ŽURNĀLS Īsziņas

10. Decembris 2013 /Nr.50 (801)

Darbam sabiedriskajā komisijā izvirza bijušo tiesnesi
13 komentāri

Saeimas prezidijs 2. decembrī nolēma virzīt bijušo Rīgas apgabaltiesas tiesnesi Ināru Šteinerti darbam 21.

komentāri (13)
13 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
dr.iur.
12. Decembris 2013 / 12:21
0
ATBILDĒT
1. tai komisijai ir mazas sakars ar sabiedriskumu, sabiedrību vai sabiedrības viedokli. komisijas kandiātus izvēlas valdība no tikai valdībai zināmiem cilvēkiem. grūti iedomāties, ka šajā komisijā uzaicinātu līdzdarboties kādu cilvēku, kura uzskati kardināli atšķiras no valdības vadītāja uzskatiem un kurš kādreiz atklāti ir kritizējis valdības politiku. 2. pie tiesu varas piedrošiem vai agrāk piederējušiem tādā farsā vajadzētu izvairīties piedalīties kaut vai tāpēc, lai nemestu ēnu uz tiesu varu.
zin ko
12. Decembris 2013 / 10:39
0
ATBILDĒT
Nu sv.Baraks te ieskrējies ne pa jokam. Ja rīkosimies pēc viņa cirvjveidīgās interpretācijas,tad pirmās instances tiesnesis,kura nolēmumi apgabalā un augstākajā tiesā atcelti n-reizes, pats ir atceļams no amata nekavējoties. Tikai sv.Barakam zināms,ko drīkst ielasīt jēdzienā \"n\".Man jau šķiet,ka viņš tur gribētu likt \"1\".
Magone
11. Decembris 2013 / 15:58
0
ATBILDĒT
Nekādi mani ētikas priekšstati neatšķiras, tikai uzskatu, ka cilvēks nav \"jānomētā ar akmeņiem un jāizslēdz no sabiedrības\", ja viņš vienreiz kļūdījies, bet visu pārējo laiku sevi ir pozitīvi parādījis.

Man kā pīlei ūdens kā Jūs uztverat manus komentārus. Vieglākai uztverei mēdzu pievienot smaidiņus, bet laikam nelīdz arī tas.

Ar šo es, kungi, atvados no šīs diskusijas, paliksim katrs pie sava viedokļa.
Baraks Osama
11. Decembris 2013 / 14:27
0
ATBILDĒT
Nu, ja izrādās, ka visi iespējamie kandidāti ir sašmulējušies tādā pašā vai nopietnākā līmenī, vai vismaz to vai citu \"pieļaujamo līmeni\" pārsniedzošā daudzumā (kam gan es īsti negribu ticēt), tad atliek tikai viens - šādu godu neizrādīt nevienam no viņiem. Citādi iznāk kā tajā parunā - ja ŠIS tiek atzīts par labāko un uzticamāko kandidātu, tad bail iedomāties, kādi ir visi pārējie. Nevienā akmenī, šķiet, nav iecirsts arī, ka šādā komisijā būtu obligāti jādarbojas kādam bijušajam vai esošajam tiesnesim.
Anonīms lietotājs
11. Decembris 2013 / 13:59
0
ATBILDĒT
Es secinu, ka Jūsu novērtējums, kas ir objektīva tiesa bez aizspriedumiem, kā tiesnesim jāuzvedas tiesā un ārpus tiesas utml. atšķiras no mūsu likumiem, tiesnešu ētikas kodeksa un ECT novērtējumiem.



Bezmaksas padoms: Jūsu iepriekšējais komentārs par ticību galīgi pārsvītro visu, ko Jūs teicāt vēlāk. Piedodiet, bet es nevaru uztvert Jūsu teikto nopietni.
Magone
11. Decembris 2013 / 13:50
0
ATBILDĒT
Un kuri tie būtu? Nosauciet!

(pārbaudīšu savā ķēķa elektroniskajā versijā un arī savā melnajā sarakstā:))).
Baraks Osama
11. Decembris 2013 / 13:45
0
ATBILDĒT
Nu, man atliek tikai secināt, ka acīmredzot es tiesneša reputācijai izvirzu augstākus standartus nekā daudzi citi. Fakts paliek fakts: ECT spriedums, kurā konstatēti tiesneša pārkāpumi tik būtiskā krimināltiesību elementā kā nevainīguma prezumpcijas princips, ir liels, melns traips jebkura profesionāļa biogrāfijā. Nezinu, vai personas ar šādiem traipiem ir pelnījušas goda nosaukumus un deleģēšanu darbībai valstiskas nozīmes ad hoc grupās. Tāds gods būtu rezervējams nevainojamākajiem no nevainojamākajiem.
šoreiz
11. Decembris 2013 / 12:59
0
ATBILDĒT
Magonei taisnība.
Magone
11. Decembris 2013 / 12:43
0
ATBILDĒT
Es nesaskatu sakarību starp to, ka tiesnesis ir kādā procesā izteicies vairāk kā drīkstēja un viņa neatkarību un godaprātu. Ja tiesnese būtu paņēmusi kukuli un tas tiktu fiksēts, tad būtu pamats runāt par neatkarības un godaprāta trūkumu. Nezinu nevienu citu tiesnesi, kuram būtu tik laba slava.

