ŽURNĀLS Akadēmiskā dzīve

11. Oktobris 2005 /Nr.38 (393)

Zinātniskā vide, kurā nediskutē, līdzinās plānveida ekonomikai
4 komentāri
DPhil (Oxon)
Mārtiņš Paparinskis
 
Doc. Dr.iur.
Jānis Pleps
 

Jūlija beigās kļuva zināms, ka trīs Latvijas Universitātes nesenie absolventi Benita Šīrone, Debora Pāvila un Mārtiņš Paparinskis ar izcilību absolvējuši Oksfordas universitāti un ieguvuši maģistra grādu. Šis notikums guva plašu uzmanību Latvijas sabiedrībā, un arī "Jurista Vārds" jaunā mācību sākumā uz sarunu aicināja vienu no izcilniekiem - Mārtiņu Paparinski, lai uzzinātu viņa viedokli gan par Latvijā iegūstamās juridiskās izglītības kvalitāti, gan par studiju atšķirībām Latvijā un Oksfordā.

Zinātniskā vide, kurā nediskutē, līdzinās plānveida ekonomikai

M Jur (Dist) (Oxon)1 Mārtiņš Paparinskis, M Phil students, zvērinātu advokātu biroja “Sorainen un Vilgerts” jurists, intervijā “Jurista Vārdam”
PAPARINSKISJAUNS.JPG (10858 bytes)
Foto: no personiskā arhīva

Jūlija beigās kļuva zināms, ka trīs Latvijas Universitātes nesenie absolventi Benita Šīrone, Debora Pāvila un Mārtiņš Paparinskis ar izcilību absolvējuši Oksfordas universitāti un ieguvuši maģistra grādu. Šis notikums guva plašu uzmanību Latvijas sabiedrībā, un arī “Jurista Vārds” jaunā mācību sākumā uz sarunu aicināja vienu no izcilniekiem – Mārtiņu Paparinski, lai uzzinātu viņa viedokli gan par Latvijā iegūstamās juridiskās izglītības kvalitāti, gan par studiju atšķirībām Latvijā un Oksfordā. Mūsu lasītāji Mārtiņu Paparinski jau ir iepazinuši kā analītisku rakstu autoru, taču viņš ir arī praktizējošs jurists. Tāpēc saruna skāra arī Latvijas tiesību zinātnes un tiesību prakses norises.

Ceļš uz izcilību

– Šogad trīs Latvijas juristi ar izcilību absolvēja maģistratūras studijas Oksfordas universitātē. Tev pat izdevās iegūt Clifford Chance balvu par labāko eksāmenu rezultātu. Vai šādi visu trīs Latvijas studentu panākumi liecina par Latvijas juridiskās izglītības līmeni un Latvijas Universitātē iegūstamās izglītības kvalitāti vai arī par pašu absolventu talantu un ieguldīto darbu?

– Man ir grūti vērtēt Latvijas juridisko izglītību kopumā, jo vienīgā pieredze šajā ziņā ir studijas Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē.

komentāri (4)
4 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Jurists
11. Oktobris 2005 / 18:52
0
ATBILDĒT
Tie izteicieni par Latvijas juristiem ir vērtējami vēl kā ļoti saudzīgi. Pēc būtības, paslavējot administratīvās tiesas, puisis pasaka, ko domā par vispārējās jurisdikcijas tiesām un, runājot par vecākās paaudzes juristiem, runa iet par vispārējās jurisdikcijas tiesu tiesnešiem.
naja
11. Oktobris 2005 / 13:54
0
ATBILDĒT
visu cieņu puisim...
xx
11. Oktobris 2005 / 13:18
0
ATBILDĒT
tik kruts grāds, ka prasa īpašu atšifrējumu
labais
11. Oktobris 2005 / 11:47
0
ATBILDĒT
NU, baigi tie Latvijas juristi nokritizēti, līdz ar zemi. vai tad ir tik traki?
visi numura raksti
Aldis Laviņš, Ilze Kramiņa
Skaidrojumi. Viedokļi
Daži aspekti tiesiskās paļāvības principa izpratnē
Šā raksta mērķis ir darīt zināmu plašākai sabiedrībai tās tiesiskās atziņas, kas iekļautas vairākos Administratīvās apgabaltiesas nolēmumos jautājumā par tiesiskās paļāvības principa izpratni. Minētais tiesību princips ...
8 komentāri
Informācija
Uzsver tiesnešu atbildību demokrātijas nostiprināšanā
Informācija
Notāri vērtē savu darbu un ievēlē vadību
Andrejs Judins
Skaidrojumi. Viedokļi
Tiesību ierobežošana Latvijas krimināltiesībās
Atbilstoši Krimināllikuma (KL) 44.pantam tiesību ierobežošana ir papildsods, kas izpaužas personas tiesību atņemšanā uz laiku no viena līdz pieciem gadiem. Dažos krimināllikuma sevišķās daļas pantos ir tieši norādīts, tieši ...
Viktorija Jarkina
Skaidrojumi. Viedokļi
Franšīze un franšīzes līgums: aktuālie problēmjautājumi
1 komentāri
AUTORU KATALOGS