ŽURNĀLS Informācija

9. Oktobris 2012 /Nr.41 (740)

Piedalies Kārļa Dišlera tiesas procesa izspēlē un ELSA Latvija rīkotajā eseju konkursā

Turpinot tradīciju, šogad, kā ierasts, Eiropas Tiesību studentu asociācija Latvijā (turpmāk – ELSA Latvija) rīko jau četrpadsmito Kārļa Dišlera konstitucionālās tiesas procesa izspēli, aicinot izspēlē piedalīties tiesību zinātņu studentus no visām Latvijas augstskolām, kurās var apgūt tiesību zinātni.

Tiesas procesa izspēles ir reālu tiesas procesu inscenējumi, kas norisinās sacensību formā. Tiesas procesa izspēles tradīcijas ir aizsākušās Amerikas Savienotajās Valstīs, bet šobrīd tās strauji iegūst popularitāti visā pasaulē, tostarp arī Latvijā, kur notiek izspēles visās lielākajās tiesību pamatnozarēs.

K. Dišlera konstitucionālo tiesību tiesas procesa izspēle uzskatāma par šobrīd prestižāko un tradīcijām bagātāko nacionālā mēroga tiesas procesa izspēli, kuru katru gadu tiesā izcili Latvijas tiesību eksperti. Minētā izspēle visiem Latvijā studējošajiem tiesību zinātņu studentiem dod iespēju pierādīt savas prasmes un zināšanas par aktuāliem un problemātiskiem konstitucionālo tiesību jautājumiem, kā arī piedāvā iespēju jau studiju laikā izjust tiesas procesa garu.

Turklāt izspēles rīkotājiem ir arī liels prieks paziņot, ka šī gada galvenā balva uzvarētājkomandai būs Vispārējās tiesas un Eiropas Savienības tiesas apmeklējums Luksemburgā.

Šīs nedēļas "Jurista Vārda" elektroniskajā versijā ir publicēts gan eseju konkursa nolikums, gan kāzuss. Kāzusa rakstveida analīze nosūtāma elektroniski līdz 2012. gada 25. novembra pulksten 23.59 uz e-pastu elsa.latvija@gmail.com. Interesenti aicināti apmeklēt arī informatīvo lekciju par izspēles norisi, kas notiks 2012. gada 11. oktobrī Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes ēkā Raiņa bulvārī 19, 30. auditorijā, pulksten 14.00. Izspēles mutiskā daļa norisināsies 2012. gada 15. decembrī.

Vienlaikus ELSA Latvija šogad pirmo reizi izsludina arī eseju konkursu saistībā ar kāzusā izklāstītajiem tiesību jautājumiem, tādējādi dodot iespēju studentiem saņemt atzinību par sastādīto darbu, nepiedaloties izspēlē. Eseju konkurss ir lieliska iespēja topošajiem juristiem sevi pierādīt jau pieredzējušu tiesību zinātnieku vidū un pieteikt sevi kā nopietnu konkurentu, ņemot vērā, ka labākā autora darbs tiks publicēts žurnālā "Jurista Vārds".

Iespējamās eseju tēmas meklējamas eseju konkursa nolikumā. Konkursa darbs iesniedzams līdz 2012. gada 25. novembrim, nosūtot uz e-pastu elsa.latvija@gmail.com.

Kāzuss, kā arī eseju konkursa un izspēles nolikums elektroniskā formā pieejami arī vietnē www.elsa.lv. Papildu atbildes uz visiem interesējošiem jautājumiem iespējams saņemt, rakstot uz e-pastu elsa.latvija@gmail.com.

 

 

Prof. K. Dišlera tiesas procesa izspēlēm konstitucionālajās tiesībās veltītā tiesību studentu eseju konkursa nolikums

1. Vispārīgā informācija

1.1. Prof. K. Dišlera tiesas procesa izspēlēm konstitucionālajās tiesībās veltīto tiesību studentu eseju konkursu (turpmāk – eseju konkurss vai konkurss) rīko biedrība "European Law Students" Association Latvia" (turpmāk – ELSA Latvia) sadarbībā ar žurnālu "Jurista Vārds".

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Uldis Ķinis
Skaidrojumi. Viedokļi
Ar krimināllikumu aizsargātās intereses un tiesības informācijas tehnoloģiju jomā
"Jurista Vārdā" šogad publicēti divi krimināltiesību doktrīnai ļoti svarīgi raksti, kas saistīti ar vērtējamo kritēriju noteikšanas problēmu krimināltiesībās. Pirmā raksta "Būtiska kaitējuma izpratne: likums, teorija, prakse" ...
5 komentāri
Jūlija Kolomijceva
Skaidrojumi. Viedokļi
Īpašuma nodošana uz atsavināšanas darījuma pamata
Šī darba mērķis ir izpētīt, vai Civillikumā (turpmāk – CL) paredzētā īpašuma nodošana ir vēl viens darījums līdztekus atsavināšanas darījumam, kā arī noteikt, vai īpašuma tiesības tiek nodotas ieguvējam uz atsavināšanas ...
79 komentāri
Laura Emse-Jambuševa
Skaidrojumi. Viedokļi
Amicus curiae institūta būtība
Amicus curiaeinstitūtam mūsdienās ir nozīmīga loma tiesas procesā angloamerikāņu tiesību sistēmā, un pēdējo gadu laikā tas arvien biežāk iesaistās arī starptautiskajā tiesvedībā. Iespēju amicus curiae iesaistīties ...
Dina Gailīte, Ilze Dubava
Notikums
Likumu kvalitāte kā tiesību sistēmas funkcionēšanas nosacījums
"Tiesības ir labā un taisnīgā māksla" (ius est ars boni et aequi) – šīs romiešu maksimas īstenošana praksē prasa nemitīgu pilnveidošanos. Arī Latvijas Universitātes rīkotā starptautiskā zinātniskā konference "Tiesību aktu ...
Inese Luste
Tiesību politika
Oficiālā publikācija – jau trīs mēnešus elektroniski
AUTORU KATALOGS