ŽURNĀLS Informācija

15. Marts 2011 /Nr.11 (658)

Mēdz parakstīt nelasītus līgumus
7 komentāri

Vairāk nekā piektā daļa Latvijas iedzīvotāju mēdz parakstīt līgumus, neraugoties uz to, ka nav šos dokumentus rūpīgi izlasījuši vai pilnībā sapratuši to saturu, liecina pētījumu centra SKDS februārī veiktā sabiedriskās domas aptauja par iedzīvotāju attieksmi un pieredzi saistībā ar juridisku jautājumu risināšanu.

komentāri (7)
7 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
WnNyHOAEelIrapUN
2. Jūnijs 2012 / 03:58
0
ATBILDĒT
EaaDCb nxunlvtcjdkp
sIBQsdutVkvq
1. Jūnijs 2012 / 16:45
0
ATBILDĒT
2oddZB ietkataopxxh
gFJhJqJnu
1. Jūnijs 2012 / 02:06
0
ATBILDĒT
Review by Anonymous for Rating: I recently borwored it from the library, and will keep renewing it until they force me to return it. The book is arranged in different categories, such as Lawn & Garden, Plumbing, Electrical Appliances, with subcategories like pruning, toilets, and washer/dryer. I Around Your House have not bought this book. About half of each page is covered with colorful handrawn pictures that apply Do-It-Yourself Hints and to the tips listed. The book is extremely useful for everyday stuff, and even has instructions on those All Around Your once a year fix-it items. . Most tips don\'t have pictures, but these are usually ones that don\'t require them. The other half of the page contains detailed instructions on how to replace/repair/install items of importance. . When they do, I intend on hunting it down at my neighborhood bookstore. This book and Tips is very comprehensive for the do-it-yourselfer that is just starting out, and contains many neat tips and tricks that even the expert handyman would not have known. These instructions have real. . . yet.
fnNhVBgnVUYUYmNb
6. Septembris 2011 / 11:44
0
ATBILDĒT
qRePDk qqqvvgqqxnum
hrg
16. Marts 2011 / 16:16
0
ATBILDĒT
Rūpīgi līgumu izlasīju, bija labojumi. Bet vienā bankā teica- vai nu šāds vai nekāds līgums. zvanīja filiāles ( vai kā to sauc) vadītāja un ieteica meklēt citu banku. laika nebija, spieda termiņi un apstākļi, nebija pārliecības, ka citās bankās neatbild analoģiski - parakstīju. it kā saistību kultūrai svarīgas ir abas puses.
Maza
16. Marts 2011 / 12:54
0
ATBILDĒT
Tam pamats ir ļoti vienkāršs, raugi, saistību kultūra mūsu sabiedrībā tikai sāk attīstīties. Deviņdesmitajos kredītus un citas ilgtermiņa saistības bija pieejamas tikai dažiem. Tātad sabiedrība ilgtermiņa saistībās izglītojas kādus 10 gadus un tas ir ļoti maz.



Piemēram, vecajās kapitālisma valstīs cilvēki lasa un pēta tos līgumus, meklē tos mazos šriftus, pēta papīru. Savukārt mūsu esošā vidējā civiltiesiskās apgrozības persona ir izaugusi bez vecāku ieliktās prakses saistību nopietnumā. ASV pusaudzis allaž ir vakaros redzējs no bērna kājas māti un tēvu sūkstoties par hipotekārajiem un citiem saistību līgumiem, cik grūti tos maksājumus ir veikt.



Mūsu cilvēkam šīs zinības neviens šūpulī neielika, tikai tagad visi sāk saprast cik tomēr nokārtot tās ilgtermiņa saistības ir grūti. Mums nebija no kā mācīties, ka līgumi uzliek gaužām grūtus pienākumus.
Miks
15. Marts 2011 / 09:26
0
ATBILDĒT
Muļķības - šādus līgumus paraksta neizlasot vismaz 95% cilvēki. No manas 2,5 gadu darba pieredzes bankā atreros 5 cilvēkus, kas tiešām rūpīgi izlasīja līgumu un uzdeva kādu jautājumu par to un atsaucēm uz citiem dokumentiem līguma noteikumos un tikai viens palūdza uzrādīt arī šos citus dokumentus... Lielākjai daļai - galvenais parakstīt un panāk tūlītēju efektu.
visi numura raksti
Viktorija Jarkina, Guna Kaminska
Skaidrojumi. Viedokļi
Latvijas advokatūrai deviņdesmitā gadadiena
"Mainās advokātu paaudzes, bet nedrīkst mainīties ieliktie Latvijas advokatūras principi un pamati kopsakarībā ar tiesas sistēmas pamatiem. Kas necildina un nespodrina savas profesijas godu, kas nemācās no pagātnes kļūdām, nevar ...
Valters Diure
Skaidrojumi. Viedokļi
Ieskaits un izslēdzošais ieskaits
Katrs jurists ir saskāries ar tādu tiesību institūtu kā ieskaits, taču tādi specifiski ieskaita paveidi kā izslēdzošais ieskaits vai prasījumu un saistību neto ieskaits var nebūt tik pazīstami. Šis raksts ir veltīts ieskaita ...
Olavs Cers, Laura Ratniece
Skaidrojumi. Viedokļi
Vai valsts amatpersonas statuss ir priekšrocība administratīvajā procesā
"Jurista Vārdā" jau iepriekš rakstīts par iespējamiem tiesību uz taisnīgu tiesu pārkāpumiem administratīvajās tiesās.2 Tā kā šī problēma pastāv joprojām, autori ar rakstu vēlas raisīt diskusiju par iespējamiem Satversmes 91. ...
48 komentāri
Lauris Liepa
Nedēļas jurists
Lauris Liepa
5 komentāri
Tiesību prakse
Patērētāju tiesību aizsardzības centra lēmuma atziņas
Līdz ar šā materiāla publicēšanu "Jurista Vārda" rubrikas Tiesību prakse/Atziņas klāstu turpmāk papildinās arī Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) lēmumi. Šoreiz uzmanība tiek vērsta uz normatīvajos aktos ...
AUTORU KATALOGS