ŽURNĀLS Juridiskā darba tirgus

29. Septembris 2020 /Nr.39 (1149)

Darba devējs: ZAB "Rusanovs & Partneri"
14 komentāri

Amats un tā galvenie pienākumi: Jurista palīgs / jurists / zvērināta advokāta palīgs.

Minimālais izglītības līmenis: Atbilstoši vakancei. Tas ir, 2. kursa students bakalaura studiju programmā Juridiskajā fakultātē / profesionālā maģistra grāds tiesību zinātnēs (jurista kvalifikācija).

Nepieciešamā iepriekšējā darba pieredze: Nav nepieciešama. Nereti iepriekšējā darba pieredze mēdz būt arī traucējoša, jo pretendentam var izveidoties maldīgi priekšstati par turpmāk sagaidāmo, kas galvenokārt pamatojas neadekvāti augstā pašnovērtējumā.

komentāri (14)
14 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Jurčiks
19. Oktobris 2020 / 14:00
1
ATBILDĒT
Nesaprotu, par ko daži tā sašutuši. :)

Ļoti atklāts, informācijas bagāts, pārdomas raisošs sludinājums mūsdienu apstākļos, kad katrs potrnciālais darbinieks internetā vai klātienē var iziet dažādu līmeņu kursus par tēmu "Kā apčakarēt darba devēju jau pirmajā darba intervijā" (būtība bieži vien ir ietērpta citos vārdos, bet ideja tā pati).

Novēlu atrast Rusanova kungam tikpat atklātus un godīgus darbiniekus, kāds ir viņš pats, ko arī apliecina šis sludinājums...
Seskis
7. Oktobris 2020 / 14:54
0
ATBILDĒT
Teicami sagatavots darba sludinājums! Šodienas apstākļos ļoti pietrūkst darbinieku - ideālistu, kuri izprot, ka ceļā uz meistarību kaut kas ir jāziedo - citreiz finansiālā labklājība, citreiz privātā dzīve vai veselība. Kur ir mūslaiku Lāčplēši, Atraitnes dēli, Prometeji, Pāveli Korčagini, kas nebaidās pilnības un sabiedrības uzplaukuma labā ziedot savas zināšanas, veselību un dzīvību? Kādu pienesumu sabiedrībai var dot jurists, kas ieslīdzis savā komforta zonā un saspraudis lielas karotes aiz mākoņa malas, gluži kā Kārļa Skalbes stāstā par ziemeļmeitu lūkošanos? Nākotne pieder juristiem, kuri nebaidās pamest komforta zonu un kuri degošām sirdīm strādā, nedomādami par atalgojumu un darbā pavadīto laiku. Cīņa par tiesiskumu nav savietojuma ar mietpilsoniskām tieksmēm pēc naudas, ērtībām, atzinības, slavas un varas, jādomā, kā dot vairāk sabiedrībai nekā saņemt no sabiedrības.
Max Headroom
29. Septembris 2020 / 17:45
0
ATBILDĒT
