ŽURNĀLS Nedēļas jurists

4. Oktobris 2011 /Nr.40 (687)

Inga Bite
25 komentāri
Mg.iur.
Inga Bite
 
komentāri (25)
25 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Ko tagad teiksit?
18. Oktobris 2011 / 14:49
0
ATBILDĒT
18.10.2011. deputāte Inga Bite tik ievēlēta Saeimas priekšsēdētāja vietnieka amatā!

Lai veicas!

Attaisno mūsu cerības uz jaunu politiku, lūdzu!
arī jurists
8. Oktobris 2011 / 19:09
0
ATBILDĒT
Bite, kura, iespējams, ideālisma pārņemta,piekrita darboties politikā, ir viena no cerīgākajām jaunajām juristēm šajā ZRP.Diemžēl viņai nav priekšstata par Saskaņas centra darbības metodēm.

Cerams, ka viņa būs viena no tām, kas nepieļaus bezierunu pakļaušanos savas partijas valdei un vadonim, kas, savtīgu interešu mudināts, cenšas sanaidot latviešu un krievu tautu Latvijā.Viņai kā juristei taču būtu jāsaprot, ka valdību neveido proporcionāli iegūtajam mandātu skaitam.Viņai būtu jāsaprot, ka Zatlers sabiedrībā tiek uztverts nevis kā laimes lācis, bet gan kā bīstams Krievijas kremļa lācis.
ir viedoklis
8. Oktobris 2011 / 17:51
0
ATBILDĒT
Panie Kochanku - bravo!!

Dažiem,kuri te notiekošo grib novirzīt uz Delfiem,gribu atgādināt,ka juristi ir tikai un vienīgi daļa no sabiedrības,t.i. Latvijas kopīgā \"delfinārija\".Ja te būtu panesusies svinīgi nopietna akadēmiska diskusija par kādu jurisprudences augstākās pilotāžas aspektu,tad apsaucieni to netraucēt būtu vietā. Šoreiz publisku amatu ieņemošs cilvēks var saņemt publikas viedokli.Un tikai.

Kāds varētu sīkāk pakomentēt viņas idejas(šausmīgās?)par Tiesu sistēmas attīstību.Nekas nav dzirdēts.
Panie Kochanku
7. Oktobris 2011 / 17:09
0
ATBILDĒT
Es gan negribēju iesaistīties šajā diskusijā, bet lai nu būtu.

Manuprāt, pēdējais komentārs, kā arī \"C\" komentārs, ir izteikti nejēdzīgi no demokrātiskas sabiedrības un normālas pilsoniskās sabiedrības viedokļa. Mēs visi darām savu darbu, visi uzskatām, ka rīkojamies pareizi, visi aizstāvam savu izvēļu pareizību. Bet līdz ar to pakļaujam savu rīcību kritikas iespējām no citu puses.

Kas noteikti nav pieļaujams, tie ir \"ad hominem\" uzbrukumi, kas skaŗ personas ārējo izskatu, privāto un ģimenes dzīvi, vai citus ar viņas publisko darbību nesaistītas lietas. Bet nekā tamlīdzīga es šeit neredzu.

Ko mēs šeit redzam?

Pirmkārt, asu kritiku par I. Bites kā ierēdnes darbību (es abstrahējos no jautājuma, vai un cik tā šoreiz ir pamatota). Ierēdnis un/vai valsts darbinieks ir publiska persona, kas turklāt saņem atalgojumu no valsts līdzekļiem, t.i., dzīvo no nodokļu maksātāju naudas. Normālā sabiedrībā pilsoņa interese par to, kā tērē viņa naudiņu, ir vairāk nekā leģitīma. Kad I. Bite bija ierēdne, tad viss nodokļu maksātāju kopums zināmā mērā bija viņas \"darba devēji\", un viņiem tādēļ ir pilnas tiesības izteikties par I. Bites, viņuprāt, neefektīvo darbu vai nevajadzīgo amatu.

