ŽURNĀLS Informācija

9. Augusts 2005 /Nr.29 (384)

Papildina prasījumu Satversmes tiesai
1 komentāri

Šā gada 2.jūnijā Satversmes tiesā ierosināta lieta par jaunās Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkas būvniecībai nepieciešamo īpašumu atsavināšanas likumību. Tolaik 10 personas apstrīdēja Satversmes 81.panta kārtībā pieņemtos noteikumus Nr.17: iepriekšējā kārtība paredzēja, ka īpašuma tiesības valstij pāriet tikai pēc tam, kad notikusi vienošanās par cenu, bet jaunā kārtība - ka īpašuma tiesības valsts var nostiprināt arī pirms panākta vienošanās par cenu.

komentāri (1)
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
ce
9. Augusts 2005 / 08:26
0
ATBILDĒT
Eiropas Pamattiesību harta tieši norāda uz termiņa ievērošanu. Tas pats izriet ari no ECTK. Tāpēc šķiet, ka likumdevējs šoreiz būs nošāvis greizi.
visi numura raksti
Dina Gailīte, Volfgangs Hoizels
Intervija
Kur juristam smelties zināšanas un meklēt kontaktus
Šķiet, reti kurš jurists Latvijā var apgalvot, ka, saskaroties ar Eiropas tiesībām, ne reizi un ne mirkli nav juties kā apmaldījies biezā mežā: Eiropas tiesību avoti un to attiecības ar nacionālajām tiesību normām, brīvas ...
1 komentāri
Jānis Pleps
Informācija
Kādas ir konstitucionālās politikas aktualitātes
Ieva Viļuma
Informācija
Intelektuālais īpašums Eiropas Savienībā
Reinis Markvarts
Skaidrojumi. Viedokļi
Pierādījumu novērtēšana civilprocesā
Līdzās tiesību normu pareizai piemērošanai, kas sasniedzama, ja tiesību normas tiek pienācīgi un atbilstoši interpretētas, lietas izšķiršanā vienlīdz svarīga ir lietas faktisko apstākļu iespējami pilnīga noskaidrošana.
1 komentāri
Tiesību prakse
Par Krimināllikuma 272. panta interpretāciju
Latvijas Republikas Augstākās tiesas Senāta Krimināllietu departaments šādā sastāvā: tiesas sēdes priekšsēdētājs senators P.Gruziņš, senatori V.Čiževskis un A.Freibergs, izskatot rīcības sēdē 2005.gada 28.aprīlī ...
AUTORU KATALOGS