ŽURNĀLS Informācija

23. Marts 2021 /Nr.12 (1174)

Par aktualitātēm Tieslietu padomē

12. marta sēdē Tieslietu padome pieņēma rezolūciju par izpildvaras un tiesu varas dialogu tiesnešu apmācības jautājumos, savukārt tieslietu ministra Jāņa Bordāna iesniegto projektu rezolūcijai par tiesas un tiesnešu kritikas jautājumiem skatīs pēc Tiesnešu ētikas komisijas atzinuma saņemšanas. Tāpat arī Tieslietu padome nosacīja stratēģisku virsmērķi – līdzvērtīga pārstāvība valsts varas atzaru dialogā.

Tieslietu padome 12. marta sēdē pieņēma rezolūciju par izpildvaras un tiesu varas dialogu tiesnešu apmācības jautājumos, kurā izskaidro, ka neatbilst patiesībai tieslietu ministra publiskajā telpā paustais, ka Tieslietu padomes priekšsēdētājs kavē tiesnešu mācību iestādes izveidi. Tiesnešu apmācības pārņemšana no izpildvaras ir atzīta par prioritāru tiesu sistēmas stratēģisko mērķi.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
In memoriam
Latvijas juristu saime atvadās no profesora Kalvja Torgāna  
1 komentāri
Sannija Matule
Mūsu autors
"Jurista Vārda" autors: Kalvis Torgāns
Gaidis Bērziņš
Skaidrojumi. Viedokļi
Pārdomas par 2021. gada 3. marta Senāta lēmumu lietā Nr. SPC-8/2021
1 komentāri
Viktorija Soņeca
Tiesību prakse
Personai labvēlīga noteikuma atpakaļejoša spēka princips krimināltiesībās
2021. gada 19. februārī Satversmes tiesa pasludināja spriedumu lietā "Par Krimināllikuma 236. panta pirmās daļas (redakcijā, kas bija spēkā līdz 2013. gada 31. martam) atbilstību Satversmes 90. un 92. pantam un 2015. gada 29. oktobra ...
Jānis Baumanis
Tiesību prakses komentāri
Viedoklis Satversmes tiesas lietā Nr. 2020-23-01
AUTORU KATALOGS