Reizēm mēdzam piemirst, ka darba intervijas ir paredzētas ne tikai, lai novērtētu darbinieka piemērotību darba devējam, bet arī otrādi. Šeit potenciālais darba devējs ir "nācis pretī" darba meklētājiem un pats pēc savas iniciatīvas atklājis biroja iekšējo kultūru un dominējošo pasaules redzējumu kā tādu. Varbūt tā ievirzes jau bija nojaušamas no divu biroja darbinieku pro-konservatīvo eseju sērijas satura, varbūt nebija - nav svarīgi. Novērtēsim labāk to, ka šāda iespēja tika pavērta ne tikai tiem, kas sadūšojušies pieteikties darbā (vai pat jau sākuši strādāt), bet visiem interesentiem.
Ķirzākcilvēks > Max Headroom
1. Oktobris 2020 / 09:32
0
ATBILDĒT
Pateicos par ļoti trāpīgu komentāru, bet gribēju iebilst pret vienu Jūsu tēzi.
Ne jau visi konservatīvi domājoši cilvēki ir tik puritāniski, cik šie biroju pārstāvji un šī pārspīlēta pašaizliedzība arī atrodama starp liberālāk domājošajiem. Es teiktu, ka pie vainas nav tieši vai nu konservatīvā vai liberāla domāšanā, bet drīzāk pārspīlētā pienākumu izjūta, jo tā nesakārtotā izjuta mēdz sajaukt laimi ar savu aicinājuma pildīšanu, bet laime jau nav paša aicinājuma (piemērām – cīnīties par taisnību), bet tajā, ka šī rīcība ir, pēc tā konkrētā cilvēka pārliecības, jeb labā rīcībā, jeb rīcība, kas vairo labumu. Laime nāk no tā, ka cilvēks dara to, kas viņam liekas ir labi tāpēc, ka pats cilvēks ir pārliecināts par to, ka tā rīcība ir laba un ne jau tajā, ka cilvēks to dara, ka “metode”, lai sasniegtu labu. Cilvēka pārlieka liela koncentrēšanas uz pašu metodi, atstājot laba baudīšanu malā ir ļoti izplatīts rūgtuma avots. Bet tas jau atkal būtu citas sarunas temats.
Max Headroom > Ķirzākcilvēks
1. Oktobris 2020 / 17:46
0
ATBILDĒT
Protams, kā parasti jālieto vai iztēlē jāiedomājas atruna - "ne visi" un ka dzīve nav melna vai balta. Tomēr, ja es nezinātu cilvēku politisko orientāciju, bet zinātu, ka viņiem imponē autoritārs darba organizācijas stils un patīk publiski žēloties par izlaisto jaunatni, ideoloģiski šaubīgām augstskolām un pat citiem darba devējiem (visai tiešs pirmā lielā punkta ievada zemteksts), pirmo varētu itin viegli uzminēt.
Ķirzākcilvēks > Max Headroom
2. Oktobris 2020 / 09:43
0
ATBILDĒT
Bet te atkal atgriežamies pie tā paša nostāja. Es varu iztēloties, ka Jūs nedomājat, ka pilnīgi visi konservatīvi domājošie ir tādi (kuri sūdzas par citām augstskolām, vai kuri ir pārspīleti pašaizliedzīgi) un varu tikai piekrist, ka dzīve nav melna un balta; bet ja Jūs man apgalvojat, ka ja cilvēks sūdzas par jaunatni un citiem darba devējiem, tad var uzmīnēt, ka tas cilvēks ir konservatīvi domājošs, tad faktiski neesat manis kritizēto tēzi mainījis, tikai to pieklājīgāk izrotājis. Es varbūt līdz galam nesekoju Jūsu argumentus, tātad, lūdzu, paskaidrojiet sīkāk, kā šis Jūsu arguments nav smalks ad hominem?

