ŽURNĀLS Tiesību prakse

15. Janvāris 2008 /Nr.2 (507)

Lēmums anulēt izsniegto darbnespējas lapu ir administratīvais akts
Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departamenta lēmums
Lietā SKA–103
2007.gada 5.februārī

Ārsts, izsniedzot darbnespējas lapu, un ārstniecības iestādes vadītājs, anulējot izsniegto darbnespējas lapu, rīkojas valsts pārvaldes jomā; ārstniecības iestādes vadītāja lēmums anulēt izsniegto darbnespējas lapu ir atzīstams par administratīvo aktu.

Latvijas Republikas Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departaments šādā sastāvā: priekšsēdētāja senatore V.Krūmiņa, senatore D.Mita, senators N.Salenieks rakstveida procesā izskatīja pieteicējas blakus sūdzību par Administratīvās apgabaltiesas 2006.gada 6.novembra lēmumu, ar kuru izbeigta tiesvedība administratīvajā lietā, kas ierosināta, pamatojoties uz pieteicējas pieteikumu par Medicīniskās aprūpes un darbspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekcijas 2005.gada 5.janvāra lēmumu lietā Nr.7-25-V-548, medicīniskās sabiedrības "ARS" valdes priekšsēdētāja 2005.gada 27.janvāra rīkojumu Nr.K-10/2005 un Medicīniskās aprūpes un darbspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekcijas faktisko rīcību.

Aprakstošā daļa

[1] Medicīnas sabiedrības "ARS" ārste 2004.gada 3. un 17.septembrī izsniedza pieteicējai attiecīgi darbnespējas lapu A par laiku no 2004.gada 3.septembra līdz 2004.gada 16.septembrim un darbnespējas lapu B par laiku no 2004.gada 17.septembra līdz 2004.gada 27.septembrim.

[2] Valsts ieņēmumu dienests 2004.gada 21.oktobra vēstulē Nr.4-14/1335/28392 Medicīniskās aprūpes un darbspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekcijai (turpmāk – MADEKKI) lūdza izvērtēt Valsts ieņēmumu dienesta darbiniecei izsniegtās darbnespējas lapas izsniegšanas pamatotību.

MADEKKI ārste eksperte ar 2004.gada 16.novembra lēmumu faktu trūkuma dēļ izbeidza lietu Nr.7-25-V-548. Minēto lēmumu Valsts ieņēmumu dienests apstrīdēja MADEKKI vadītājam. MADEKKI vadītājs ar 2004.gada 22.decembra lēmumu atcēla MADEKKI ārstes ekspertes 2004.gada 16.novembra lēmumu par lietas Nr.7-25-V-548 izbeigšanu un uzdeva veikt atkārtotu ekspertīzi.

MADEKKI ārstes ekspertes 2005.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Sergejs Rudāns
Skaidrojumi. Viedokļi
Darījuma rakstiska forma
Par darījuma formu Latvijas juridiskajā literatūrā rakstīts samērā daudz. Taču līdz šim brīdim nav aplūkots svarīgs jautājums par darījuma rakstveida formas regulējuma pretrunīgumu un neatbilstību rakstiskas formas mērķim. ...
Diāna Hamkova
Skaidrojumi. Viedokļi
Goda un cieņas civiltiesiskās un krimināltiesiskās aizsardzības nianses
Neraugoties uz Krimināllikumā jau iepriekš veiktajām izmaiņām goda un cieņas tiesiskās aizsardzības regulējumā, diskusija par atsevišķu tiesību normu, kas nosaka atbildību par goda un cieņas aizskaršanu, dekriminalizāciju ...
Aira Strautmane
Skaidrojumi. Viedokļi
Arī tiesas sēdē var aizskart godu un cieņu
Šajā rakstā autore aplūkos jautājumu, vai arī tiesas sēdē var aizskart cilvēka godu un cieņu, kā arī analizēs minēto problēmu, šādu darbību sekas un novēršanas iespējas.
1 komentāri
Vladimirs Terehovičs, Elita Nīmande
Skaidrojumi. Viedokļi
Kriminālistikas vieta zināšanu sistēmās
Kas ir kriminālistika? Uz šo jautājumu var atbildēt jebkurš. Atbildes būs dažādas, un katram savā ziņā būs taisnība. Terminu "kriminālistika" pirms vairāk nekā 100 gadiem ieviesa Hanss Gross (Hans Gross, 1847- 1915). Pa šo ...
Tiesību prakse
Kriminālprocesa likuma 26. nodaļas normas faktiski satur arī materiālo tiesību normas
Kriminālprocesa likuma 26. nodaļas normas faktiski satur arī materiālo tiesību normas. Līdz ar to, izlemjot pieteikumu par radītā kaitējuma kompensāciju, tostarp arī par morālo aizskārumu, tiesai jāvadās no tām.
AUTORU KATALOGS