ŽURNĀLS Nedēļas jurists

26. Oktobris 2010 /Nr.43 (638)

Daiga Rezevska
12 komentāri
komentāri (12)
12 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
E., prof. mag.
31. Oktobris 2010 / 17:40
0
ATBILDĒT
Rezevska ir forša. Tikai mana pirmā JMM kontroldarba atzīme ir neforša (nevar pat izlabot!). Rezevskas kdze, esiet morāli gatava tam, ka turpmāk apmeklēšu katru otro konsultāciju un uzdošu visus neskaidros jautājumus!!!



Līdz pašiem Ziemassvētkiem!!! :)))

Laura E.
28. Oktobris 2010 / 16:48
0
ATBILDĒT
"daudzi tiesneši joprojām nav to dzirdējuši, pat AT senatori tai skaitā"

Interesanti gan, kāpēc viņi nav dzirdējuši? Ausis taču viņiem ir, un Daigas padomu taču nav grūti palūgt. Viņa būtu lieliska un autoritatīva "amica curiae" gan Augstākajā tiesā, gan Satversmes tiesā.
skepse
28. Oktobris 2010 / 12:38
0
ATBILDĒT
Precizējums! Rezevska atklāja vispārējos tiesību principus postpadomju juristiem Latvijā. Un slavējamā kārtā dara to joprojām (daudzi tiesneši joprojām nav to dzirdējuši, pat AT senatori tai skaitā). Tam var piekrist. bet piedodiet citur pasaulē tiesību principi sen jau bija atklāti, pareizāk - tie nekad nav bijuši aizklāti.
Novērotājs
27. Oktobris 2010 / 22:57
0
ATBILDĒT
Hmm... Jāpiekrīt, jo iznāk diezgan loģiski:

Kolumbs atklāja Ameriku.

Ņūtons – gravitācijas spēku.

Sklodovska-Kirī – radioaktivitāti.

Pastērs – trakumsērgas vakcīnu.

Flemings – penicilīnu.

Rezevska – vispārējos tiesību principus.
Bijušais students
27. Oktobris 2010 / 20:33
0
ATBILDĒT
Maldāties, bet piedodu. Es patiešām uzskatu, ka D. Rezevskai neviena uzslava nevar būt par zemu, jo viņa ir vispārējo tiesību principu skolas dibinātāja, un šai tiesību skolai pasaules mērogā pieder nākotne.
skepse
27. Oktobris 2010 / 17:31
0
ATBILDĒT
D.Rezevska - ir dāma bez šaubām simpātiska un ļoti gudra, bet dažas iepriekšējās slavas dziesmas tomēr ir tik pārspīlētas, ka attiecībā uz jebkuru dzīvu cilvēku uzskatāmas par bezgaumīgu liekulību. Piedodiet ja maldos.
Es
27. Oktobris 2010 / 13:35
0
ATBILDĒT
Bībele - grāmata, kas gadrīz visiem Nedēļas juristiem ir Nr.1. Vai tik tas neliecina, ka J.Rudevska viedoklis par cilvētiesībām no Dieva netiešā veidā gūst apstiprinājumu?!
Bijušais students
27. Oktobris 2010 / 00:03
0
ATBILDĒT
Pievienojos suminājumiem. Daiga Iļjanova-Rezevska ir ģeniāla juriste; šādi dižgari dzimst reizi gadsimtā. Ar savu skaidro tiesību principu izpratni, ārkārtīgi plašajām tieslietu zināšanām un bezgalīgi aso prātu viņa ir pelnījusi būt ne tikai par Latvijas Valsts prezidenti, bet noteikti arī par ANO Starptautiskās tiesas priekšsēdētāju vai par ANO Ģenerālsekretāri. Kas neizdevās Vīķei-Freibergai, lai izdodas Rezevskai!

Es pilnīgi nopietni varu saderēt, ka pēc kādiem 50 gadiem Rezevskas vārds būs atrodams pat visīsākajās enciklopēdiskajās vārdnīcās jebkurā pasaules valstī (līdzās Platonam, Darvinam un Einšteinam). Bet pagaidām es varu tikai dziļi noliekties patiesā sajūsmā un neviltotā pielūgsmē viņas priekšā.
Edvīns Dr
26. Oktobris 2010 / 21:31
0
ATBILDĒT
Patīkami redzēt mīļāko pasniedzēju šajā rubrikā.
Liene
26. Oktobris 2010 / 19:18
0
ATBILDĒT
Te nu beidzot ir īstens Nedēļas Jurists. Apliecinājums, ka mums ir lieliski juristi par kuriem rakstīt, atgādināt un godā celt.
Kolēģis
26. Oktobris 2010 / 17:44
0
ATBILDĒT
Kā vienmēr burvīga. :)
Kate
26. Oktobris 2010 / 08:57
0
ATBILDĒT
Tik laba atbilde uz jautājumu par interesantāko tiesas spriedumu sen nav lasīta. Acīmredzot šādu cilvēku dēļ - gan D.Rezevskas, gan viņas studentu - vēl ir cerība mūsu tiesu sistēmas augšupejošai attīstībai.
visi numura raksti
Jānis Rozenfelds
Skaidrojumi. Viedokļi
Tiesu prakse lietu tiesību jomā
Zemesgrāmatu aktu publiskā ticamība ir viena no jomām, kur tiesu prakse nav nostabilizējusies. Tiesu prakse spiesta risināt problēmas neatkarīgi no tā, vai zinātne tās risina. Mūsdienu latviešu juridiskajā literatūrā nav būtiski ...
15 komentāri
Inese Nikuļceva
Skaidrojumi. Viedokļi
Tiešā demokrātija Eiropā
Mūsdienās galvenā valsts pārvaldes forma ir reprezentatīvā demokrātija, tomēr Eiropas valstīm ir arī sena tiešās demokrātijas institūtu izmantošanas vēsture. Vispirms jau jāmin Šveices pieredze, vēlāk tiešās demokrātijas ...
Jūlija Āboltiņa
Skaidrojumi. Viedokļi
Pirmstiesas process lietās par nepilngadīgo noziedzīgiem nodarījumiem
Rakstā pievērsīsimies pirmstiesas procesa īpatnībām lietās par nepilngadīgo izdarītajiem noziedzīgiem nodarījumiem, veltot uzmanību gan nepilngadīgā personībai, gan arī papildu garantijām, ko paredz Latvijas normatīvie akti, ...
1 komentāri
Kaspars Gailītis
Juridiskā literatūra
Jauna grāmata Eiropas Savienības tiesībās
Tiesu namu aģentūra ar Baltijas un Vācijas Augstskolu biroja atbalstu un par Vācijas Akadēmiskā apmaiņas dienesta (Deutscher Akademischer Austauch Dienst (DAAD)) līdzekļiem ir izdevusi Tomasa Šmica (Thomas Schmitz) grāmatu "Kāzusi ...
Tiesību prakse
Patērētāja tiesības saistībā ar līgumam neatbilstošas preces remontu
Patērētājam, kuram pārdota līguma noteikumiem neatbilstoša prece, ir tiesības pieprasīt, lai pārdevējs attiecīgi samazina preces cenu, bez atlīdzības novērš preces neatbilstību līguma noteikumiem vai atlīdzina patērētājam ...
AUTORU KATALOGS