Otrkārt, mēs redzam asu kritiku par I. Bites kā politiķes darbību. Politiķis ir vēl daudz publiskāka persona, nekā ierēdnis, un viņam ir jāpacieš daudz lielāka kritika pret sevi (palasiet attiecīgo ECT judikatūru). Šajā gadījumā tiek kritizēta vienas konkrētas politiskās partijas darbība. I. Bite ir šīs partijas biedre un no tās ievēlēta deputāte. Tā kā I. Bite nav izstājusies no partijas vai vismaz publiski iebildusi pret tās darbību, tad nav nepamatoti attiecināt partijas politiku uz pašu I. Biti personīgi.

Neviens ar varu nespieda I. Biti iet nedz ierēdniecībā, nedz politikā. Viņa tam par labu izdarīja pārdomātu un skaidru izvēli. Bet, izdarot šo izvēli, viņa arī apzināti pakļāva sevi attiecīgam un atbilstošam kritikas riskam, ar ko viņai bija jārēķinās. Un kritika var (un drīkst) būt arī ļoti asa.

Nu, lūk. Tā nu būtu tāda bezmaksas ievada lekcija demokrātijas un konstitucionālisma jautājumos.

P.S. Starp citu, frāzes \"cienīsim citu izvēli\", \"viņa izdarīja drosmīgu soli\" u.tml., ir muļķīgas, jo ne visas izvēles un ne visi drosmīgie soļi ir paši par sevi labi, tikumīgi un uzslavas cienīgi.
M.
7. Oktobris 2011 / 16:02
0
ATBILDĒT
Cienītie kolēģi, lūdzu cienīsim paši sevi un nenolaidīsimies līdz delfi.lv padibenēm. Bites kundze ir viena no mums, kura dara savu darbu, nebūt nav stulba vai neizglītota, viņas iesaistīšanās politikā drīzāk ir drosmīgs un pārdomāts solis. Ja nu dvēsele kādam prasa kaut kur žulti izgāzt, tad nu ejiet uz pieminētajiem delfiem, lūdzu.
juristus
7. Oktobris 2011 / 15:38
0
ATBILDĒT
Mana pieredze valsts pārvaldē liecina, ka tie milzīgie politikas plānošanas dokumentu kalni nevienam nav vajadzīgi, neviens viņus nelasa, izņemot pašus izstrādātājus. Biju vienā TM sanāksmē, pat tās ierēdņi neatcerējās, ko viņi šādā dokumentā bija sarakstījuši, bet centās cauri izbīdīt MK noteikumu projektu, kas bija pretrunā ar pašu iepriekš sarakstīto.
C
7. Oktobris 2011 / 14:47
0
ATBILDĒT
Šeit notiek JV lasītāju necienīga diskusija.

Aicinu nepazemot sevi un citus ar prastiem komentāriem. Cienīsim kolēģu izvēli!

Visiem jāatceras: pirms mest ar akmeni kādam citam, vispirms paskaties godīgi pats uz sevi spogulī.
LPSR deputāte
7. Oktobris 2011 / 14:30
0
ATBILDĒT
Jaunā deputāte, kura Saeimā nokļuvusi nejaušības pēc, sēžot Dr. Aploksnem uz astes, gan jau sēdēs klusi un klausīsies ko viņai saka jaunie draugi no Maskavas.
Temīda
7. Oktobris 2011 / 14:00
0
ATBILDĒT
\"šis parazītiskais pēcpadomju Latvijas ierēdņa tips mums ir ļoti labi zināms...\"



Tā vien prasās izdarīt dažus secinājumus pēc iepriekš citētā e-pasta!



1. Gandrīz visi šīs Nedēļas juristei veltītie indīgie un dikti subjektīvie komentāri acīmredzot nākuši no vienas un tās pašas iestādes, kuras saīsinātais nosaukums ir VK un kas atrodas Brīvības bulvārī.

