JAUNUMI

15. Oktobris 2024 / 16:19

Saeimā iesniegts 2025. gada valsts budžeta projekts
Ieva Ābele, Saeima

“Šis neapšaubāmi ir valsts drošības budžets, arī mazākaizsargāto iedzīvotāju atbalsta budžets, jo daudz domāts, lai visi justos labāk, drošāk un būtu pasargāti. Veikti neatliekami ieguldījumi iekšējā un ārējā drošībā, tāpat būtiski soļi sperti uzlabojumiem labklājības jomā sociāli mazāk aizsargāto iedzīvotāju dzīves līmeņa celšanai,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, otrdien, 15. oktobrī, no finanšu ministra Arvila Ašeradena saņemot tradicionālo portfeli ar nākamā gada valsts budžeta projektu.

Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja, ka budžeta projekts ir tapis sarežģītās sarunās un tā izskatīšanas gaitā ir jāsniedz atbildes uz visiem iedzīvotājus interesējošiem jautājumiem – vai Latvija kļūs drošāka un labklājīgāka, vai ikviens varēs nopirkt vajadzīgās zāles un saņemt pakalpojumus pašvaldībās, vai senioriem būs lielākas pensijas un vai būs būtiskāks valsts atbalsts ģimenēm ar bērniem. Tāpat svarīgi, vai skolotājiem tiks nodrošināts solītais algu pielikums un bērniem kvalitatīvāka izglītība. 

Kopā ar valdību strādāsim, lai rastu labākos risinājumus iedzīvotāju labklājības uzlabošanai un valsts ekonomiskās izaugsmes veicināšanai, saņemot budžeta portfeli, pauda D.Mieriņa. 

Savukārt Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs sacīja, ka šis ir labākais patlaban iespējamais budžets – līdzsvarots visās nozarēs, un informēja, ka atbildīgā komisija projekta izskatīšanu sāks vēl pirms projekta nodošanas komisijām, kad par nākamā gada finansējumu plānots uzklausīt neatkarīgās institūcijas.   

Nododot 2025. gada valsts budžeta projektu Saeimas priekšsēdētājai, finanšu ministrs A. Ašeradens informēja, ka nākamā gada budžets ir iedzīvotāju drošības un Latvijas konkurētspējas budžets, un tajā finansējuma pieaugums nodrošināts gan iekšlietu dienestiem un armijas spēju palielināšanai, gan arī pedagogiem, veselības jomai, sociālām programmām. 

2025. gadā konsolidētā valsts budžeta ieņēmumi plānoti 15,1 miljarda eiro, bet izdevumi – 17,1 miljarda eiro apmērā. Par galveno valsts prioritāti noteikta valsts aizsardzība – iekšējā un ārējā drošība, tam paredzot finansējumu 284,3 miljonu eiro apmērā. 

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
15. Oktobris / 17:36
Iznācis konferences "Četras sarunas par Latvijas finanšu sistēmas "kapitālo remontu"" materiālu krājums
15. Oktobris / 17:35
Saeimas Juridiskā komisija: 15 eiro ir maksimālā, nevis obligātā summa par maksāšanas uzdevuma sagatavošanu dalītā īpašuma gadījumos
15. Oktobris / 17:34
Ar valodas prasību izmaiņām akadēmiskajam personālam plāno veicināt augstskolu konkurētspēju
15. Oktobris / 16:23
Palielina sabiedrības iespējas iesaistīties lēmumu pieņemšanā
15. Oktobris / 16:21
ES Vispārējās tiesas tiesnešu amatos virza līdzšinējos Vispārējās tiesas tiesnešus Pēteri Zilgalvi un Ingu Reini
AUTORU KATALOGS