ŽURNĀLS Īsziņas

8. Marts 2016 /Nr.10 (913)

Paplašinās Valsts kontroles pilnvaras
1 komentāri

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija 2. martā konceptuāli atbalstīja izskatīšanai Saeimā pirmajā lasījumā izmaiņas likumos, kas paredz tiesības Valsts kontrolei veikt zaudējumu piedziņu no atbildīgajām personām par revīzijās konstatētajām nelikumībām.

komentāri (1)
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
sm.
8. Marts 2016 / 00:56
0
ATBILDĒT
Paldies E.Pastaram par šiem grozījumiem! Diezgan nozīmīgi!

Diemžēl, pasakot, ka varēs piedzīt tikai par nelikumīgu, bet ne nelietderīgu rīcību, faktiski atļaujam nelietderīgi rīkoties ar publisko finansējumu. Nekas par to nebūs, Valsts kontrole nesodīs!

Mums pašvaldībā bija interesanta lieta. Domes pozīcija pašvaldības budžetam nodarīja gandrīz 50 tūkstošus eiro zaudējumus, kas tika samaksāti kā kompensācija nepamatoti atlaistam darbiniekam. Joprojām tā pati pozīcija valda domē, un neviens (arī VARAM, kas būtu tiesīga pēc likuma) pat negrasās regresa kārtībā vērties pret attiecīgajiem deputātiem. Protams, būtu jāpierāda rupja neuzmanība, bet neviens par necenšas.

Valsts kontrolei kā Satversmē noteiktam neatkarīgam orgānam būtu jābūt primārajam publiskā finansējuma likumīgas un lietderīgas izmantošanas uzraugam.
visi numura raksti
Dace Šulmane
Intervija
Tiesu izpildītāji ir daļa no ekonomiskās attīstības ķēdes
Starptautiskā tiesu izpildītāju savienība (l"Union internationale des huissiers de justice) jeb UIHJ ir viena no pasaulē pirmajām lielākajām un arī aktīvākajām juristu organizācijām mūsdienās. Tās prezidente Fransuāza Andrio ...
2 komentāri
Uldis Krastiņš
Skaidrojumi. Viedokļi
Tiesiskās paļāvības princips krimināltiesībās
Noklausoties Eiropas Savienības Tiesas tiesneša Egila Levita referātu "Tiesiskās drošības un tiesiskās paļāvības principi attiecībā uz likumdevēju Eiropas Savienības tiesībās" zinātniskajā konferencē "Valsts konsekvences ...
8 komentāri
Rūdolfs Lūsis
Skaidrojumi. Viedokļi
Tiešs nodoms Krimināllikumā un OECD konvencijā
Raksta mērķis ir analizēt Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (turpmāk – OECD) Kukuļošanas apkarošanas starptautiskajos biznesa darījumos darba grupas (turpmāk – WGB) Latvijas 2. fāzes novērtējuma ietvaros ...
1 komentāri
Konkurences padome
Tiesību politika
Konkurences aizsardzība Latvijā – fakti un secinājumi par 2015. gadu

Konkurences padome (KP) ir apkopojusi 2015. gada darba rezultātus un būtiskākos secinājumus par konkurenci un konkurences uzraudzību Latvijā.

Edijs Brants
Jurista vizītkarte
Edijs Brants
AUTORU KATALOGS