ŽURNĀLS Nedēļas jurists

2. Novembris 2010 /Nr.44 (639)

Dzintars Rasnačs
7 komentāri
komentāri (7)
7 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
V
8. Novembris 2010 / 15:41
0
ATBILDĒT
Dzintars Rasnačs ir gan labs jurists, gan labs politiķis. Viņam latviešu tauta vienmēr ir pirmajā vietā.
Cits kolēģis
3. Novembris 2010 / 09:45
0
ATBILDĒT
Es neteiktu, ka Dz. Rasnačs (jeb Dzinča – tā mēs viņu ministrijā savā starpā saucām) būtu slikts ministrs; viņam patiešām vajadzēja risināt smagas problēmas un daudz ko sākt no nulles. Bet, ka viņš būtu vis, vis, vislabākais – tas nu, atvainojiet, ir pārspīlējums.
pieredze
2. Novembris 2010 / 14:05
0
ATBILDĒT
Nebija jau viņš arī tas sliktākais tieslietu ministrs. Atcerieties laiku, kad Dzintars bija ministrs - cik tas bija sarežģīts un juceklīgs visā valstī. Nevienam nebija nedz Rietumu pieredzes, nedz izglītības. Viņš auga reizē ar sistēmu un sistēma ar viņu. Tagad, protams, citi laiki.
vai tiešām?
2. Novembris 2010 / 13:31
0
ATBILDĒT
Labākais un veiksmīgākais? Var jau būt, ka kā cilvēks un kolēgis arī brīnišķīgs, bet par sistēmā ieguldītajiem paveiktajiem labajiem darbiem kaut kā nekas atmiņā nav palicis... Dažādi juridiski ne īpaši kompetenti izteikumi gan atmiņā nāk.
Bijusī kolēģe
2. Novembris 2010 / 12:27
0
ATBILDĒT
Dzintars Rasnačs ir pagaidām labākais un veiksmīgākais tieslietu ministrs kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas 1990. gadā. Nezinu, kā par starpkaru periodu, bet pieļauju, ka arī tur viņam būtu grūti atrast līdzīgu. Kas ir paveikts viņa laikā, to neviens vēl nav pārspējis – ne pirms, ne pēc viņa.

Atceros, kā dažas TM darbinieces (un es tajā starpā, ko tur slēpt) raudāja, kad Rasnača kungs gāja prom no ministrijas 1998. gada beigās… Veiksmi jums, veiksmi! Mūsu acīs jūs vienmēr paliksiet Ministrs (ar lielo burtu).
M.Lejnieks
2. Novembris 2010 / 11:42
0
ATBILDĒT
Ceru, ka nedēļas jurists neņems ļaunā, ja viņu nedaudz palabošu. Loebera un Levita kungi (un īpaši Ziemeles kundze) nenodarbojās ar 1918.gada Latvijas tiesiskās pēctecības, bet gan tiesību turpināšanās jautājumiem.
tiesu sistēma
2. Novembris 2010 / 09:17
0
ATBILDĒT
Personīgias sasniegums tieslietu ministra amatā laikam jau ir, bet vai šis sasniegums nāca par labu tieslietu sistēmai? Tas gan ir jautājums... Vajadzētu pieņemt tos dzīves izaicinājumus, kuri ir "pa plecam".
visi numura raksti
Valentija Liholaja
Skaidrojumi. Viedokļi
Vienveidīga krimināltiesību normu izpratne un tiesu loma tās nodrošināšanā
Šis raksts veltīts jautājumam par vienādu krimināltiesību normu izpratni un vienveidību to piemērošanā kā garantu pareizai noziedzīga nodarījuma kvalifikācijai un adekvāta soda uzlikšanai vai noteikšanai, kas savukārt nozīmē gan ...
2 komentāri
Māris Vainovskis, Edijs Poga
Domu mantojums
Piezīmes par Latvijas Senāta prakses apkopošanu un publicēšanu
Jānis Pleps
Domu mantojums
Latvijas Senāta izaicinājumi mūsdienām
Tiesību zinātnieku darbos var atrast dažādus valsts suverenitātes principa un neatkarīgas valsts jēdziena skaidrojumus. Taču jau kopš suverenitātes teorijas aizsākumiem ir pastāvējusi cieša korelācija starp valsts suverenitāti un ...
Dina Gailīte
Notikums
Lasītāji piedalās "Jurista Vārda" veidošanā
Kas varētu būt šie cilvēki: pārsvarā jauni (vairāk nekā puse – vecumā līdz 29 gadiem, trešdaļa starp 30 un 40, pārējie – virs 50 gadiem); gandrīz puse uz pusi – rīdzinieki un ārpus galvaspilsētas dzīvojošie, trīs ...
Tiesību prakse
Par Senāta spriedumu publicēšanu
Senats nevar piekrist Tieslietu Ministra kga priekšlikumam sludināt spriedumus Valdības Vēstnesī, ar ko spriedumiem būtu piešķirta oficiala un itkā saistoša nozīme. Senats atrod par iespējamu savus spriedumus izsludināt tikai ...
AUTORU KATALOGS