ŽURNĀLS Īsziņas

9. Aprīlis 2013 /Nr.14 (765)

Solidarizējoties atmaksās daļu savas darba algas
11 komentāri

ASV prezidents Baraks Obama plāno valsts budžetā atmaksāt 5% no savas 400 000 dolāru (219 600 latu) lielās gada algas, šādi solidarizējoties ar federālajiem darbiniekiem, kuriem budžeta samazināšanas dēļ jādodas bezalgas atvaļinājumā.

komentāri (11)
11 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Zebiekstes
9. Aprīlis 2013 / 20:01
0
ATBILDĒT
Tādēļ jau mans uztraucas par visādu augstākā mērā irrelevantu ziņu publicēšanu JV.

Laikā kad aptrakušie imperiālisti klabina zobus gar Korejas darbaļaužu sasniegumiem un visas pasaules progresīvie mēdiji ziņo par suprīmā līdera Kim Čen Una nelokāmo nostāju, stāvot sardzē par mieru, Jurista vārds aizdomīgā kārtā ziņo tikai par galvenā kapitālistu ielikteņa \"cildeno rīcību\".
Seskis
9. Aprīlis 2013 / 16:49
0
ATBILDĒT
Tā ir lepnība un savu spalvu pucēšana - atsacīties no daļiņas algas, zinot, ka naudas tāpat pietiks!

Ja Baraks būtu goda vīrs, viņš atsacītos vismaz no 3/4 savas algas un ziedotu to demokrātiskajai Z-Korejas republikai ieroču un munīcijas iegādei, jo Z-Koreja ir vienīgā valsts reģionā, kas cīnās par mieru un stāv darbaļaužu sardzē.
Hi
9. Aprīlis 2013 / 16:20
0
ATBILDĒT
Paskat, paskat! Tos garos rakstus neviens nelasa, bet tādu mazu ziņeli visi apspriež.
Viedoklis
9. Aprīlis 2013 / 14:50
0
ATBILDĒT
Kolēģi, atveriet taču numuru un apskatiet, kā tas dzīvē izskatās - ir rubrika ar ziņām, viena lapa, nekas vairāk. Punkts. Šī ir portāla elektroniskā versija, kur katrs raksts ir atsevišķi izdalīts. Nepārdzīvojiet, bet izbaudiet iespēju palasīt arī citu valstu jaunumus un to vadītāju attieksmi pret tautu un tās problēmām.
Zebiekstis
9. Aprīlis 2013 / 14:47
0
ATBILDĒT
Tad Jūs tā arī domājat, ka viņnedēļ nekas juristiem interesantāks par Obamas&Kerija cēlo solidarizēšanos tā īsti nav noticies?
Baraks Osama
9. Aprīlis 2013 / 14:42
0
ATBILDĒT
Vairāk par pašu ASV politikas apspriešanas faktu nepatīk tas, ka JV arī pārņem praksi, ko aizvien biežāk sāk piekopt laikam jau visi lielākie Latvijas portāli - priekšlaikus neinformēt lasītājus, vai raksts būs par Latvijas vai ārzemju notikumu. Tā kā šeit visas ziņas tiek publicētas kopā, vismaz virsrakstā taču prasītos konkrētāk norādīt, par ko būs runa. Diez vai JV jālīdzinās komercportāliem, kur apzināta intriģējošu virsrakstu sastādīšana un klikšķu skaita audzēšana ir pašmērķis.
Viedoklis
9. Aprīlis 2013 / 14:35
0
ATBILDĒT
Lūk, arī piemērs par aktualitāti. Kādam var šķist, ka daļa lielvalsts prezidenta algas ieskaitīšana valsts budžetā ir cēla rīcībaun solidarizēšanās ar tautu(līdzīgi kā, stājoties amatā, deklarēja prezidents Bērziņš), bet citam - tikai triviāls PR. Man personīgi šīs pāris rindas, it īpaši par valsts sekretāra Kerija algas ziedošanu labdarībai, liekas noderīgākas kā visus citos portālos jau simtreižu apspēlētā tēma par 21.gs. \"nāves ēnā\". Neredzu nekādu liekas vietas aizpildīšanu, \"neiespringstot\".
Zebiekstis
9. Aprīlis 2013 / 14:21
0
ATBILDĒT
Kas tiesībpolitisks ir ziņā par triviālu citas valsts prezidenta PR?

