ŽURNĀLS Redaktora sleja

18. Decembris 2012 /Nr.51 (750)

Es zinu, ka mēs vēlreiz satiksimies
1 komentāri

Jācer, ka mūsu iecerētais pārsteigums lasītājiem ir izdevies un drukātā žurnāla abonenti šobrīd tur rokās vienlaikus divus vienā datumā - 18. decembrī - iznākušus "Jurista Vārdus" (elektroniskajā versijā otrs žurnāls būs pieejams no 25. decembra)!

Viens no tiem (Nr. 51) ir šī gada pēdējais "normālais" žurnāls, savukārt otrs (Nr. 52) ir "Jurista Vārda" speciālizlaidums, kuru esam sarūpējuši, lai tad, kad garajās svētku brīvdienās atradīsies patiešām brīvs brīdis, mūsu lasītāji varētu pievērsties tēmām, kurām ikdienā neatliek laika, resp., tas ir runu un referātu kopkrājums, ko veido triju šī rudens konferenču materiāli. Arī, atskatoties uz 2012. gadu kopumā, mēs gribētu cerēt, ka "Jurista Vārds" ir bijis lasītājiem noderīgs palīgs gan praktiskajā jurisprudencē, gan rosinājis domāt par tieslietu sistēmas kopējai attīstībai būtiskiem jautājumiem. Esam diskutējuši par ļoti šauriem atsevišķu tiesību nozaru jautājumiem, kā arī plašām tēmām, kas šogad kā reti kad iepriekš izspraucās krietni tālu ārpus jurisprudences lauciņa (valodu un pilsonības referendums, Satversmes kodola koncepcija u.c.).

Šai sakarā esam rīkojuši arī ekspertu klātienes tikšanās ar lasītāju piedalīšanos: diskusijas "Satversme kā Latvijas sabiedriskais līgums" un "Vienots valsts juridiskais eksāmens Latvijā: iespēja vai nepieciešamība". Protams, bijām uzticīgi arī mūsu tradīcijai un, meklējot jaunos jurisprudences talantus, rīkojām kārtējo "Jurista Vārda" pētniecisko darbu konkursu, kurā šogad bija vairāk dalībnieku nekā jebkad iepriekš.

Caurskatot šī gada veikumu, vēl jāatceras, ka pavasarī žurnāls nomainīja veidolu, kļūdams "gaisīgāks" un vienlaikus izteiksmīgāks, kopumā ņemot, – vizuāli mūsdienīgāks.

Savukārt skatoties uz 2013. gadu, jāsaka – esam apņēmības pilni turpināt labāko no iesāktā, kā arī paveikt daudz jauna. Piemēram, lasītāju vērtējumam nodot "Jurista Vārda" jauno mājaslapu, kas, cerams, pavērs vēl plašākas Latvijas juristu savstarpējās profesionālās komunikācijas iespējas.

Tāpat kā līdz šim, arī turpmāk atspoguļosim visas svarīgākās norises Latvijas tiesību sistēmā un veicināsim juristu domu apmaiņu vai pat sadursmi, lai nonāktu pie sabiedrībai vērtīgām atklāsmēm un secinājumiem. Mūsu mērķis ir nemainīgs – žurnāls "Jurista Vārds" darbojas tādēļ, lai veicinātu tiesiskas domas un prakses attīstību Latvijā.

Šīs, gada pēdējās, redakcijas slejas noslēgumam drosmīgi izmantošu reiz populārās "Čikāgas piecīšu" dziesmas motīvu. Cienījamie lasītāji, es zinu, ka mēs vēlreiz satiksimies! Un jautājums nav, kad tas būs un kur. Jo – par spīti sveču tirgotāju izsludinātajam pasaules galam, jūs noteikti jau esat paguvuši abonēt žurnālu "Jurista Vārds" arī 2013. gadam. (Ja tas vēl nav izdarīts, ir atlikušas dažas dienas, kad to var paspēt.) Tāpēc – uz tikšanos katru otrdienu arī nākamajā gadā!

"Jurista Vārda" redakcijas pilnvarota, vēlu visiem mūsu lasītājiem un autoriem priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu, radošu un garīgi rosinošu Jauno gadu!

komentāri (1)
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Magone
20. Decembris 2012 / 17:05
0
ATBILDĒT
Būtu ļoti priecīga par piedāvājumu, kur Jurista Vārds būtu pieejams TIKAI elektroniskajā versijā -jaunākā numura rakstus varētu apskatīt neierobežoti, iepriekšējo numuru rakstus -par maksu. Žēl man kokus.
visi numura raksti
Diskusija
Līgumsods par braukšanu bez biļetes: uz administratīvo un civiltiesību robežas
Lai gan izmaiņas Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā, paredzot, ka par sabiedriskā transporta pakalpojumu izmantošanu bez samaksas vai braukšanai derīgas biļetes pasažieris maksā pārvadātājam līgumsodu, ir pieņemtas jau pirms ...
5 komentāri
Ēriks Kalnmeiers, Sannija Matule
Intervija
Būtiski pilnveidojumi prokuratūras darbā
Aizvadītajā nedēļā, 12. decembrī, ir izsludināti apjomīgi grozījumi Prokuratūras likumā, kas pilnveido prokuratūras darba tiesisko regulējumu attiecībā uz prokuroru disciplināratbildību, prokuratūras amatpersonu kompetenci, ...
1 komentāri
Jānis Rozenfelds
Skaidrojumi. Viedokļi
Īpašuma fiziskās vienotības (ad caelum) entropija Latvijas tiesībās
Tiesību politika
Rosina prokurorus un tiesnešus atstāt bez administratīvās imunitātes
Saeimas plenārsēdē 29. novembrī, tikai nedēļu pēc apjomīgu grozījumu pieņemšanas Prokuratūras likumā, atkal tika skatīts jautājums par potenciālām izmaiņām minētajā likumā. Proti, lemts par deputātu A. Elksniņa, ...
1 komentāri
Tiesību politika
Par priekšlikumu izstrādi likumu grozījumu skaita un apjoma samazināšanai
AUTORU KATALOGS