ŽURNĀLS Akadēmiskā dzīve

15. Aprīlis 2014 /Nr.15 (817)

Izmēģini! Piedalies arī Tu ELSA Latvia rīkotajā 2014. gada Civiltiesību izspēlē
Rūta Šutko
ELSA Latvija 

Turpinot tradīciju, Eiropas Tiesību studentu asociācija Latvijā (ELSA Latvia) aicina tiesību zinātņu studentus no visām Latvijas augstskolām piedalīties jau sestajā tiesas procesa izspēlē civiltiesībās. Izspēle visiem Latvijā studējošajiem tiesību zinātņu studentiem dod iespēju pierādīt savas prasmes un zināšanas par aktuāliem un problemātiskiem civiltiesību jautājumiem. Turklāt, piedaloties izspēlē, topošie juristi jau studiju laikā var izjust tiesas procesa garu, iegūt jaunu pieredzi un iemaņas, kā arī nozīmīgus kontaktus, kas ir neatņemama veiksmīgas jurista karjeras sastāvdaļa.

Šogad kāzusa ietvaros studentiem būs jārisina jautājumi saistībā ar galvenā parādnieka, galvinieka un ķīlas devēja atbildības aspektiem, kā arī jautājums par akcesoro saistību spēkā esību apstākļos, kad prasītājs maksātnespējas procesa ietvaros nav izmantojis savas no pamata saistības izrietošās kreditora tiesības. Īpašu paldies vēlamies pateikt šī gada kāzusa sastādītājiem – Augstākās tiesas tiesnesim A. Laviņam un Augstākās tiesas tiesneša palīgam A. Stupinam.

Lai piedalītos izspēlē, komandai jāsagatavo kasācijas sūdzība par Vasaras apgabaltiesas 2014. gada 7. aprīļa spriedumu. Sagatavotā kasācijas sūdzība līdz 2014. gada 18. maija plkst. 23.59 jānosūta uz e-pastu elsa.latvija@gmail.com. Izspēles mutiskā daļa norisināsies Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē 2014. gada 7. jūnijā.

Pēc papildu informācijas griezties pie ELSA Latvia, rakstot uz e-pastu elsa.latvija@gmail.com.

 

SPRIEDUMS

2014.gada 7.aprīlī

Vasaras apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģija šādā sastāvā: tiesas sēdes priekšsēdētājs tiesnesis B.Vizbulītis, tiesneši R.Pelašķis, U.Pīpene ar tiesas sēžu sekretāru Tālrītu Suņuburkšķi, piedaloties prasītājas SIA "Dots devējam atdodas" pārstāvim zvērinātam advokātam Galaktionam Briedim, atbildētājai Minnai Susuriņai-Zīlei, viņas pārstāvei juristei Stellai Stirnai, atbildētāja Alņa Susuriņa pārstāvim Bannijam Bebram, atklātā tiesas sēdē izskatīja civillietu SIA "Dots devējam atdodas" prasībā pret Alni Susuriņu un Minnu Susuriņu-Zīli ar trešo personu SIA "Sveķītis" par parāda un zaudējumu piedziņu sakarā ar SIA "Dots devējam atdodas" apelācijas sūdzību par Vēju pilsētas tiesas 2013.gada 2.oktobra spriedumu.

 

Aprakstošā daļa

[1] SIA "Dots devējam atdodas" 2013.gada 8.aprīlī cēlusi Vēju pilsētas tiesā prasību pret Alni Susuriņu un Minnu Susuriņu-Zīli ar trešo personu SIA "Sveķītis" par parāda piedziņu un zaudējumu atlīdzību, kā arī piedziņas vēršanu uz hipotēku. Prasībā norādīts tālāk minētais.

[1.1] Prasītāja no vienas puses un SIA "Akacis" un Alnis Susuriņš no otras puses 2012.gada 1.augustā noslēdza aizdevuma līgumu Nr.1, ar kuru SIA "Dots devējam atdodas" aizdeva SIA "Akacis" un Alnim Susuriņam Ls 50 000. Aizdevuma līgumā puses vienojās, ka līdzaizņēmēju saistība ir dalīta – SIA "Akacis" apņēmās atmaksāt pamatsummu Ls 40 000, savukārt Alnis Susuriņš – Ls 10 000.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Inese Kalnāja-Zelča
Skaidrojumi. Viedokļi
Ieskats autora tiesību aizsardzības tradīciju sistēmās
Pateicoties teritorialitātes principam, autoram vai blakustiesību subjektam nepieder vienāda satura un visā pasaulē spēkā esošas tiesības, bet gan neatkarīgu nacionālu tiesību pakete, kuru saturu, aizsardzības priekšnoteikumus un ...
1 komentāri
Nils Fogels, Jevgēnija Ziņģe
Skaidrojumi. Viedokļi
Galvenā parādnieka saistību dzēšana maksātnespējas procesā – vai pamats galvojuma izbeigšanai
Raksta mērķis ir, pirmkārt, izvērtēt, vai galvinieka atbrīvošana no galvojuma saistībām sakarā ar galvenā parādnieka saistību dzēšanas plāna izpildi maksātnespējas procesa ietvaros nav pretrunā ar Civillikumā noteikto un ...
12 komentāri
Jurista Vārds
Notikums
Aizvadīta zvērinātu advokātu kopsapulce
Pagājušajā piektdienā, 11. aprīlī, Rīgas Kongresu namā notika ikgadējā Latvijas zvērinātu advokātu kopsapulce. Darba kārtības svarīgākie punkti – ilggadējo advokatūras locekļu godināšana un Advokatūras Goda zīmes ...
Aleksandrs Berezins
Skaidrojumi. Viedokļi
Process par noziedzīgi iegūtu mantu: sevišķs process vai atsevišķs jautājums
Kriminālprocesa likuma (turpmāk arī – KPL) 11. sadaļa paredz kriminālprocesa īpatnības atsevišķu kategoriju lietās. Pašlaik spēkā esošais Kriminālprocesa likums satur četru šādu sevišķu procesu tiesisko reglamentāciju; viens ...
4 komentāri
Ārlietu ministrija
Tiesību politika
Pamatfakti par Latvijas pilsonības un valodas politiku, kā arī daži jūtīgie vēstures jautājumi

Ārlietu ministrija nesen ir publiskojusi materiālu, kas, pēc tās sagatavotāju minētā, ir pamatfakti par Latvijas pilsonības un valodas politiku, kā arī atsevišķiem vēstures jautājumiem.

1 komentāri
AUTORU KATALOGS