Katrā ziņā, es labprāt turpinātu šo sarunu citur, lai nespamotu te, bet nezinu kā.
No cita biroja
29. Septembris 2020 / 15:53
19
ATBILDĒT
Visi te tik sašutuši, it kā kolēģi būtu uzrakstījuši kaut ko nepieklājīgu - piedodiet, ja tas lika jums visiem vilties, bet tieši to arī no jaunajiem darbiniekiem realitātē sagaida. Pierādiet sevi un ar saviem darbiem izcīniet savu vietu juridisko pakalpojumu tirgū, un tad izvirziet pretenzijas. Jurists ir brīvā profesija, visi gudrie, čaklie, talantīgie var veidot paši savus birojus un strādāt laimīgā, mierīgā gaisotnē, kurā neviens no jums neko negaida un neprasa, un turklāt arī nauda pati rokās krīt. Paldies!
Ko > No cita biroja
29. Septembris 2020 / 16:26
2
ATBILDĒT
Turklāt no Jums, proti, “cita juridiskā biroja”, varētu sagaidīt profesionālu argumentāciju, nevis slīgšanu kategorismā un publiska sašutuma izrādīšanu par to, ka izrādās, ka nesaprotamā kārtā potenciālie darbinieki varētu izrādīt nepatiku pret darba devēja pozicionēšanos kā “darbinieka īpašnieks”.
Izejiet “ārā uz ielas”, daudz ko jaunu atklāsiet :)
No cita biroja > Ko
29. Septembris 2020 / 16:33
7
ATBILDĒT
Šajā birojā, kā reiz, nokļuvu no tās ielas, kur aicināt man iziet. Tāpēc es zinu, kā ir abās pusēs. Un zinu arī to, ka tieši tā, kā kolēģi raksta, daudzviet dabā tas arī ir, vienīgi - ne pārāk glīti izskatās uz papīra, jo nav pierasts par to atklāti runāt.
Bebrs > No cita biroja
29. Septembris 2020 / 16:08
2
ATBILDĒT
Ir uzrakstīts tieši nepieklājīgi, augstprātīgi un rupji, bet tas labi, jo uzreiz skaidrs, ar ko rēķināties. Iespējams, tieši šo savu uzskatu dēļ, darba devējam ir bijušas neskaitāmas vilšanās, kuras beidzot emocionāli izliktas publikācijai.
Bebrs
29. Septembris 2020 / 14:30
2
ATBILDĒT
Šis ir lielisks veids, kā piesaistīt nopietnus profesionāļus. Go HR! Izcili! Mesidžs: nedomā, ka Tev būs tiesības uz darba un privātās dzīves balansu, mēs čekosim, cikos un cik bieži Tu apmeklē tualeti, Tu piederēsi mums, mēs Tev kaut kad, iespējams, varbūt, pēc tam, kad paši gribēsim, sāksim Tev maksāt cilvēka cienīgu atalgojumu. Piedāvājam - smuku biroju Rīgas centrā (kurā Tu uzturēsies 20 stundas diennaktī hehe). :D
aaa
29. Septembris 2020 / 13:50
4
ATBILDĒT
Šis ir lielākais murgs kādu jebkad esmu redzējis JV vai jebkurā sludinājuma portālā. Atrast darbiniekus pēc šitā būs grūtāk nekā iepriekš. :D
Ha > aaa
29. Septembris 2020 / 15:44
0
ATBILDĒT
Viņi nemeklē darbiniekus! Jo darbinieki meklē viņus! ha
Viedoklis
29. Septembris 2020 / 12:36
4
ATBILDĒT
Tik nepatīkami uzrakstīts... Šāds darba devējs noteikti var būt pārliecināts, ka vilšanās jaunajos darbiniekos turpināsies.
visi numura raksti
Gunārs Kūtris
Skaidrojumi. Viedokļi
Iesaldēšana, arestēšana un konfiskācija: cilvēktiesības un kriminālprocesa intereses bankas kontos
Bankas kontā esošu finanšu līdzekļu (vienkāršības dēļ teiksim – naudas) iesaldēšana, arestēšana un konfiskācija var notikt tikai kriminālprocesā, proti, ja tā ir saistīta ar noziegumu. Līdz ar to tiek aizskartas daudzas ...
2 komentāri
Atsaucoties uz publicēto
Vēlreiz par tiesu ekspertīžu institūta reformas nepieciešamību un norisi
Ar tieslietu ministra 2017. gada 15. decembra rīkojumu Nr. 1-1/396 "Par darba grupas izveidi rīcības plāna izstrādei tiesu ekspertīžu institūta reformas ieviešanai" izveidotās darba grupas vadītāja Tieslietu ministrijas valsts sekretāra ...
Jurista Vārds
Juridiskā literatūra
Izdota Toma Krūmiņa monogrāfija par šķīrējtiesu un cilvēktiesību mijiedarbību
Nule kā aizvadīti 2020. gada vasaras izskaņā starptautiskās izdevniecības "Springer" paspārnē iznākušās Ph.D. Toma Krūmiņa, monogrāfijas "Arbitration and Human Rights: Approaches to Excluding the Annulment of Arbitral Awards and Their ...
Dina Gailīte, Iveta Kažoka, Mārtiņš Drēģeris, Lauris Liepa
In memoriam
Rūta Beidere-Ginsburga (1933–2020)
Valdis Naglis
Skaidrojumi. Viedokļi
Nelegālā alkohola aprites kriminoloģiskais raksturojums un tendences Latvijā
Noziedzība nelegālā alkohola aprites jomā ir sociāli nelabvēlīga parādība. Izpētot tās cēloņus, ir iespējams izdarīt secinājumus un izvirzīt priekšlikumus konkrēta nozieguma novēršanas jomā. Autors uzskata, ka nelegālā ...
AUTORU KATALOGS