2. Iespējams, tos rakstījis tikai viens vai divi autori, aizsedzoties ar dažādiem nikiem.

3. Komentāros paustā kritika ir bez konkrētiem argumentiem.

4. Naida kurinātāju vienīgais pārmetums I. Bitei ir \"ierēdnieciskais parazītisms\", kaut gan viņa jau kādu laiku nav ierēdne, bet komentāru autori joprojām acīmrredzot tādi ir!



Jautājums, kas likumsakarīgi rodas: kāpēc tik šausmīgs uztraukums ierēdņu rindās?

Varbūt īstais \"parazītiskais pēcpadomju Latvijas ierēdņa tips\" pieļauj iespēju, ka jaunā deputāte, pazīdama drēbi, var rosināt pmatotu publisku diskusiju par to, cik lietderīgi un efektīvi strādā Latvijas ierēdniecība?

No tā savukārt var izrietēt pamatotas strukturālas valsts pārvaldes reformas, kas var skart arī VK un kas sen jau nepieciešamas!
ess
7. Oktobris 2011 / 13:15
0
ATBILDĒT
Jā, šis parazītiskais pēcpadomju Latvijas ierēdņa tips mums ir ļoti labi zināms...
cits kolēģis
7. Oktobris 2011 / 12:31
0
ATBILDĒT
Parakstos zem katra vārda iepriekšējā komentārā.
VV
7. Oktobris 2011 / 11:35
0
ATBILDĒT
Viņas atbalstītāju komentāri ir spilgts viņas un viņai līdzīgo intelektuālo spēju apliecinājums. Tas ir tāds domāšanas veids, kurš spilgti izpaužas Valsts kancelejas bijušā Politikas koordinācijas (saukts arī par liekēžu) departamenta izstrādātajos tiesību aktos. Tie nevienam nav vajadzīgi, kropļo un uzpūš valsts pārvaldi, bojā un piesārņo tiesisko vidi Latvijā. No katra nelietderīgā ārvalstu komandējuma tika atvestas idejas, kuras nekavējoties bija jāievieš, lai attaisnotu savu parazītisko eksistenci.
Epigramma
6. Oktobris 2011 / 18:29
0
ATBILDĒT
Skauģi! Jūs tik zobus griežat,

Kaktā sēžot gudri spriežat,

Un par grūti dzīvi bļaujat,

Un uz citiem indi spļaujat.

Inga toties kaut ko dara:

Viņai tagad pieder vara.

Laba alga, laba nauda,

Prestižs, izpriecas un bauda.
Abrene
6. Oktobris 2011 / 15:51
0
ATBILDĒT
Drosmīgiem pieder pasaule, Inga!

Pirmkārt, esi pelnījusi uzslavu par uzdrošināšanos iet politikā.

Lielākā daļa no iepriekšējiem komentētājiem labi prot grauzt zīmuļus un pukstēt no savām iesildītajām vietiņām (VK u.c.), bet kaut ko darīt, lai uzlabotu valsts stāvokli, nevar un arī negrib sadūšoties.

Otrkārt, pat attāli Tevi pazīstot, zinu un ticu, ka valsts pamatus (iepriekš citētos Satversmes pantus) Tu noteikti nenodosi. Gluži otrādi - cienīsi un sargāsi.

Treškārt, ZRP ir jauns veidojums, kas pa politiku šobrīd grozās kā zilonis pa trauku veikalu. (Zatleram pašam, uzsākot prezidentūru, gāja gluži tāpat.) Bet tā nav Tava vaina, jo neesi partijas spicē. Taču nekas neliedz Tev tur nokļūt un censties situāciju labot!

Manī nezūd cerība, ka veselais saprāts uzvarēs un viss notiks uz labu.

