ŽURNĀLS Īsziņas

12. Janvāris 2010 /Nr.2 (597)

"Latvijas Vēstnesis" izsludina normatīvo aktu rekordskaitu

Gada nogalē tika pieņemts ļoti liels skaits normatīvo aktu un Latvijas Republikas oficiālajam laikrakstam "Latvijas Vēstnesis" nācās strādāt saspringtā režīmā, tajā skaitā brīvdienās, lai likumā noteiktā kārtībā nodrošinātu to izsludināšanu, lai tādējādi normatīvo aktu saturs būtu sabiedrībai pieejams un akti varētu stāties spēkā. Tāpat ļoti lielu darba apjomu paveica VSIA "Latvijas Vēstnesis" bezmaksas vortāla "www.likumi.lv" normatīvo aktu konsolidētāji, lai jau 1. janvārī visi grozītie normatīvie akti būtu lasāmi aktuālajās redakcijās.

Lai nodrošinātu visu pieņemto normatīvo aktu oficiālo publicēšanu līdz to spēkā stāšanās dienai ­1. janvārī, lielā dokumentu skaita un apjoma dēļ oficiālais laikraksts "Latvijas Vēstnesis" atšķirībā no citiem preses izdevumiem iznāca pat 31. decembrī. "Latvijas Pasta" svētku darba grafika dēļ laikraksts abonentiem gan tika piegādāts tikai 2. janvārī, taču jau 31. decembrī ar "Latvijas Vēstneša" gada pēdējā numura saturu varēja iepazīties laikraksta bezmaksas elektroniskajā versijā www.vestnesis.lv.

Normatīvo aktu "birumu" un līdz ar to oficiālo publikāciju apjomu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" 2009. gada nogalē raksturo šādi skaitļi: 28. decembrī tika izsludināti 75 Ministru kabineta (MK) noteikumi, 29. decembrī – 58 MK noteikumi, 30. decembrī – 29 likumi un 29 MK noteikumi, bet 31. decembrī numurā tika publicēti 28 MK noteikumi. Kopumā 2009. gada decembrī tika pieņemti un izsludināti 109 likumi (no tiem – 71 grozījums likumā) un 275 MK noteikumi (tajā skaitā 149 grozījumi iepriekš pieņemtos MK noteikumos).

Oficiālais laikraksts "Latvijas Vēstnesis" veic oficiālās publicēšanas pienākumu, bet VSIA "Latvijas Vēstnesis" tiesību aktu bezmaksas vortāls www.likumi.lv lietotāju ērtībām piedāvā visus Latvijas Republikas normatīvos aktus konsolidētās versijās. (Tas nozīmē, ka tiesību aktu grozījumi to pamattekstā tiek iekļauti (konsolidēti) līdz grozījumu spēkā stāšanās dienai.)

Neraugoties uz gada nogalē pieņemto likumu un Ministru kabineta noteikumu milzīgo skaitu, jau 2010. gada 1. janvārī vortālā www.likumi.lv aktuālajās redakcijās bija lasāmi visi tiesību akti, kuri vai kuru grozījumi ar šo gadu stājās spēkā. Informatīvos nolūkos vortāla sadaļā "Nākotnes konsolidētās redakcijas" ar gandrīz 200 likumu un Ministru kabineta noteikumu redakcijām, kas stājās spēkā 1. janvārī, varēja iepazīties jau decembra nogalē.

Jāatzīmē, ka daži privātie maksas normatīvo aktu portāli kopš 1. janvāra spēkā esošās konsolidētās tiesību aktu redakcijas saviem lietotājiem nepiedāvā joprojām.

JV informācija

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Sandra Lielbārde
Skaidrojumi. Viedokļi
Roterdamas noteikumi – jauns tiesiskais režīms kravu pārvadājumiem pa jūru
Pagājušā gada 23. septembrī Roterdamā svinīgā pasākumā tika parakstīta ANO Konvencija par līgumiem starptautiskajos pārvadājumos daļēji vai pilnībā pa jūru (Roterdamas noteikumi),1 kas paredz nozīmīgas izmaiņas esošajā ...
Baiba Lielkalne, Guna Paidere
Skaidrojumi. Viedokļi
Komercreģistrā nepārreģistrēto uzņēmumu papildu likvidācijas kārtība
Pagājušā gada nogalē spēkā stājās likums "Grozījumi Komerclikuma spēkā stāšanās kārtības likumā"1 (turpmāk – grozījumi), ar kuru tiek papildināta kārtība komercreģistrā nepārreģistrēto uzņēmumu ...
Jānis Kubilis
Skaidrojumi. Viedokļi
Līgumsoda samērīguma un taisnīguma izvērtēšanas kritēriji
Augstākās tiesas Senāta tiesu prakse attiecībā uz līgumsodu nav bijusi viennozīmīga, kas norāda uz šī tiesību institūta piemērošanas problemātiku. Dažos gadījumos tiesa secina, ka līgumsoda apmērs ir pārmērīgs un tiesas ...
2 komentāri
Lelde Broka
Nedēļas jurists
Lelde Broka
3 komentāri
Anna Prozumenta
Skaidrojumi. Viedokļi
Atbildību mīkstinošie apstākļi
Runājot par soda noteikšanas vispārīgajiem principiem, kas noteikti Krimināllikuma 46. pantā, viennozīmīgi aktuālākais ir jautājums par atbildību mīkstinošiem apstākļiem. Par šo krimināltiesību institūtu juridiskajā literatūrā ...
1 komentāri
AUTORU KATALOGS