ŽURNĀLS Īsziņas

14. Februāris 2012 /Nr.7 (706)

Komerclikumam - 10 gadi
2 komentāri

Komerclikums stājās spēkā 2002. gada 1. janvārī, un šogad aprit tā pirmā desmitgade. Lai atzīmētu šo notikumu, Tieslietu ministrija 2012. gadā ir iecerējusi organizēt virkni pasākumu, kas veltīti Komerclikumam un aktuālajiem komerctiesību jautājumiem un kuros laipni aicināts iesaistīties ikviens interesents.

• Ekspertu diskusijas

Tieslietu ministrija sadarbībā ar žurnālu “Jurista Vārds” visa gada garumā rīkos dažādas ekspertu diskusijas par aktuālajiem komerctiesību jautājumiem.

• Komentāri Komerclikuma grozījumiem

Tieslietu ministrijas speciālisti līdz pat šā gada nogalei sniegs komentārus

par jaunākajiem grozījumiem Komerclikumā.

• Pētniecisko darbu konkurss

Sadarbībā ar žurnālu “Jurista Vārds” 2012. gada maijā Tieslietu ministrija rīkos studentu pētniecisko darbu konkursu. Informācija par konkursu būs pieejama žurnālā “Jurista Vārds” un Tieslietu ministrijas mājaslapā www.tm.gov.lv.

• Komerclikuma jubilejas konference

Tieslietu ministrija sadarbībā ar Latvijas Universitāti 2012. gada 20. un

21. septembrī organizēs starptautisku konferenci “Komerclikumam – 10 gadi”.  Konference notiks Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Sīkāka informācija par pasākumu pieejama Tieslietu ministrijas mājaslapā:

http://www.tm.gov.lv/lv/ministrija/imateriali/komerctiesibu-10-gadu-konference.html.

Referentu un atbalstītāju pieteikšanās līdz 2012. gada 15. martam,

nosūtot pieteikumu uz elektroniskā pasta adresi companylaw@tm.gov.lv.

• Grāmatas atvēršanas svētki

Tieslietu ministrija sadarbībā ar VSIA “Latvijas Vēstnesis” 2012. gada nogalē iecerējusi izdot Komerclikuma desmitgadei veltītu grāmatu.

komentāri (2)
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
DgOQsXYSsfVwGWG
13. Marts 2012 / 04:53
0
ATBILDĒT
Man jau patiktos, ja šāda ne-konference tiktu nnoagroizēta Latvijas sistēmbibliotekāriem un IT speciālistiem. Domāju, tas būtu interesanti un noderīgi! Jo bieži vien ir tā, ka bibliotekārs labprāt darītu daudz vairāk un ieviestu savā bibliotēkā dažādas novitātes IT jomā, bet pietrūkst zināšanu vai informācijas. Dažreiz pat ir tā, ka nav kam pajautāt padomu. Šī ne-konference būtu risinājums.
yIAeRYhlBxTr
11. Marts 2012 / 03:35
0
ATBILDĒT
Jau kādu laiku atpakaļ psakatījos kulturkarte.lv. Ideja skaista un jauka, esmu par.Tikai raugoties no lietotāja viedokļa, kautkas tur īsti nav, nedaudz pietrūkts atraktivitātes un ergonomiskukma un darbības notiek taustoties (nav intuitīvi ātri un ērti uztverams, kas,kur,ko un kā). Vienlaicīgi šķiet pārāk tukšs un neaktīvs, radot aizgājušas tehnoloģijas iespaidu.Vai nebūtu krietni jaudīgāks šis pasākums, ja varētu pievienot tuvāko kultūras pasākumu atrašanās vietas u.c infromāciju?Kaultūras pasākumi varētu būt arī lielisks piemērs GoeoRSS izmantošanā, vienkārš, ērts un efektīvs veids kā ātri un precīzi informēt par kultūras pasākumiem un to norises vietām un tam visam klāt jaunas un progresīvas tehnoloģijas elpa ;)
visi numura raksti
Jautrīte Briede, Edvīns Danovskis
Skaidrojumi. Viedokļi
Publisko tiesību subjektu civiltiesiskais statuss
Šogad aprit 10 gadi, kopš pieņemts Valsts pārvaldes iekārtas likums (turpmāk arī – VPIL). Šis likums skaidri nosaka valsts pārvaldes institucionālo sistēmu un darbības pamatprincipus kā publisko, tā privāto tiesību jomā. Par ...
16 komentāri
Inga Melnace
Skaidrojumi. Viedokļi
Top apjomīgi grozījumi Kriminālprocesa likuma C daļā
Pašlaik starptautiskā sadarbība krimināllietās Eiropas Savienībā ir viena no tām jomām, kas attīstās visstraujāk. Laikā no 2005. gada līdz 2010. gadam ir pieņemti septiņi pamatlēmumi (sk. tabulu Nr. 1), kas viennozīmīgi ietekmē ...
Tiesību prakse
Salīdzināmo personu loks amatpersonu skaita samazināšanas un amata likvidēšanas gadījumos
Gadījumā, ja ministrijas strukturālās izmaiņas ietver ne tikai amatpersonu atbrīvošanu, samazinot to skaitu pa atbildības līmeņiem un darbības jomām, bet arī ministrijas funkciju pārdali pa struktūrvienībām, lai piemērotu likuma ...
17 komentāri
Vida Kravcova
Nedēļas jurists
Vida Kravcova
Emīls Paupe
Eiropas telpā
Tiesības uz taisnīgu tiesu ES Komisijas konkurences pārkāpumu procedūrā (II)
Šajā rakstā autors turpina analizēt (sk.: Tiesības uz taisnīgu tiesu ES Komisijas konkurences pārkāpumu procedūrā. Jurista Vārds, Nr. 41(688), 11.10.2011.), vai Eiropas Savienības Komisijas konkurences pārkāpumu procedūrā, kurā tiek ...
AUTORU KATALOGS