ŽURNĀLS Īsziņas

27. Maijs 2008 /Nr.20 (525)

Kas būs Uzņēmumu reģistra vadītājs
13 komentāri

Aizvadītajā nedēļā Tieslietu ministrija informēja, ka Uzņēmumu reģistra (UR) vadītāja amata konkursa otro kārtu izturējis zvērināts advokāts un Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes asociētais profesors Ringolds Balodis.

komentāri (13)
13 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Shadow
2. Jūnijs 2008 / 17:51
0
ATBILDĒT
Izsaku līdzjūtību UR un mūsu valstij kā tādai. Vienošanās izsaka visu un tad vēl TM nekaunējas teikt, ka ir vērtēti kaut kādi kritēriji. Sviests ne kritēriji!
Rampa
2. Jūnijs 2008 / 12:15
0
ATBILDĒT
Politiķis (TP) uzvar konkursā speciālistu.

Loģiski - viss saskaņā ar Aristoteli.

Lobsang Tenzin Chedrup
29. Maijs 2008 / 11:14
0
ATBILDĒT
Jā, pēdējais teikums tik tiešām ir vietā!
T
28. Maijs 2008 / 19:38
0
ATBILDĒT
ha, ha! Te daži velk uz to, ka tādi tituli kā Dr. iur. prof. ir tikai izkārtne bez seguma, - vai pareizi sapratu? Protams, tā nav arī garantija, bet vai patiesi tas viss ir tik maznozīmīgs? Tad jau mums tā Universitāte būtu jāklapē ciet!
R. Balboa
28. Maijs 2008 / 16:19
0
ATBILDĒT
Labi, labi, skaidrs.

Varbūt kāds cits, zinošāks cilvēks varēs beidzot īsi, skaidri un bez logorejas (t.i., neko nenozīmējošu vārdu plūdiem) pateikt kurās jomās R.B. ir kompetents?

Tas taču ir tik vienkārši.
es
28. Maijs 2008 / 14:19
0
ATBILDĒT
p.s. Es patiesi negribētu tagad izplūst diskusijās par sev svešu cilvēku kompetenci, bet man diezgan pamatīgi derdzas tas, ka cilvēkus noraksta, pirms vēl viņi vispār tikuši tai lietai klāt - un pie mums tā ir visās dzīves jomās! Vienalga - lai tas ir R.B. vai H.J., vai A.p - lai parāda, ko var, un, ja neko nevar, tad taisām traci un meklējam spējīgāku.
es
28. Maijs 2008 / 14:15
0
ATBILDĒT
Redz, es arī to loģiku esmu pat pastudējis, un tādēļ ir pilnīgi skaidrs, ka, uzdodot savu jautājumu šādā formā un šajā kontekstā, Tu sagaidi tikai vienu atbildi: R.B. nav kompetents nevienā jomā! Līdz ar to es arī neiesaistījos šajā provokācijā:)) un nesaucu jomas, bet sniedzu atbildi pēc būtības.
R. Balboa
28. Maijs 2008 / 12:58
0
ATBILDĒT
Atkārtoju savu jautājumu: "Konkrēti kurā(s) jomā(s) R.B. ir kompetents?”

Ja iepriekšējais komentētājs atsauks atmiņā savu vidusskolas gadu loģikas nodarbības, tad viņš vai viņa noteikti sapratīs, ka uz jautājumu "Kādās jomās X ir kompetents?" vienīgā loģiskā atbildes shēma ir : "A jomā, B jomā, C jomā, utt."
joprojām es
28. Maijs 2008 / 12:22
0
ATBILDĒT
Cik man ar viņu ir bijusi darīšana pēdējos deviņus gadus (tikai profesionālajā līmenī, jo personīgi nekontaktējam), nevaru sūdzēties par R. Baloža kompetenci. Un savus spriedumus balstu tikai uz personīgo pieredzi, nevis noklausos, ko citi runā, un runāju tiem līdzi.

Ja doma velk uz to, ka viņš nav gluži spēcīgs UR kompetences jautājumos, tad atbilde ir viena: parevidējam, kuros amtos un cik daudziem (sākot ar likumdevēju un izpildvaru) ir atbilstošā kompetence, bet - vai tādēļ viņi visi ir nulles??
R. Balboa
28. Maijs 2008 / 11:04
0
ATBILDĒT
Konkrēti kurā(s) jomā(s) R.B. ir kompetents?
es
27. Maijs 2008 / 21:18
0
ATBILDĒT
R. Balodim nav ne vainas!!! Jā, varbūt viņam piemīt savs savdabīgs stils, bet tas ir daudzkārt labāk, nekā tad, ja cilvēks ir 10 nekompetents kā speciālists; 2) nūģis kā personības izpausme. Varu apgalvot, ka R.B. nepiemīt ne viens, ne otrs - un katram jāļauj sevi parādīt - tad arī spriedīsim par viņu darbiem.
Lobsang Tenzin Chedrup
27. Maijs 2008 / 02:30
0
ATBILDĒT
Nav ko raudāt: katra tauta dabū sev tādus ierēdņus, kādus tā ir pelnījusi.
Sviests kaut kaads
27. Maijs 2008 / 02:27
0
ATBILDĒT
Izsaku dziļu un patiesu līdzjūtību Uzņēmumu Reģistram kā iestādei, tā darbiniekiem, kā arī Latvijas valsts pārvaldes sistēmai kopumā.

Vārdu sakot, Latvijas valsts bananizācijas process iet uz priekšu lieliem soļiem...
visi numura raksti
Rūta Rācene-Bērtule
Skaidrojumi. Viedokļi
Juridiskām personām piemērojamie piespiedu ietekmēšanas līdzekļi
Katrīna Kaktiņa
Skaidrojumi. Viedokļi
Ārvalstu vēstniecību imunitāte pret civiltiesisko jurisdikciju
Ilze Ciematniece
Skaidrojumi. Viedokļi
Laulāto mantisko attiecību regulējums Latvijā
Apmēram pirms piecpadsmit gadiem, atjaunojot 1937. gada Civillikumu, notika tā gramatiska pielāgošana mūsdienu situācijai, neizvērtējot šo tiesību normu saturu vēsturiskā aspektā, kas ir radījis vairākas tiesību normu ...
2 komentāri
Kristīne Krasovska, Edgars Ābols
Akadēmiskā dzīve
Labāko pieciniekā starptautiskajā tiesu izspēlē
No 2. līdz 5. maijam Polijā, Poznaņā, jau četrpadsmito reizi norisinājās ikgadējās Centrāleiropas un Austrum­eiropas tiesas procesa izspēles sacensības (Central and Eastern European Moot Court Competition 2008) Eiropas ...
Tiesību prakse
Par Kriminālprocesa likuma prasībām cietušā pārstāvības pilnvarojuma formai un saturam
Kriminālprocesa likums neizvirza īpašas prasības pārstāvības pilnvarojuma formai un saturam. Vispārīga norāde par pilnvarojuma saturu ir Kriminālprocesa likuma 107.pantā – ja cietušais savas tiesības īsteno ar pārstāvju ...
AUTORU KATALOGS