ŽURNĀLS Akadēmiskā dzīve

23. Maijs 2006 /Nr.20 (423)

Kas jauns Lietuvas konstitucionālajās tiesībās
Doc. Dr.iur.
Jānis Pleps
 

Kas jauns Lietuvas konstitucionālajās tiesībās

 

Šā gada aprīļa beigās Viļņā notika Mīkola Romera (Mykolo Romerio) universitātes rīkotie “Zinātniskās domas svētki – 2006” (Mokslinės minties šventė – 2006). Tas ir ikgadējs šīs universitātes pasākums, kura galvenais notikums ir studentu starptautiskā zinātniskā konference. Papildus tam šajās dienās universitātē norisinās arī vairāki izklaidējoša rakstura pasākumi – universitātes teātra pulciņa priekšnesumi, noslēguma ballīte ar studentu un pasniedzēju komandu sacensību asprātībā un atjautībā.
komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Andris Guļāns
Skaidrojumi. Viedokļi
Tiesu sistēmai vajadzīga attīstības koncepcija
Ja tiek uzskatīts, ka tiesās ir korupcijas pazīmes, lietas tiek izskatītas ilgstoši, nav vienotas tiesu prakses un ir citi trūkumi, tas nozīmē, ka tās ir noteiktas darbības vai bezdarbības sekas, un kādam par to ir jāuzņemas atbildība.
Jānis Grīnbergs
Skaidrojumi. Viedokļi
Jāmaina diskriminējošie noteikumi
Tomēr par visbiežāk padomē apspriesto jautājumu pēc 2005.gada 27.septembra pieņemtajiem Ministru kabineta noteikumiem Nr.727 kļuvis jautājums par šo noteikumu piemērošanu advokātu darba praksē.
2 komentāri
Gundega Līce
Skaidrojumi. Viedokļi
Personas rīcībnespējas atzīšana: cilvēktiesību aspekti
Valsts cilvēktiesību birojā (VCB) pēdējā laikā ir saņemtas vairākas gan rakstiskas, gan mutiskas sūdzības, kas saistītas ar ierosinātajām lietām par personas atzīšanu par rīcībnespējīgu. Izskatot minētās sūdzības, nācies ...
1 komentāri
Ārija Meikališa, Kristīne Strada-Rozenberga
Skaidrojumi. Viedokļi
Pārmaiņu laiks kriminālprocesā
Iesākumam jānorāda, ka KPL, atšķirībā no KPK, ir izveidota speciāla nodaļa, kurā likumdevējs mēģinājis ietvert visas kriminālprocesā iesaistītās personas, kā arī ir ieviesta to klasifikācija. KPK darbības laikā šim ...
Tiesību prakse
Eiropas Kopienu tiesa: svarīgākie nolēmumi
AUTORU KATALOGS