ŽURNĀLS Īsziņas

10. Februāris 2009 /Nr.6 (549)

Normatīvo aktu tekstu standarts
9 komentāri

Ministru kabinets pieņēmis normatīvo aktu projektu sagatavošanas noteikumus, tādējādi paredzot svarīgākās juridiskās tehnikas prasības, kuras tiešās pārvaldes iestādes, atvasinātas publiskas personas un pastarpinātās pārvaldes iestādes ievēro, sagatavojot normatīvos aktus.

komentāri (9)
9 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
no MK
11. Februāris 2009 / 11:21
0
ATBILDĒT
Mīļie juristi, pirmkārt, ko jums līdz projekta dati, ja projekts jau ir pieņemts un ieguvis noteikumu statusu??



Otrkārt, jūs taču zināt, ka, noteikumus pieņemot, to numurs elektroniski nav pieejams līdz ar pieņemto projektu un tā anotāciju (tādēļ skaidrs, ka faktiski ir jāgaida oficiālā publikācija, ja jūs interesē tieši pilnīgi rekvizīti, nevis akta saturs. Jums taču arī vajadzētu zināt, ka no akta pieņemšanas līdz publicēšanai LV normālā kārtībā paiet vairāk laika par nedēļu).

Armands
11. Februāris 2009 / 09:08
0
ATBILDĒT
Pēc pieredzes jāsaka, ka MK mājas lapā informācijas meklētājs ir diezgan slikts.
Praktizējošais jurists
11. Februāris 2009 / 08:57
0
ATBILDĒT
Tas viss ir saprotams, ko Jūs sakāt. BET, ir jāatceras, ka ir cilvēki, kuriem darba ir daudz vairāk nekā laika, līdz ar to, pārskatot rakstu, es gribētu visu informāciju iegūt tieši šeit, nevis zaudējot vēl 5-10 minūtes, izmantot "visiem zināmas meklēšanas iespējas".
Nu un
10. Februāris 2009 / 22:10
0
ATBILDĒT
.. ka vēl nav publicēti LV?? Visi projekti un pieņemtie noteikumi ir MK mājaslapā. Jā, protams, tā vēl nav uzskatamāma par oficiālo versiju, tomēr, ja interesē saturs, tad nu to tur patiesi var atrast.
7
10. Februāris 2009 / 20:51
0
ATBILDĒT
Kas var būt labāks par normatīvo aktu, kura 4.punktā jau ierakstīts, ka normas vispār jau var arī nepiemērot, ja nu īsti nesanāk .....
Mārtiņš
10. Februāris 2009 / 20:14
0
ATBILDĒT
Tie noteikumi vēl nav publicēti Latvijas Vēstnesī
Ivis
10. Februāris 2009 / 18:17
0
ATBILDĒT
Apmēram 95% gadījumu tajhā "Informācijas" rubrikā ir runa par iepriekšējā nedēļā pieņemtiem aktiem, tādēļ vienkārši mk.gov.lv jāpaskatās pie attiecīgajām MK sēdēm tie projekti un anotācijas.



Piekrītu iepriekšējam komentāram! Piemēram, man svarīgākais ir vispār zināt un nepalaist garām, ka kaut kas jauns ir pieņemts, bet, kā to atrst - nu, sorry, tas jau ir zināšanu un tehnikas jautajums.
Jocīgais
10. Februāris 2009 / 18:13
0
ATBILDĒT
Ja Roko vēl nezina, kur un kā pieejami MK pieņemtie noteikumi, arī projekti u.c. informācija, tad ir diezgan pamatīgas bažas, vai kolēģim vispār būtu jāķeras pie NA lasīšanas, nemaz nerunājot par rakstīšanu... Turklāt var taču pēc nosaukuma atrast, starp citu...



p.s. Piedodiet, ja tonis par skarbu, bet goda vārds nesaprotu, caur kādām skolām ir gājuši šie mani kolēģi, kuri nezina elementāras lietas.
Roko
10. Februāris 2009 / 11:06
0
ATBILDĒT
Lūdzu, nākamreiz ievietojiet publikācijā vismaz minimālus NA rekvizītus (datums, NA projekta numurs) vai tiešo atsauci uz NA projekta atrašanas vietu.

visi numura raksti
Mārtiņš Dambergs, Valdis Liepiņš
Intervija
Vēlēšanu sistēmas evolūcija,
nevis revolūcija
Latvijas parlamentārismam jau kopš tā aizsākumiem vienmēr aktuāls ir bijis jautājums par parlamenta darba kvalitātes uzlabošanu un vēlētāju iespējām kontrolēt savu priekšstāvju darbu. Dažos pēdējos gados šīs diskusijas ...
2 komentāri
Diāna Hamkova
Skaidrojumi. Viedokļi
"Būt vai nebūt" goda un cieņas krimināltiesiskai aizsardzībai
9 komentāri
Inga Papāne
Skaidrojumi. Viedokļi
Latvijas tiesu prakse vecāku īstenotas bērnu pārrobežu nolaupīšanas lietās
2 komentāri
Dana Rone
Skaidrojumi. Viedokļi
Jurista profesijas reforma
Rakstā skarts jautājums par jurista profesijas reformu dažādās valstīs, vienlaikus aplūkojot jurista profesijas stāvokli Latvijā.
5 komentāri
Sintija Stipre
Tiesību prakse
Latvijas karogs un tā zaimošana
Rakstā analizēti tiesu spriedumi, kuros skarta jēdzienu “Latvijas valsts karogs” un “Latvijas valsts karoga zaimošana” intepretācija.
4 komentāri
AUTORU KATALOGS