Var saderēt, ka tajos LETAs, BNS un citos monitoringos (lai ko tas arī nozīmētu) kopš iepriekšējā JV numura iznākšanas ir bijusi čupa \"tiesībpolitiskāku\" ziņu. Kāds vienkārši mēģina aizpildīt vietu neiespringstot par to, kā tas tiek darīts.
Viedoklis
9. Aprīlis 2013 / 13:40
0
ATBILDĒT
\"Jurista Vārds\" ir platforma diskusijām, kā arī tiesībpolitiskām ziņām. Kāpēc Jums un daudziem citiem šķiet, ka šī žurnāla un portāla ietvaros ir jāpublicē tikai tās ziņas, kas saistītas ar Latvijā notiekošo? Ir jaskatās plašāk un šī īsā, kodolīgā ziņa ir noderīga visiem tiem juristiem, kas izskrien cauri \"Jurista Vārda\" rakstiem, bet nespēj izsekot ikvienam LETA, BNS u.c. monitoringam.
Zebu
9. Aprīlis 2013 / 12:09
0
ATBILDĒT
Varbūt info noder kā piemers Latvijas augstāko algu saņēmējiem.
Zebiekstis
9. Aprīlis 2013 / 12:03
0
ATBILDĒT
Ir kāds īpašs iemesls kādēļ Jurista vārdā jāievieto ziņa par ASV prezidenta solidarizēšanos un aldziņas atmaksāšanu?
visi numura raksti
Laura Šileikiste
Skaidrojumi. Viedokļi
Tiesības uz cerību: mūža ieslodzījums Latvijā
Izpētot mūža ieslodzījuma regulējumu starptautiskajos dokumentos, kā arī mūža ieslodzījuma izpildi ārvalstīs Eiropas Padomes Komitejas spīdzināšanas un necilvēcīgas vai pazemojošas rīcības vai soda novēršanai (turpmāk – CPT) ...
Aleksandrs Berjozkins
Skaidrojumi. Viedokļi
Valsts atbildības par ES tiesību pārkāpumu principa piemērošana Latvijā
Lietā Francovich1 nodibinātais valsts atbildības par Eiropas Savienības (turpmāk – ES) tiesību pārkāpumu princips ir uzskatāms par vienu no fundamentāliem pavērsieniem ES Tiesas (turpmāk – EST) judikatūrā, kam ir būtiska un ...
Anda Valdmane
Skaidrojumi. Viedokļi
Sertificētas ārstniecības personas, ārsta rezidenta un ārsta stažiera kompetence
Strādājot medicīnas tiesību jomā, autorei ir bijis jāsaskaras ar gadījumiem, kad tiek dažādi tulkota ārsta rezidenta un ārsta stažiera kompetence veikt konkrētas ārstnieciskās darbības. Dažkārt ne tikai ārstniecības personu ...
Tiesību politika
Līgumsoda reforma Civillikumā pavirzījusies vēl tālāk
Aizvadītajā ceturtdienā Saeima otrajā lasījumā pieņēma likumprojektu par grozījumiem Civillikumā, kur starp citām iecerētajām novitātēm ir iekļauts arī jauninājums attiecībā uz līgumsodu. Lai gan šis institūts dažādās ...
2 komentāri
Tiesību prakse
Tiesības iesniegt apelācijas protestu
Kriminālprocesa likuma 551. panta piektajā daļā noteikts, ka prokuroram ir pienākums iesniegt protestu par nelikumīgu vai nepamatotu tiesas nolēmumu. Prokurors, kas piedalījies pirmās instances tiesā, ir tiesīgs iesniegt protestu tikai ...
AUTORU KATALOGS