ŽURNĀLS Akadēmiskā dzīve

18. Oktobris 2005 /Nr.39 (394)

Atkal laiks tiesas procesa izspēlēm

Atkal laiks tiesas procesa izspēlēm

Šā mācību gada rudens semestrī Eiropas tiesību studējošo asociācija Latvijā (ELSA Latvija) rīkos kārtējās tiesas procesa izspēles, kuras kopš 1999.gada kļuvušas par neatņemamu studentu juridiskās dzīves sastāvdaļu visās Latvijas augstskolās, kurās pasniedz tiesību zinātņu programmu.
Kā zināms, šāda veida izspēles starptautiskā līmenī jau sen ir ierasta prakse un ne vienu reizi vien ir sevi pierādījušas kā efektīvu un interesantu veidu, kādā studenti var attīstīt juridisko domāšanu un profesionālās iemaņas.
Tā, 1999.gadā piecu Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes vecāko kursu studentu iniciatīvas rezultātā radās ideja noorganizēt līdzīgas sacensības Latvijā, aicinot tajās piedalīties visas Latvijas augstskolas, kurās tiek pasniegtas tiesību zinātnes bakalaura līmenī.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Leonards Pāvils, Ingrīda Labucka
Eiropas telpā
Ikviens spriedums veido vispārsaistošu tiesu praksi
EKT, izskatot lietas, veido vispārsaistošu tiesu praksi, kurā sniegtās Eiropas Kopienas tiesību aktu interpretācijas piemēro dalībvalstu tiesas un valsts pārvaldes iestādes, kā arī tās ir saistošas citām Kopienas iestādēm.
2 komentāri
Andris Guļāns
Skaidrojumi. Viedokļi
Augstākās tiesas attīstība: evolūcija, revolūcija vai normatīvā nolemtība
Profesors Dītrihs Andrejs Lēbers 1998.gadā, atzīmējot pirmās neatkarīgās Latvijas Senāta 80.gadskārtu, atzina, ka Senāta spriedumi ir Latvijas "juridiskā tēla" sastāvdaļa. Tie atklāj Latvijas tiesisko mantojumu un atsedz tā ...
Ginta Sniedzīte
Skaidrojumi. Viedokļi
Tiesību palīgavoti, piemērojot tiesību normas
Tiesību normu piemērošanas gaitā tiek veikta tiesību normas satura noskaidrošana un nepieciešamības gadījumā - tiesību tālākveidošana. Šo tiesību normas teorētisko apstrādi tiesību piemērotājs veic saskaņā ar tiesību teorijā ...
5 komentāri
Daina Lepika
Skaidrojumi. Viedokļi
Kad vajadzīgs jurista padoms
Edgars Briedis
Domu mantojums
Sociālisma sabrukums: politiskās un tiesiskās sekas
AUTORU KATALOGS