo akademismu, bet patiesiba tam tukshs un iepuvis vidus vien ir, jo vienigie kas kaut ko zinatnisku raksta no pasniedzejiem ir R. Balodis, K. Torgans, V. Liholaja un U. Krastins. Un ari tad, ne vienmer pietiekami daudz un ta, lai teiktu, ka visa zinatne uz to stutetos. Ta ka shaja raksta mineto var tikai atbalstit!
visi numura raksti
Anita Kovaļevska
Skaidrojumi. Viedokļi
Labas pārvaldības princips
Labas pārvaldības principa ideja pēdējā desmitgadē pasaulē ir plaši atzīta un tā ievērošanu uzskata par nozīmīgu priekšnoteikumu daudzu problēmu risināšanā. Tā, piemēram, ANO Cilvēktiesību komisijas rezolūcijā Nr.2000/64 ...
Gatis Bārdiņš
Skaidrojumi. Viedokļi
Karatiesas Latvijā: jēdziens un tiesiskais regulējums
Karatiesu tiesiskais regulējums visupirms meklējams Latvijas Republikas Satversmes (Satversme) 82. un 86.pantā. Minētajos Satversmes pantos noteikts, ka karatiesas darbojas uz sevišķa likuma pamata un spriež tiesu kara un izņēmuma ...
1 komentāri
Reinis Markvarts
Skaidrojumi. Viedokļi
Pierādījumu novērtēšana civilprocesā
6 komentāri
Tiesību prakse
Par soda noteikšanu, ja konstatēts atbildību pastiprinošs apstāklis
Informācija
Satversmes tiesa ierosina jaunu lietu
AUTORU KATALOGS