ŽURNĀLS Diskusija

19. Jūnijs 2007 /Nr.25 (478)

Vai īpašniekam jānes upuris sabiedrības interešu labā
1 komentāri

Pagājušā mēneša nogalē žurnālā "Jurista Vārds" tika publicētas zvērināta advokāta Mg.iur. Māra Melķiša pārdomas "Valsts pārvaldes uzdevumu tiesiskais pamats"1, kur autors kritizēja nekustamā īpašuma lietošanas tiesību aprobežojumus saistībā ar kultūras pieminekļu aizsardzību, kas apgrūtina savu laiku nokalpojušo un mūsdienu sadzīves ērtību standartiem neatbilstošo ēku nojaukšanu un jaunu namu celtniecību Rīgā. Šī publikācija raisīja plašu rezonansi. Pirmās atsauksmes bija lasāmas "Jurista Vārda" elektroniskajā versijā - minētā raksta komentāros. Lasītāji pārmeta autoram investoru interešu klaju lobēšanu un nerēķināšanos ar sabiedrības tiesībām uz dzīvei labvēlīgu vidi, kurā saglabātas kultūrvēsturiskās vērtības. Izskanēja arī skarba kritika par autora viedokļa nepamatotību un zināšanu robiem administratīvajās un konstitucionālajās, kā arī teritorijas plānošanas tiesībās.

Vai īpašniekam jānes upuris sabiedrības interešu labā

 

Raksts “Jurista Vārdā” raisa asu viedokļu apmaiņu

 

Pagājušā mēneša nogalē žurnālā “Jurista Vārds” tika publicētas zvērināta advokāta Mg.iur. Māra Melķiša pārdomas “Valsts pārvaldes uzdevumu tiesiskais pamats”1, kur autors kritizēja nekustamā īpašuma lietošanas tiesību aprobežojumus saistībā ar kultūras pieminekļu aizsardzību, kas apgrūtina savu laiku nokalpojušo un mūsdienu sadzīves ērtību standartiem neatbilstošo ēku nojaukšanu un jaunu namu celtniecību Rīgā.

Šī publikācija raisīja plašu rezonansi. Pirmās atsauksmes bija lasāmas “Jurista Vārda” elektroniskajā versijā – minētā raksta komentāros.

komentāri (1)
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītājs
20. Jūnijs 2007 / 22:27
0
ATBILDĒT
Savā ziņā dīvaini, ka šāda diskusija par vērtībām ir Jurista Vārdā..
visi numura raksti
Konstantīns Vaivods
Skaidrojumi. Viedokļi
Rīcības sēde un pamats atteikumam ierosināt kasācijas tiesvedību
Šajā rakstā sniegts autora komentārs par Administratīvā procesa likuma1 (turpmāk - APL) 338. un 338.1pantu. Kopš ir stājušies spēkā 2006.gada 26.oktobra "Grozījumi Administratīvā procesa likumā",2 ir ievērojami paplašināts to ...
1 komentāri
Viktorija Jarkina
Skaidrojumi. Viedokļi
Ceļā uz Latvijas Republikas Civillikuma modernizāciju
Pieņemot likumprojektu, ir lielas cerības, ka mazināsies tiesvedību skaits attiecībā uz pārmērīgi augsta līgumsoda piedziņu vai nepamatotu zaudējumu piedziņu.
5 komentāri
Informācija
Koncepcija par administratīvo sodu piemērošanu
Santa Selga
Akadēmiskā dzīve
Universitātes studenti sekmīgi piedalās tiesas procesa izspēlē
No 4. līdz 7. maijam Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā jau 13. reizi norisinājās ikgadējās Viduseiropas un Austrumeiropas tiesas procesa izspēles sacensības (Central and Eastern European Moot Court Competition 2007), ko organizē Britu ...
3 komentāri
Tiesību prakse
Tiesu prakse lietās par cilvēku tirdzniecību un personu nosūtīšanu seksuālai izmantošanai
AUTORU KATALOGS