JAUNUMI

12. Aprīlis 2024 / 15:20

Latvija tiks pārstāvēta ANO Noziedzības novēršanas un krimināltiesību komisijā

Šonedēļ Latvija apstiprināta ANO Noziedzības novēršanas un krimināltiesību komisijas (CCPCJ) biedra amatā no 2025. līdz 2027. gadam. Tieslietu ministrija virzīja Latvijas dalību CCPCJ un turpinās darbu CCPCJ sesijās, nodrošinot nacionālo un starptautisko interešu pārstāvniecību un aizsardzību.

Latvija, iesaistoties CCPCJ, stiprinās dalībvalstu tiesību sistēmu, spēju atklāt, novērst un apkarot visu veidu organizēto noziedzību, nodrošinot vienlīdzīgas iespējas uz tiesiskumu, kā arī veidojot efektīvas, atbildīgas un iekļaujošas tiesībaizsardzības institūcijas visos līmeņos. Komisijā ir 40 dalībvalstis, biedru pilnvaru termiņš ir trīs gadi.

Latvijas kļūšana par biedru CCPCJ arī ļaus turpināt pakāpeniski izolēt Baltkrieviju un Krieviju no starptautisko organizāciju procesu norises.

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere norāda: “Latvijas dalība CCPCJ dod iespēju stiprināt kontaktus ar valstīm no citiem reģioniem, kā arī balsot par CCPCJ kompetencē esošiem jautājumiem, piemēram, cīnoties pret narkotiku apriti, cilvēku tirdzniecību, uzlabojot noziedzības novēršanu, nepilngadīgo noziedzības problemātiku. Kā arī, pildot savu apņemšanos, Latvija turpina strādāt pie agresorvalstu Krievijas un Baltkrievijas starptautiskās izolācijas visos iespējamos veidos. Valstis, kas atbalsta un īsteno nežēlīgus kara noziegumus Ukrainā, nav tiesīgas sniegt savu viedokli par starptautisko, likumos balstīto kārtību, noziedzības novēršanu vai krimināltiesībām. Latvija CCPCJ komisijā ar savu līderības piemēru iestāsies par tiesiskuma un demokrātijas vērtībām laikā, kad tās ir īpaši apdraudētas.”

Šonedēļ CCPCJ sanāksmē ne tikai Latvija, bet arī Albānija tika apstiprinātas CCPCJ biedru statusā no nākamā gada. Norādāms, ka līdz ar to Baltkrievija no nākamā gada zaudēja mandātu ieņemt biedra amatu CCPCJ.

Norādāms, ka šī gada martā pēc Latvijas iniciatīvas arī citā ANO organizācijā – Starptautisko Privāttiesību unifikācijas institūtā (UNIDROIT) Finanšu komitejai tika apstiprināts jauns sastāvs, pieņemot lēmumu par Krievijas Federācijas izslēgšanu no atkārtotas iecelšanas Finanšu komitejas locekļa amatā.

komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
jaunumi
29. Aprīlis / 14:33
Finanšu izlūkošanas dienests publisko 2023. gada darbības pārskatu
29. Aprīlis / 14:23
Ar svētku pasākumu administratīvā tiesa atzīmē savu divdesmitgadi
29. Aprīlis / 14:04
Valsts svētku noskaņā – grāmata "Gunārs Astra. Pēdējais Vārds"
29. Aprīlis / 10:05
Noskaidroti Tiesībsarga tiesas procesa izspēles cilvēktiesībās 2024 uzvarētāji
29. Aprīlis / 09:18
Tiesai no jauna jāskata krimināllieta daļā par transportlīdzekļa vadīšanu narkotisko vielu ietekmē
AUTORU KATALOGS