Redzams, ka Jūsu acīs vārds \"slava\" un \"gods\" ir ar tukšu nozīmi, jo visu izšķir tikai pierādītas vai nepierādītas lietas.
Anonīms lietotājs
11. Decembris 2013 / 12:10
0
ATBILDĒT
Tiesu varas uztvere bijušajās padomju valstīs ir vairāk vai mazāk līdzīga. Runājot ar ne-juristiem, rodas iespaids, ka viņi uztver tiesu varu Latvijā aptuveni šādi: http://www.youtube.com/watch?v=uJ_uGsW4PwQ
Anonīms lietotājs
11. Decembris 2013 / 12:03
0
ATBILDĒT
Baraks Osama pamatoti norāda, ka attiecīgā rīcība oficiāli tika konstatēta. Ja es ticu dievam, tikai un vienīgi mana ticība, kad tiek taisīts notiesājošs spriedums, nelīdz, jo juristi nenodarbojas ar ticības jautājumiem. Apstāklis, ka cilvēks ir sapratis savas kļūdas un tā vairs nedarīs, ir ņemams vērā, tikai nezinu, vai tādā profesijā kā tiesnesis, kur reputācijai sabiedrības acīs arī ir ļoti liela nozīme, tas ir risinājums. Piemēram, tas, ka Jūs joprojām to atceraties grāmatu, kaut gan nebija iespējams visus notikumus pierādīt, liecina, ka sekas nav pārgājušas, uzticības vairs nav.
Magone
10. Decembris 2013 / 19:17
0
ATBILDĒT
Man tomēr liekas, ka šīs komisijas darbā liela nozīme ir komisijas locekļu godaprātam un neatkarībai. Šī tiesnese tiek uzskatīta par tieši tādu cilvēku un man nav pamata to apšaubīt. Jā, kļūdījās cilvēks, toreiz mums nebija tādas tiesu prakses un pieredzes. Domāju, ka tiesnese ir secinājumus veikusi un otrreiz uz šāda grābekļa neuzkāptu.

Katru reizi, kad kādam tiesnesim iedod goda tiesneša nosaukumu, es ieskatos savā \"Tiesāšanās kā ķēķis\" elektroniskajā versijā, vai tur ir šā tiesneša uzvārds. Ja ir, tad nošausminos. Saprotu, ka šāda grāmata nav nekāds pierādījums, bet es ar visu savu pārliecību ticu, ka tajā rakstītais ir patiesība. Man tad ir kauns šo goda tiesnešu vietā par šādas atzinības pieņemšanu. Šīs tiesneses vārds ķēķī nav minēts, tātad viss kārtībā.
Baraks Osama
10. Decembris 2013 / 17:06
0
ATBILDĒT
Nu nezinu gan... Man tomēr, dzirdot šās tiesneses vārdu, pirmās asociācijas vienmēr būs ar Latvijas zaudējumu vienā no zināmākajām mūsu lietām ECT pret Laventu. Tieši viņas neētiskā izrunāšanās un mājieni presē par tiesvedības gaitu bija viens no Latvijas pārkāpumiem, kas noveda pie nelabvēlīga sprieduma. Atšķirībā no dažādām baumām par ķēķiem un korumpantiem, šis incidents ir oficiāli konstatēts ECT spriedumā. Mazliet pārsteidz, ka šādu kauna traipu piedzīvojušai personai piešķir goda tiesneša nosaukumu un aicina darbam šāda līmeņa komisijās kā \"uzticamu\" un \"respektētu\" cilvēku.
visi numura raksti
Aldis Saulietis, Guntars Kokorevičs
Skaidrojumi. Viedokļi
Obligāciju ekonomiskā un juridiskā daba
Attīstoties tirgus ekonomikai, aizvien biežāk uzņēmumi, lai iegūtu apgrozāmos līdzekļus, izvēlas tādu līdzekļu iegūšanas veidu kā obligāciju emisija. Pēdējā laikā plašsaziņas līdzekļos tiek atspoguļota informācija par ...
1 komentāri
Gaidis Bērziņš
Skaidrojumi. Viedokļi
Galvojums kā akcesoriska jeb papildu (blakus) saistība parādnieka fiziskās personas maksātnespējas procesā
2011. gada 27. aprīļa Latvijas Republikas Augstākās tiesas Senāta Civillietu departamenta spriedumā lietā Nr. SKC – 86/20111 (turpmāk tekstā – Spriedums) tika norādīts uz iespējamiem izņēmumiem no galvojuma akcesoritātes ...
36 komentāri
Ilze Dubava
Notikums
"Jurista Vārda" 800. numura atvēršanas svētki  
Mārtiņš Drēģeris
Skaidrojumi. Viedokļi
Dažas praktiskas piezīmes par Satversmes 49. pantu
Raksta autors turpina aplūkot Latvijas Republikas Satversmes 49. panta juridisko dabu, lietošanas praktisko mehānismu, formu un tiesiskās sekas (skat. arī autora iepriekšējo publikāciju: Drēģeris M. Dažas praktiskas piezīmes par ...
2 komentāri
Tiesībsarga birojs
Tiesību politika
Maldīgs priekšstats par nepilsoņu cilvēktiesību ievērošanu Latvijā
Aktīvi iesaistoties cilvēktiesību problēmu diskusijās starptautiskā mērogā, tiesībsargs Juris Jansons novērojis, ka atsevišķu nevalstisko organizāciju darbības rezultātā starptautiskajām organizācijām ir radīts neprecīzs ...
1 komentāri
AUTORU KATALOGS