ŽURNĀLS Notikums

12. Maijs 2009 /Nr.19 (562)

Tiesneši saņem valsts augstākos apbalvojumus
Jau marta izskaņā sakarā ar gaidāmo Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadienu Ordeņu kapituls lēma par valsts augstāko apbalvojumu piešķiršanu vairākām personām, to skaitā diviem Latvijas Republikas Augstākās tiesas tiesnešiem – Kalvim Torgānam(attēlā) un Gunāram Aigaram, kuriem to pasniedza Valsts prezidents Valdis Zatlers.
Nora Krevņeva, A.F.I.

Kā ziņo Augstākā tiesa, kura vienlaikus ir apbalvojumu piešķiršanas iniciatore, tiesa ir gandarīta par valsts atzinību tiesnešu darbam. Atjaunotajā Latvijas Republikā augstākie valsts apbalvojumi tiesnešiem nav dāsni dāvāti. Līdz šim Triju zvaigžņu ordeņus bija saņēmuši tikai trīs Augstākās tiesas senatori – Andris Guļāns, Rolands Krauze un Roberts Guntis Namatēvs.

VĒL PAR ŠO TĒMU
komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
visi numura raksti
Magda Papēde
Skaidrojumi. Viedokļi
Autortiesības interneta vidē: "YouTube" videoklipu piemērs
Pēdējā laikā Latvijas publiskajā telpā ir izskanējuši dažādi viedokļi par "YouTube" videoklipu pārpublicēšanu vietējās interneta mājaslapās – cik tas ir legāli un vai un kam par to būtu jāmaksā.1 Jāatzīst, ka situācija nav ...
9 komentāri
Sigita Kravale
Skaidrojumi. Viedokļi
Kapitālsabiedrības valdes loceklis nav darbinieks
2009. gada 10. marta žurnālā "Jurista Vārds" publicēts Vitas Libertes viedoklis par tiesiskajām attiecībām starp kapitālsabiedrību un valdes locekli un strādājošu grūtnieču aizsardzību.1 Gan minētajā publikācijā izteiktais ...
10 komentāri
Ieva Čudina
Skaidrojumi. Viedokļi
Tiesības apstrīdēt bērna izcelšanos
Bērna izcelšanās noteikšana ir viens no sarežģītākajiem un nozīmīgākajiem, bet tajā pašā laikā arī strīdīgākajiem jautājumiem ģimenes tiesībās un ir nozīmīgs posms bērna interešu aizsardzība.
2 komentāri
Dina Gailīte
Notikums
Kas šogad svarīgs advokatūrai
4 komentāri
Latvijas Zvērinātu advokātu padome
Notikums
Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētāja Jāņa Grīnberga ziņojums kopsapulcē
AUTORU KATALOGS