Par Latviju!
cits kolēģis
6. Oktobris 2011 / 15:17
0
ATBILDĒT
Nezinu gan, cik viņa ir profesionāla ikdienas darbā (par to nevaru spriest, jo neesmu ilgstoši kopā strādājis), bet dažās sanāksmēs un konferencēs dzirdētais gan nebija īpaši profesionāls. Viņas priekšlikumi par tiesu varas uzlabošanu bija tādi pabaisi un visnotaļ dīvaini. Ceru, ka tie netiks bīdīti Saeimā ar \"Saskaņas centra\" atbalstu.
VV
6. Oktobris 2011 / 13:07
0
ATBILDĒT
Viņas tagadējais uzstādījums - nodrošināt iespēju ātrāk atlaist ierēdņus un ātrāk izskatīt lietas tiesā pilnībā saskan ar viņas draugiem no Saskaņas centra. Krievijā jau tas viss ir nodrošināts Valdimira Vladimiroviča vadībā.
Draugs
6. Oktobris 2011 / 13:02
0
ATBILDĒT
Kas te notiek? Pārvēršam šo forumu par Delfu tipa apliešanu ar dubļiem, kam nav absolūti nekāda sakara nedz ar akadēmisku un profesionālu jurisprudenci, nedz konkrēto cilvēku, par ko ir runa?



Inga ir viens no profesionālākajiem juristiem, ko pazīstu. Un viens no retajiem bijušajā VK, kas patiešām centās labi darīt savu darbu, nevis atsēdēt noteiktās stundas un nevienam netraucēt.
JF
6. Oktobris 2011 / 11:26
0
ATBILDĒT
Par to jau nav brīnums. Nez vai LPA absolventiem no kancelejas ir kāds labs vārds azotē
Vilis
6. Oktobris 2011 / 01:27
0
ATBILDĒT
Iet jau trešā diena, un neviens neko labu pagaidām nav uzrakstījis...
komentārs
5. Oktobris 2011 / 17:18
0
ATBILDĒT
Tā laikam ir vienīgā Zatlera iecerētā reforma - sadarbība ar Saskaņas centru, nekas vairāk nav dzirdēts. LV valsts pārvalde ir tik ideāla, ka prieks.
RĀDĪT VĒL KOMENTĀRUS / 5
visi numura raksti
Dina Gailīte, Jānis Pleps
Notikums
Konstitucionālās vērtības krīzes laikā  
Pagājušajā nedēļā, 29.–30. septembrī, Rīgā notika Satversmes tiesas un Venēcijas komisijas kopīgi organizēta konference "Konstitucionālās tiesas loma konstitucionālo vērtību aizsardzībā". Pasākums bija veltīts decembrī ...
8 komentāri
Agnese Priedīte
Intervija
Mīti un stereotipi par ārpustiesas parādu piedziņu
Atbilstoši senākiem plāniem jau šā gada sākumā vajadzēja stāties spēkā likumam, kurš reglamentētu ārpustiesas parāda piedziņas jautājumus. Vairāku gadu laikā šī iecere likuma spēku nav guvusi, taču likumprojekta formā idejas ...
5 komentāri
Ringolds Balodis
Skaidrojumi. Viedokļi
Labas pārvaldības princips Uzņēmumu reģistra darbā
Šajā “Jurista Vārda” numurā lasītāju vērtējumam tiek nodots kopskaitā jau četrdesmitais Uzņēmumu reģistra amatpersonas lēmums, kuru komentē pazīstami un autoritatīvi juristi praktiķi, kas vienlaikus ir arī tiesībzinātnieki. ...
19 komentāri
Evija Eglīte
Skaidrojumi. Viedokļi
Personas datu apstrādes tiesiskie aspekti
Pēdējā laikā Latvijas publiskajā telpā saistībā ar atsevišķiem personas datu apstrādes pārkāpumiem ir aktualizējusies diskusija par fiziskas personas datiem, to izmantošanu, pieejamību un nodošanas trešajām personām tiesiskumu. ...
3 komentāri
Aivars Paegle
Tiesību prakse
Uzņēmumu reģistra amatpersonu lēmumu atziņas ar ekspertu komentāriem
AUTORU KATALOGS