ŽURNĀLS Redaktora sleja

2. Februāris 2010 /Nr.5 (600)

Ir 600 un būs vēl!

Gandrīz neticami, tomēr fakts: šodien iznāk “Jurista Vārda” 600. numurs.

Protams, būtu pārgalvīgi mūsu veikumu pašiem likt līdzās hrestomātiskajam “Tieslietu Ministrijas Vēstnesim”, tomēr vismaz vienā ziņā esam to apsteiguši: līdz padomju okupācijai paspēja iznākt vien 184 “Tieslietu Ministrijas Vēstneši”.

Godīgi gan jāatzīst, ka pirmos gadus “Jurista Vārds” bija “Latvijas Vēstneša” tematiskā lappuse un vēlāk pielikums, taču kopš 2002. gada tas ir pilnīgi patstāvīgs nedēļas žurnāls. Taču numerāciju esam turpinājuši kopš paša pirmā “Jurista Vārda”, kas iznāca 1995. gada 21. aprīlī.

Mūsu mērķis joprojām ir tas pats: veicināt tiesisku domu un praksi Latvijā. Jo tiesiska doma nekad nevar beigt pilnveidoties, savukārt par tiesību prakses absolūta “tiesiskuma” sasniegšanu varētu sapņot tikai trakais. Tātad mūsu darba lauks faktiski ir nebeidzams.

Arī mūsu zīmolā ietverto devīzi “Viens likums, viena taisnība visiem” der atkārtot vēl un vēl tieši tādēļ, ka šī juridiski teorētiskā aksioma joprojām nav kļuvusi un diezin vai tik drīz kļūs par realitāti Latvijā.

Atskatoties uz paveikto, ar lepnumu jāsecina, ka nereti mūsu slejās juristi ir varējuši piedāvāt risinājumus jautājumiem, ap kuriem citi cīkstējušies gadiem ilgi. Uz “Jurista Vārda” publikācijām nolēmumos ir atsaukusies gan Augstākā, gan Satversmes tiesa, mūsu žurnāls ir citēts Saeimas un citās “augstās” tribīnēs. Taču vislielāko gandarījumu redakcijai sagādājuši brīži, kad raksti “Jurista Vārdā” ir nevis sekojuši jau diagnosticētām problēmām, bet paši tās uzrādījuši. Sabiedrisko attiecību zinātāji teiktu, ka tādos brīžos esam veidojuši Latvijas juristu debašu dienaskārtību, – tas ir labākais, ko komunikāciju jomā var sasniegt. Šādā veidā centīsimies strādāt arī turpmāk.

Jubilejas reize ir īstais laiks pateicības vārdiem – tos gribu teikt gan “Jurista Vārda” redakcijai par aizrautīgo ikdienas darbu, gan zinātniski konsultatīvajai padomei par “stratēģiskajām” norādēm, gan mūsu lielajam ārštata autoru pulkam par vēlmi un drosmi rakstīt.

Bet noslēgumā teikšu paldies mūsu lasītājiem par uzticību un uzticēšanos! Mēs patiešām ļoti ceram, ka otrdienas rīta kafija intelektuāli aktīvam juristam garšo labāk, ja to bauda kopā ar jaunāko “Jurista Vārdu”. Jurisprudence taču ir domātāju māksla. Vismaz dažas tēzes, kas ir izcilas, interesantas, apstrīdamas vai vismaz pretrunīgas, “Jurista Vārdā” var atrast katrs. Tiksimies atkal pēc nedēļas!

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Gatis Litvins
Numura tēma
Saeimas loma starptautisko aizdevumu noslēgšanā
Viens no visvairāk apspriestajiem Satversmes tiesas nolēmumiem nenoliedzami ir 2009. gada 21. decembra spriedums lietā Nr. 2009-43-01 "Par likuma "Par valsts pensiju un valsts pabalstu izmaksu laika periodā no 2009. gada līdz 2012. gadam" ...
Māris Lejnieks
Numura tēma
Latvijas Republikas starptautisko aizņēmumu tiesiskie aspekti
2009. gada 1. jūlijā 25 Saeimas deputāti vērsās Satversmes tiesā ar pieteikumu, kurā apstrīdēja 2009. gada 29. janvāra Latvijas Republikas, kuru pārstāvēja Latvijas Banka, un Eiropas Komisijas noslēgto aizdevuma līgumu par 3 100 000 ...
1 komentāri
Mārtiņš Paparinskis
Numura tēma
Satversmes tiesas attīstītās "būtiskuma teorijas" analīze
6 komentāri
Vija Jākobsone
Nedēļas jurists
Vija Jākobsone
Jānis Pleps
Notikums
Arī nākamos trīs gadus Satversmes tiesu vadīs Gunārs Kūtris  
Trešdien, 27. janvārī, Satversmes tiesas tiesneši pulcējās uz tiesas sēdi, lai pārvēlētu Satversmes tiesas priekšsēdētāju. Satversmes tiesas likuma 12. pants paredz, ka Satversmes tiesas priekšsēdētāju un viņa vietnieku no sava ...
AUTORU KATALOGS