ŽURNĀLS Akadēmiskā dzīve

2. Janvāris 2007 /Nr.1 (454)

Vai Latvijas - Krievijas robežlīgums atbilst Satversmei
1 komentāri
Doc. Dr.iur.
Jānis Pleps
 

Viens no 2006.gada aktuālākajiem tiesību jautājumiem neapšaubāmi bija Latvijas - Krievijas robežlīguma noslēgšana un Abrenes jautājuma atrisināšana. Par šiem jautājumiem diskutēja gan politiķi un diplomāti, gan plašāka sabiedrība. Robežlīguma problēma ir ne vien aktuāla, bet arī visnotaļ juridiski komplicēta: lai to varētu sekmīgi un tiesiski atrisināt, ir nepieciešamas zināšanas kā konstitucionālajās, tā arī starptautiskajās tiesībās. Tādēļ arī profesora Kārļa Dišlera konstitucionālās tiesas procesa izspēļu (turpmāk - Dišlera izspēles) organizatori - ELSA Latvija - augstskolu studentiem šogad piedāvāja risināt tieši šo tiesību jautājumu.

Vai Latvijas – Krievijas robežlīgums atbilst Satversmei

K.Dišlera tiesas procesa sacensībās studenti vērtē gada sarežģītāko juridisko problēmu

 

03.JPG (18060 bytes)

Tiesas procesa izspēles uzvarētāji: LU Juridiskās fakultātes studenti Sandis Vilcāns, Mārtiņš Pēdājs un Roberts Ginters

Viens no 2006.gada aktuālākajiem tiesību jautājumiem neapšaubāmi bija Latvijas – Krievijas robežlīguma noslēgšana un Abrenes jautājuma atrisināšana.

komentāri (1)
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Evija Ivanovska
3. Janvāris 2007 / 18:15
0
ATBILDĒT
Acīmredzot bija jau ieprogrammēts, ka uzvarētāji būs "cilvēki" (ja lieto E.Pastara terminoloģiju), jo balvā bija dāvanu kartes basketbola kluba "Barons" spēļu apmeklējumiem.

Tas nekas, ka "uzvarētāji" - atšķirībā no otrās vietas ieguvējām - tā arī neatbildēja uz vairākiem tiesnešu uzdotajiem jautājumiem.

Pēc šādas attieksmes pret meiteņu darbu nepārsteidz, ka latviešiem ar demogrāfiju ir tā, kā ir... Paši neprot kārtīgi strādāt, un vēl ir problēmas atzīt, ka citi to spēj. Un kura tad gribēs turpināt šādu garīgo nīkuļu genofondu?!
visi numura raksti
Anita Kovaļevska
Skaidrojumi. Viedokļi
Tiesībsargs. Vai Latvijā būs efektīva ombuda institūcija
Tiesībsarga institūcijas efektivitāte lielā mērā būs atkarīga no tiesībsarga personības. Tāpēc Saeimai ir pilnā mērā jāapzinās atbildība, ko tā uzņemsies, ievēlot pirmo tiesībsargu. Jācer, ka tas būs rūpīgi pārdomāts ...
Jānis Lapsa
Skaidrojumi. Viedokļi
Dzīvojamās telpas īres līguma attiecības īpašnieka maiņas gadījumā
Likuma "Par dzīvojamo telpu īri"1 8.pants ("Dzīvojamās telpas īres līguma attiecības īpašnieka maiņas gadījumā") noteic, ka gadījumā, "ja dzīvojamā māja vai dzīvoklis pāriet citas juridiskās vai fiziskās personas īpašumā, ...
2 komentāri
Vēstules
Spriedums vēlēšanu lietā: ko domā tauta Lasītāji komentē publikāciju kopu
Tiesību prakse
Faktiskās rīcības jēdziens - pazīmes un to interpretācija
Faktiskā rīcība no juridiskā viedokļa ir ne mazāk sarežģīts institūts kā administratīvais akts, kas turklāt, salīdzinot ar administratīvo aktu, tiesu praksē ir ievērojami mazāk apskatīts. Līdz ar to šī vispārinājuma mērķis ...
Informācija
Notāri kārto eksāmenu
AUTORU KATALOGS