ŽURNĀLS Nedēļas jurists

17. Augusts 2010 /Nr.33 (628)

Vineta Muižniece
12 komentāri
komentāri (12)
12 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Aivars P.
21. Augusts 2010 / 14:31
0
ATBILDĒT
Hmm... Tas nedaudz atgādina stāstu par Kaligulu, kurš savu zirgu padarīja par senatoru...
MK
21. Augusts 2010 / 09:48
0
ATBILDĒT
Perfektas politķa, kurš māk slēpt savas domas, atbildes.

Tiesnesim, gan tādas atbildes nepiestāv, bet ko var gaidīt no Muižnieces, kura pati nevienā tiesas sēdē agrāk nav piedalījusies.

Izskatās, ka tādiem politiķiem, kuriem ir juridiskā izglītība (piem.Segliņš) Satversmes tiesa būs sinekūra, un pie reizes tiks izveidota tiesa, kura faktiski būs ex-deputātu, ex-ministru klubiņš.
Anonīms lietotājs
20. Augusts 2010 / 15:28
0
ATBILDĒT
TAgad visi kritizē, kāpēc neviens neprotestēja, kad izvirzīja?
Otto
20. Augusts 2010 / 15:21
0
ATBILDĒT
Bez tā, ka V.Muižnieces ievēlēšana Satversmes tiesneša amatā principā ir politiskās varas spēka pārākuma demonstrācija par veselo saprātu, jāatzīmē, ka V.Muižniece neko citu kā runāt politiķu stilā nemāk, un no tieslietu un likumu pārzināšanas ir tikpat tālu kā Zeme no Mēness.

Interesanti, kurā vietā AŠ2 vienojās par šadu Satversmes tiesas tiesnesi - vai tas bija minizoo?

Vispār nav skaidrs, ko viņa principā varētu saprast no praktiskās tiesvedības, jo ja viņu kāds no privātajiem uzņēmumiem ņemtu darbā, tad tikai viņas sakaru, ne zināšanu dēļ.
skumji...
20. Augusts 2010 / 09:45
0
ATBILDĒT
Muižnieces k-dze kā augsta līmeņa TP politiķe ir filigrāni apguvusi politisko retoriku un prot tukši runāt. Taču ST tiesnesim, lai izvērtētu tiesību aktu atbilstību Satversmei un to pamatotu spriedumā, ir jābūt zinātniskajai kvalifikācijai. Tās viņai vispār nav.

Vienu bijušo ministru un ZZS saimnieka advokātu, kam trūka jebkādas sajēgas par Satversmes tiesas tiesneša darbu, jau Kalvīša valdība tiesā iebīdīja. Skumji...
123
19. Augusts 2010 / 22:27
0
ATBILDĒT
Notiek Satversmes tiesas šķēlizācija un šleserizācija...
diemžēl ...
19. Augusts 2010 / 16:08
0
ATBILDĒT
Satversmes tiesa līdz ar TP, ZZS un SC ielikteņu iebīdīšanu tiesnešu krēslos ir zaudējusi savu kādreizējo sabiedrības uzticamību. Lai vai ko darītu Muižniece, visupirms tiks vērtēts - kā tas izskatās no 3 A viedokļa.

Neskatoties uz trūkstošo zinātnisko kvalifikāciju, līdz pensijai viņai par uzticamu kalpošanu Šķēlem nodrošināta silta un labi apmaksāta vieta.
3.kursa students
19. Augusts 2010 / 13:46
0
ATBILDĒT
Ikviens spriedums, ko būs rakstījusi V.Muižniece tiks vērtēts kā politisks pasūtījums, jo būs jūtama "krustēvu" no TP & SC elpa. Satversmes tiesas kā vienas no neietekmējamākās un neatkarīgākās no tiesām prestižs, diemžēl, ir cietis, jo politiķim ar tādu zemisku politisko pagātni nebija ētiski tikt izvirzītam un ievēlētam šādā amatā. Jānovēl V. Muižniecei mainīties uz pozitīvo pusi, lai gan iepriekšējās darbības bija vērstas uz visa taisnīgā un godīgā graušanu.
Gonzaless
17. Augusts 2010 / 17:16
0
ATBILDĒT
Tā rakstā minētā ieklausīšanās KRUSTĒVA viedoklī skan ļoti divdomīgi ...
andris Š.
17. Augusts 2010 / 12:52
0
ATBILDĒT
Vineta M. ir ambicioza, gudra un ļoti mērķtiecīga. Tāpēc jācer, ka viņas enerģija nekatoties uz tumšo ar TP saistīto pagātni virzīsies pozitīvā gultnē, ka viņa kā Holivudas katastrofu filmās pašā krtiskākajā momentā pēkšņi "pārdzims" no sliktā uz labo tēlu, jo gribēs palikt valsts vēsturē kā spēcīgs tiesnesis nevis šaubīgs politiķis. Novēlu to!
Vilks
17. Augusts 2010 / 10:14
0
ATBILDĒT
Šī sieviete ļoti aktīvi piedalījusies visos tajos procesos, kas noveda mūsu valsti līdz pašreizējam līmenim. Satversmes tiesas prestižu viņas ievēlēšana, neapšaubāmi, ir mazinājusi.
Pauls
17. Augusts 2010 / 09:16
0
ATBILDĒT
Pagaidām ir tikpat nepatīkama sajūta, kā Valdi Zatleru ievēlot prezidenta amatā. Viņš spējis sevi apliecināt. Šobrīd šaubos, ka notiks brīnums un Vineta Muižniece no demagoga pārvērtīsies par goda cilvēku. Svaiga elpa gan Satversmes tiesā varētu tikt ienesta.
visi numura raksti
Andrejs Judins
Skaidrojumi. Viedokļi
Par neslavas celšanu masu saziņas līdzekļos
2009. gadā 19. novembrī Saeima, izdarot grozījumus Krimināllikumā (KL), izslēdza no tā 158. pantu, kas paredzēja atbildību par neslavas celšanu masu saziņas līdzeklī. Tas tomēr nenozīmē minētā nodarījuma dekriminalizāciju, jo ...
Martins Osis
Skaidrojumi. Viedokļi
Lietas izskatīšanas atlikšana civilprocesā
Civilprocesā ir būtiski savas aizskartās vai apstrīdētās civilās tiesības vai likumiskās intereses aizsargāt iespējami ātri un efektīvi. Neraugoties uz šādu nepieciešamību, visai bieži rodas apstākļi, kuros lietas izskatīšana ...
2 komentāri
Zane Bule
Skaidrojumi. Viedokļi
Mazā sabiedrība ar ierobežotu atbildību
2010. gada 1. maijā spēkā stājās grozījumi Komerclikumā (turpmāk – KCL), ar kuriem cita starpā KCL nostiprināta iespēja dibināt t.s. viena lata sabiedrību ar ierobežotu atbildību.1 KCL 185.1 panta pirmā daļa paredz, ka ...
1 komentāri
Rada Matjušina
Skaidrojumi. Viedokļi
Noraidījums tiesai objektivitātes trūkuma gadījumā
Satversmes 92. pants noteic, ka ikviens var aizstāvēt savas tiesības un likumiskās intereses taisnīgā tiesā. Šāds konstitucionālais regulējums atbilst vispārējiem starptautiskiem regulējumiem. Gandrīz visi starptautiskie tiesību akti ...
Dina Gailīte
Eiropas telpā
Ceļvedis Eiropas valstu tieslietu līkločos
AUTORU KATALOGS